Fajita's met halloumi, avocado, paprika en citroen

Fajita's met halloumi, avocado, paprika en citroen

De Mexicaanse keuken ben ik de laatste tijd steeds meer aan het ontdekken. Mijn goede foodie vriendin Betty van Betty’s Kitchen heeft een mooie samenwerking met Santa Maria, en dat is best inspirerend! Zo heb ik laatst bij haar fajita’s op en dat heeft mij aan het denken gezet om ook een Mexicaans fajita’s recept te maken. Fajita’s zijn eigenlijk gevulde tortilla’s met vlees/vis, allerlei groenten, uien en Jalapeńo’s. Als ik Mexicaans of Tex-Mex eet, mag in ieder geval de avocado niet ontbreken! Fajita’s met halloumi, avocado, paprika en citroen is een vegetarische en gezonde variant. In plaats van zure room heb ik de romige avocado’s gebruikt.
Ook geschikt voor kinderen trouwens!


Fajita’s, wat zijn dat?

Een traditioneel Mexicaanse – Tex-Mex gerecht, waarbij de wraps goed gevuld zijn, vaak nog even de oven in gaan, zodat ze extra krokant worden. Daarbij wordt vrijwel altijd avocado (guacamole), en voor erbij tomaten salsa, zure room en kaas geserveerd. Oorspronkelijk aten ze fajita’s met steak.  Eigenlijk is het aan jezelf hoe je ze maakt en welke ingrediënten je er in stopt, zolang je de tortilla’s maar goed vult! Wist je dat ze vroeger in Mexico avocado als ‘goedkope’ variant van boter aten?

Gek op Mexicaans?
Maak dan eens Taco Pulled Chicken met Chipotlé & citroen. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Fajita's met halloumi, avocado, paprika & citroen 'The Lemon Kitchen

Fajita's met halloumi, avocado, paprika en citroen

Keuken Mexicaans
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp en/of zesteur
  • staafmixer
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • 2 eet rijpe avocado’s
  • Tortilla’s of volkoren wraps
  • 4 oranje of gele paprika’s
  • 1 knoflookteen
  • 300 mais gram uit blik
  • 2 sjalotten of rode uien
  • +/- 300 gram halloumi *te vinden in de supermarkt
  • 4 eetlepels chipotle *te vinden in de supermarkt
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden op de grill stand
  • Als eerste snijd je de paprika’s in dunne repen en de uien in grove stukken, pak een ovenschaal en leg de paprika’s & uien daarin, strooi er wat olijfolie overheen en peper en zout. Hussel alles even, zodat het licht bedekt is met olie en zet in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  • Schep vervolgens het vruchtvlees uit de avocado’s, voeg 2 eetlepels citroensap, 1 klein knoflookteentje en wat peper en zout toe. Mix het geheel met de staafmixer to je een gladde knalgroene puree krijgt.
  • Snijd nu de halloumi in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter en bak ze goudbruin (zoals op de afbeelding).
  • Pak de wraps en smeer ze in met de gladde avocado puree, leg daar vervolgens de (uitgelekte) mais op, gebakken halloumi, de paprika en uien uit de oven, een paar druppeltjes chipotlé en vouw ze als een pakketje dicht. Zet er een prikker in zodat ze mooi dicht blijven.
  • Zet ze indien een krokante tortilla/wrap gewenst is, nog even in de oven zodat de buitenkant wat krokanter wordt. Snijd als laatste de fajita’s doormidden.
    Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte