Afgelopen week was ik bij het JOYN TOMATEN event van Looye Kwekers. Het bedrijf met de allerlekkerste tomaten! Het evenement vond plaats in Amersfoort bij de kookstudio van Smulweb. De gehele dag stond in het teken van de JOYN tomaten. We werden in groepen van 3/4 personen ingedeeld en kregen een bepaalde keuken toegewezen inclusief een black box. Ik zat bij de Arabische keuken en heb lekkere kleurrijke gerechten gemaakt met uiteraard de tomaat in de hoofdrol! Er was een chefkok die rondliep en af en toe tips gaf. Het was tenslotte een wedstrijd, wie het lekkerste gerecht kon maken met JOYN tomaten. Aan het einde van de dag gingen we met zijn allen dineren, aan een gezellig lang gedekte tafel.

De smaak van JOYN tomaten

De Looye JOYN tomaat is een trostomaat van Hollandse bodem. Heeft mega veel smaak, is intens rood en heeft een stevige structuur. Een tomaat waarbij je ‘nooit’ zou zeggen; “hij is een beetje waterig”. Wat ik zo bijzonder vind aan deze tomaten is dat je niet alleen de tomaat proeft, maar ook ruikt. Als je het kroontje er vanaf haalt komt er een fijn aroma vrij! Wanneer ik op vakantie ben, eet ik graag tomaten. Sinds ik de tomaten van JOYN heb ontdekt eet ik ze ook graag in Nederland. Eindelijk een tomaat, zoals tomaat hoort te smaken!

The perfect match

Omdat de JOYN tomaat een veelzijdig product is en deze tomaten niet alleen mooi, maar vooral héél erg lekker zijn, kan je ze eindeloos combineren. Ik kan zo meerdere gerechten bedenken waarbij ze perfect zouden passen! Denk aan gazpacho, salades, bij de BBQ, ovengerechten, verse pasta’s en natuurlijk op pizza’s! Afgelopen week heb ik veel inspiratie opgedaan. Een recept waar ik direct aan moest denken was een salade van JOYN tomaten met halloumi, gegrilde paprika en bloedsinaasappel.

Salade van JOYN tomaten met halloumi, paprika en bloedsinaasappel

Bereidingstijd:  20 minuten

Ingrediënten   (2 personen)

 • 2 a 3 JOYN TOMATEN (te koop bij de Albert Heijn)
 • 1 pakje halloumi a +/- 100 gram (gepekelde kaas)
 • 2 bloedsinaasappels (te koop bij de supermarkt en groenteboer)
 • 1 citroen (Biologisch)
 • 1 gele paprika
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie (Neolea bijvoorbeeld)
 • Tuinkers
 • Snuf zout en peper (naar smaak)

Benodigdheden

 • Saladeschaal
 • Handrasp
 • Grillpan
 • Pincet (grote versie) of knijptang

Bereidingswijze

 1. Was als eerste de tomaten en de paprika. Snijd vervolgens de paprika in dunne repen en halveer de tomaten horizontaal.
 2. Snijd het kontje de bloedsinaasappel af en zorg ervoor dat hij nu recht op de plank staat. Je kan op deze manier heel gemakkelijk de schil eraf snijden zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd vervolgens de partjes er stuk voor stuk uit (zonder vliesjes). Zo krijg je alleen het vruchtvlees. Doe dit vervolgens ook bij de citroen. Bewaar de overgebleven stukken voor de dressing.

Dressing:

 1. Mix de extra vergine olijfolie met het overgebleven sap van de bloedsinaasappel en de citroen en breng op smaak met wat zout en peper.
 2. Zet een grillpan op middelhoog vuur aan en voeg wat olijfolie toe en leg de paprika op de velkant in de grillpan. Zo krijg je mooie grillstrepen.
  Houd de paprika in de gaten dat het niet te snel zwart wordt.
 1. Snijd vervolgens de halloumi in dunne plakken en leg in de pan als de paprika’s bijna klaar zijn. De halloumi kaas heeft maar eventjes nodig om bruinkleurige grillstrepen te krijgen. Leg als laatste de tomaten op de binnenkant van de grillpan voor ongeveer 1 a 2 minuten (totdat de tomaat grillstrepen krijgt).

Opmaken:

 1. Verdeel de paprika over een mooie schaal en leg vervolgens de tomaten in het midden hiervan. Verdeel daarna de halloumi, bloedsinaasappel en de tuinkers over de salade. Als laatste besprenkel je de dressing over de salade en eventueel nog wat citroenrasp!

Houd je van salades? Maak dan eens de zomerse Salade met coquilles en Parrano!

Eetsmakelijk! 

#Dit recept is gesponsord maar naar eigen mening geschreven

Print Friendly, PDF & Email
on 26 maart 2018

Oehh klinkt super lekker. Wat een mooi en kleurrijk gerecht

on 26 maart 2018

Ja, ik vind salades zeker wel lekker. Ik houd wel van de frisse smaak. Deze ziet er heel vrolijk uit!

on 26 maart 2018

Salades vind ik lekker fris in de zomer!

on 26 maart 2018

Wauw wat een mooie salade 🙂 Hij lijkt me heel erg lekker!

on 26 maart 2018

klinkt echt heeeel erg lekker. Leuk om te maken voor gasten. Wat de tomaten betreft ben ik huiverig. Sinds ik mijn eigen tomate kweek, kom ik maar zelden een tomaat inde winkel tegen die ik lekekr vind. Wat ebhoorlijk balen is, want de tun voorziet me natuurlijk maar kort van tomaten…

on 26 maart 2018

Hi Felice, als je het artikel hebt gelezen dan is dit juist een tomaat die je de kans zou kunnen geven :-)!

on 26 maart 2018

Ik hou niet zo van tomaten, maar ik moet zeggen dat deze er wel smakelijk uitziet

on 26 maart 2018

Klinkt lekker en ziet er bijzonder goed uit. Ik ben dol op tomaten en mijn zesjarige dochtertje is werkelijk dol op tomatensoep. In principe proeft ze alles en eet ze altijd met ons mee (in een restaurant geen kindermenu voor haar 😉 Dit lijkt mij heerlijk!

on 27 maart 2018

Ziet er super lekker uit!
En nog gezond ook.

on 27 maart 2018

Ik houd ook van salades, wel meer in de zomer dan in andere seizoenen. Ziet er lekker uit!

on 27 maart 2018

Klinkt over heerlijk en ziet er ook goed uit. Ik ben dol op tomaat en paprika.

on 28 maart 2018

Dit klinkt heerlijk. Ik krijg er weer trek van haha! Het is dat we net hebben gegeten

on 29 maart 2018

Ziet er kleurrijk uit! Ik eet eigenlijk bijna nooit salades, misschien binnenkort maar weer eens op het menu zetten. ?

on 29 maart 2018

Ik ben alleen niet zo’n fan van bloedsinaasappels… Alleen de naam al. Brrr.

on 29 maart 2018

Dit ziet er onwijs lekker uit, zeker het proberen waard.

on 29 maart 2018

Leuk recept! nooit aan gedacht om dit zo te combineren.

on 29 maart 2018

Super die ga ik zeker maken!. Vooral leuk die tomaten van eigen bodem. Koop lokaal!

on 29 maart 2018

Deze tomaten ga ik zeker eens uitproberen. De meeste grote tomaten vind ik niet echt smaakvol. De kleintjes wel. Bedankt voor de tip.

on 29 maart 2018

Nu al zin in n zonnige bbq!

on 29 maart 2018

Lijkt me superfijn om aan zoiets mee te doen zeg! Een beetje als MasterChef 🙂
Ziet er in elk geval heel erg lekker uit 🙂

Xx

on 29 maart 2018

Hmm lastige vraag. Ik ben gek op salades als tussendoortje maar niet zozeer als avondeten. Wellicht dat ik de verkeerde salades heb gegeten om mijn mening hierover te doen bij te schaven . 🙂 Net als als jouw recepten ziet dit er overigens weer verukkelijk uit!

on 30 maart 2018

Ik moet toegeven dat ik die tomaten nog niet ken. Het gerechtje en de foto zien er wel heel smakelijk uit!

on 30 maart 2018

Die tomaten klinken echt supergoed zeg. Nu ben ik echt benieuwd naar de smaak en de geur.

on 30 maart 2018

Ziet er alweer heerlijk uit!!

on 30 maart 2018

Niet voor zuurpruimen!

on 30 maart 2018

Ziet er lekker en kleurrijk uit!

on 30 maart 2018

Leuk om met groenten vanuit Hollandse bodem te koken!

on 31 maart 2018

Ziet er heerlijk uit.
Leuke opmaak van het artikel ook!

on 31 maart 2018

Dat ziet er lekker uit. Love salade, alleen maak ik zelf niet zo vaak salade. Toch liever iemand anders voor mij maken en ik zal alles opeten.

http://dhini.nl

on 31 maart 2018

Wat heeeerlijk!

on 1 april 2018

Ik hou van tomaten, dit ziet er erg lekker uit zeg!

on 1 april 2018

Ziet er super kleurrijk uit! Echt iets voor straks wanneer het lekkere weer er eindelijk is!

on 2 april 2018

Ik houd eigenlijk niet van tomaten. Maar zo nu en dan eet ik ze wel 🙂

on 16 april 2018

Ziet er heel lekker uit!

on 14 mei 2018

Deze heerlijke salade al een aantal keer gemaakt, zó lekker! De combinatie van smaken is echt verrassend lekker ?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.