Gegrilde little gem met romige zuurkool

Gegrilde little gem met romige zuurkool

Het is eind herfst en het wordt met de dag kouder in Nederland. Omdat de winter eraan komt kreeg ik weer zin in zuurkool. Wist je dat zuurkool heel goed samen gaat met kruidenzout, iets romigs en wat fris? Dit recept is super gezond, heel smaakvol en makkelijk te maken. Voor de vleesliefhebber kan je er wat uitgebakken spekjes aan toe voegen en voor de visliefhebber bijvoorbeeld rosé gebakken zalm. Zie hieronder hetgegrilde little gem met romige zuurkool recept. 

 

Gegrilde little gem met romige zuurkool

Heb je Gegrilde little gem met romige zuurkool gemaakt? Laten je dan in een reactie hieronder weten wat je ervan vond?


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?


#samenwerking met A.vogel

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
gegrilde little gem sla met zuurkool

Gegrilde little gem met romige zuurkool

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Trefwoord little gem sla, winter recepten, zuurkool
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • Kwastje
INGREDIËNTEN
  • 1,5 theelepel Herbamare kruidenzout
  • 3 Little Gem sla of kleine sla of Romaine kropsla
  • 1 pak zuurkool +/- 500 gram
  • 100 ml kookroom
  • 1 biologische citroen
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Grillstand
  • Snijd de onderkant van de little gem sla af en halveer ze in de lengte. Leg ze op een bakplaat en smeer ze aan de bovenkant met een kwastje of lepel in met olijfolie. Strooi hier een theelepel Herbamare kruidenzout overheen.
  • Zet de little gem sla in de voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten, totdat ze krokant zijn geworden en dus meer smaak.
  • Maak ondertussen de romige zuurkool, pak een steelpannetje en verwarm hier (met vocht) de zuurkool in. Voeg de mosterd zaad en zest van 1 citroen toe en breng en voeg nog een halve theelepel Herbamare kruidenzout toe.
  • Doe nu de kookroom erbij en roer even, laat het geheel warm worden.
  • Pak nu een mooie schaal en schep hier de romige zuurkool op en leg daar vervolgens de gegrilde little gem sla op. Serveer met een citroenpartje.

Koken met Herbamare Kruidenzout

Je kan je gerechten ermee op smaak brengen, je kan er van alles mee koken én als tafelzout gebruiken. Door de toevoeging van specerijen, kruiden en groente eet  je minder zout, met meer smaak! Zoek je meer inspiratie om te koken met Herbamare Kruidenzout? Maak dan eens pasta met venkel en gorgonzolasaus of avocado toast met Parmezaanse kaas


Winter recept met little gem & zuurkool

Ondanks dat het bijna winter is en we vaak zware maaltijden gaan eten, is een toevoeging van een zuurtje onmisbaar. Zuurkool zorgt voor een frisse tegenhanger samen met de citroen en de gegrilde Little gem zorgt voor een diepe hartige smaak. 


Recepten met Herbamare

Koken met Herbamare Kruidenzout

4 reacties

  1. 5 sterren
    Elise
    Wat grappig, dit gebruikt mijn opa en oma standaard in de keuken. Vind het ook een mooi design. Toch maar eens een keer kopen, waar haal je dit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte