Terwijl het hitte plan in Nederland is ingegaan doe ik een nog een schepje boven op. Ik heb namelijk een lekker pittig garnalen recept voor je. En… van pittig eten schijn je af te koelen! Nu ik de Napoleon barbecue in de tuin heb staan is het wel heel verleidelijk om elk weekend te grillen. Wellicht heb je deze barbecue tijdens mijn BBQSTREET uitzendingen op 24-Kitchen gespot? Als je denkt dat BBQ’en niet voor dames is, dan heb je het mooi mis. Afgelopen weekend heb ik een klein BBQ feestje met vriendinnen georganiseerd. Op het menu stond onder andere deze garnalen van de grill met pittige salsa. Makkelijk te maken, zo klaar én mega lekker! Zeker als je deze grote joekels bij de visboer tegenkomt wil ik je aanraden om de kerntemperatuur te meten met de Thermapen Nederland, onmisbaar in je binnen én buiten keuken.
Garnalen van de grill
Als groot liefhebber van schaaldieren kon ik het niet laten om deze jumbo – tijger garnalen mee te nemen. Ik begon al met watertanden bij de visboer. Het idee van het sappige garnalenvlees met een pittige salsa erbij leek mij fantastisch. Het was ook écht een feestje! Zie hieronder het garnalen van de grill recept.
In Amerika is het eigenlijk het hele jaar barbecue seizoen, maar in Nederland merk je dat vooral de zomer erg populair is.
Ben je opzoek naar nog meer BBQ-grill inspiratie, zoals deze garnalen van de grill met pittige salsa? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Ook hierbij is een Thermapen aan te raden.