Simpel, krokant en superlekker recept! Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo staan zo op tafel, een lekkere en frisse snack!
Gang Snacks & Hapjes
Trefwoord snacks & hapjes, vegetarische recepten
Totale tijd 30 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Anti aanbak pan
staafmixer
Handrasp
hoge & smalle maatbeker *voor de dille mayonaise
kom
garde
Ingredients
100grambloem
150gramoesterzwammen
4takjes verse dille
½biologische citroen
130mllicht Chaudfontaine
plantaardige oliezonnebloemolie
snuf zout
1heel ei
Dille mayo
1ei
100mlzonnebloemolie
2takjes verse dillemet steeltjes
snuf zout en peper
1eetlepelcitroensap
Instructions
Doe het bloem (on gezeefd) in een kom en voeg hier steeds een scheut bruisend water bij. Gebruik een garde om het beslag te kunnen mengen. Blijf goed roeren. Als het gemengd is voeg je een snuf zout toe, een heel ei en 1 eetlepel citroensap. Pak nu de verse dille en pluk alles (behalve de stengel) ervan af. Voeg dit toe aan het beslag. Het geeft de oesterzwammen net iets meer smaak en het ziet er mooi uit.
De bloem zeef je dus niet, omdat dit juist voor de lekkere knapperige stukjes zorgt. Maak je dus geen zorgen of het beslag iets klonterig is. Zet voor 15 minuten in de koelkast.
Maak nu de snelle dille mayonaise. Door een hoge smalle kom of maatbeker te pakken. Mix als eerste het ei goed, voeg dan de dille toe, 1 theelepel citroensap en druppelsgewijs voeg je de zonnebloemolie toe. Blijf goed mixen met de staafmixer tot je de gewenste dikte hebt gekregen.
Zet nu een anti aanbakpan op middelhoog vuur en voeg hier een bodem van ongeveer 2-3 centimeter plantaardige olie aan toe. Ik raad je aan zonnebloemolie te gebruiken.
Warm de olie op in een pan. Dompel de oesterzwammen stuk per stuk onder in het beslag, frituur dan de oesterzwammen in de olie voor een paar momenten totdat het lekker krokant wordt en een goudgele kleur krijgt.
Laat de gefrituurde oesterzwammen even uitlekken op keukenpapier, serveer vrijwel direct voor een optimale smaakbeleving. Als laatste rasp je nog wat citroenzeste over de oesterzwammen en een snuf zout.