Garnalen van de grill met een pittige salsa
garnalen van de grill - BBQ

Garnalen van de grill met een pittige salsa

Terwijl het hitte plan in Nederland is ingegaan doe ik een nog een schepje boven op. Ik heb namelijk een lekker pittig garnalen recept voor je. En… van pittig eten schijn je af te koelen! Nu ik de Napoleon barbecue in de tuin heb staan is het wel heel verleidelijk om elk weekend te grillen. Wellicht heb je deze barbecue tijdens mijn BBQSTREET uitzendingen op 24-Kitchen gespot? Als je denkt dat BBQ’en niet voor dames is, dan heb je het mooi mis. Afgelopen weekend heb ik een klein BBQ feestje met vriendinnen georganiseerd. Op het menu stond onder andere deze garnalen van de grill met pittige salsa. Makkelijk te maken, zo klaar én mega lekker! Zeker als je deze grote joekels bij de visboer tegenkomt wil ik je aanraden om de kerntemperatuur te meten met de Thermapen Nederland, onmisbaar in je binnen én buiten keuken.

 

Garnalen van de grill

Als groot liefhebber van schaaldieren kon ik het niet laten om deze jumbo – tijger garnalen mee te nemen. Ik begon al met watertanden bij de visboer. Het idee van het sappige garnalenvlees met een pittige salsa erbij leek mij fantastisch. Het was ook écht een feestje! Zie hieronder het garnalen van de grill recept. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Illustratie thermapen door Jadis Schreuder geïllustreerd
TOOL
Thermapen

Garnalen van de grill met pittige salsa

Gang barbecue, Big Green Egg / Barbecue, Bijgerecht, vis hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Trefwoord barbecue recepten, BBQ recepten, duurzame vis, garnalen, grillen, tijger garnalen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
TOOLS
  • Barbecue
  • citruspers
  • thermapen Nederland
  • Grillplaat - gietijzeren grill Optioneel
INGREDIËNTEN
  • 6 st Tijger garnalen gecertificeerde garnalen bij de visboer
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 10 g verse peterselie
  • 2 st knoflooktenen
  • 1 st biologische citroen sap & rasp
  • 1 st rode peper
BEREIDING
  • Verhit de barbecue naar een hoge stand en marineer de garnalen met 1 el olijfolie en 1 fijngehakte knoflookteen.
  • Meng 3 el olijfolie met fijngehakte peterselie, ½ fijngesneden rode peper, sap en rasp van een ½ citroen en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de hele garnalen op de grill en draai ze naar 2 minuten om. Meet met de Thermapen even de kerntemperatuur en haal ze van de grill af als ze oranje gekleurd zijn én een temperatuur van ongeveer 56-58 heeft bereikt. Dan weet je zeker dat het nog sappig en zacht van structuur is.
  • Lekker bijvoorbeeld met pimientos de pardon van de BBQ!

BBQ RECEPTEN

In Amerika is het eigenlijk het hele jaar barbecue seizoen, maar in Nederland merk je dat vooral de zomer erg populair is. 

 

Ben je opzoek naar nog meer BBQ-grill inspiratie, zoals deze garnalen van de grill met pittige salsa? Maak dan bijvoorbeeld eens:

garnalen van de grill
Samenwerking Thermapen Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte