Er zijn een paar producten waar ik dagelijks gebruik van maak en daar is Neolea olijfolie er 1 van! Ik gooi deze hemelse olijfolie het liefste over alles heen. Mijn groente, vis en vlees bak ik er ook in. Er wordt wel eens gezegd dat je niet moet bakken in extra vergine olijfolie, maar daar ben ik het niet mee eens. Deze olijfolie is grassig, fel groen, heeft een licht bittertje en is vol van smaak. Zoals jullie weten staat smaak centraal bij The Lemon Kitchen. Bart Jan Manten, trotse producent van deze groene verleiding, denkt daar hetzelfde over. Gebakken feta met Neolea, citroen en granaatappel is geïnspireerd op 1 van mijn favoriete gerechten uit Griekenland. Het land waar ik al jarenlang met mijn vriend Ritch te vinden ben.
Ik heb het merk Neolea toevallig leren kennen tijdens De Bijenkorf Rooftop Garden en ik was meteen fan. Ik kreeg toen een cocktail mét extra vergine olijfolie, heerlijk!
Zoals eerder vernoemd staat bij Neolea de smaak centraal, ze zien hun extra vergine olijfolie als een perfecte toevoeging in een mediterraanse levenstijl. Ik ben ook van mening dat je van elke dag een feestje kan maken met lekker eten. Het hoofdkantoor van Neolea zit in het prachtige Griekse eiland Corfu. Tijdens een Skype gesprek kreeg ik een kleine rondleiding en vertelde Bart dat er in Corfu héél veel olijven en citroenbomen staan. Wat mij buiten de sublieme smaak aanspreekt is de prachtige lichte en frisse vormgeving.
“ Well balanced fruitiness, bitterness and pungency. Rich aromatic profile with notes of olive leaves, green herbs, freshly cut grass and artichoke.
Waar kan je deze extra vergine olijfolie kopen? Bij de Bijenkorf en uiteraard online! Klik op deze link naar de Website. Aanrader om als cadeautje voor jezelf of voor een ander te kopen! Ik heb er al een hoop mensen blij mee gemaakt.
Wil je meer gerechten met deze olijfolie? Maak dan eens Salade met Joyn tomaten, halloumi en bloedsinaasappel!
Dit artikel is ontwikkeld in samenwerking met Neolea, maar naar eigen mening geschreven #gesponsord
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
30 reacties
Dit ziet er heerlijk uit. Ik heb jaren op een Islamitische school gewerkt waar ik regelmatig hapjes van bladerdeeg en feta kreeg, of kleine broodjes gevuld met feta. Ik vond het heerlijk! Op de foto’s ziet het er prachtig uit!
Wat een goed idee. Ga ik ook eens proberen.
Ziet er lekker uit! Ik hou van ALLES met feta 😉
Dit klinkt lekker!
Ik ben een moeilijke eter en lust meerdere dingen uit het recept niet, maar het ziet er wel heel lekker uit!
Heerlijk, gebakken feta. Al gaat mijn voorkeur dan uit naar saganaki…. 😉
Oef dat ziet er lekker uit! Een hele fijne ontdekking! Het water loopt al in mijn mond
Fijn recept, past goed bij de zomer. En wat is je commercial gaaf!
wat super ! je hebt wat met mijn comment gedaan!
Felice
https://www.babyenkind.nl/privacy-statement-babyenkind/
Wat een bijzondere combi! Ik heb laatst wel pizza met heksenkaas en granaatappel gemaakt. Dat vond ik ook echt een heerlijk zomers hapje!
Dit lijkt mij een heerlijke combinatie met de ingrediënten.
Wow dit is een aparte combinatie! Ben wel eens benieuwd, want alles met feta vind ik sowieso lekker! Ziet er alvast om te smullen uit!
Hmmm, lekker!!
Ik heb altijd zo een probleem met filo deeg, ze valen altijd uit elkaar, maar dit recept lijkt me zo lekker, batik het gewoon weer ga proberen 🙂
Mmmm, lekker. Ben verzot op de Griekse keuken.
Lijkt me heerlijk! Dankjewel, ga het van t weekend proberen!
Gebakken kaas vind ik zo lekker en smeuig! ik wist niet dat het met feta ook goed lukte! toffe tip
Oeeeh jammie!!!
Vanmiddag geholpen aan mijn verstandkies maar zelfs nu zou ik dit op eten hoor!! Jammie zeg!!
het ziet er weer heerlijk uit!
Wat een leuk gerecht! heel origineel, feta heb ik nog nooit gebakken, dat is een goed idee. Ik ben dol op olijfolie. meestal neemt mijn broer uit Portugal een fles voor me mee. maar die is vaak op, voor broer/lief weer in Nederland is, dan is deze olie misschien een goed alternatief.
Ik heb het recept twee keer gelezen, maar wat doe ik met de granaatappelpitjes ? er overheen strooien neem ik aan?
Felice http://www.vrouwenpower.com
Heerlijk recept weer! Ik gebruik zelf altijd de Bertolli olijfolie.
Wat een heerlijk recept met idem foto’s 😀
Oh, gebakken feta… als ik al bij de Griek kom dan is dat mijn standaard voorgerecht!
Mjam! Ik heb zin om dit gerecht te gaan eten!
Wat een verrassend gerecht, nooit in me opgekomen om feta te bakken. Gebruik graag olijfolie met het koken en bakken.
Als er iets is wat ik echt niet kan hebben, is olijfolie! Ik kan er echt niets aan doen! Ik vind de geur verschrikkelijk en de smaak ervan zelfs nog erger!
En dan heb ik een man die uiteraard niets liever eet! ?
Nooit geweten dat je feta kunt bakken. Weer wat geleerd op de maandagmiddag.
Ziet er goed uit, ik ga dit zeker ook is maken! Leuke commercial trouwens, ziet er professioneel uit 🙂
Klinkt heerlijk! Als ik deze zomer in Nederland ben zal ik eens de Bijenkorf binnenlopen 🙂