Doperwten-komkommersoep met citroen

Doperwten-komkommersoep met citroen

SUMMER FOOD
Oh zijn jullie ook zo aan het genieten van dit zomerse weer? We krijgen een hittegolf en daar heb ik een lichte, zomerse en frisse soep voor bedacht! Deze soep is knalgroen! Het is trouwens ook een gezond recept en mega lekker! Erwtensoep, ja dat lust ik echt niet. Maar ik dacht een koude variant!? Dat vind ik waarschijnlijk wel lekker. Doperwten-komkommersoep met citroen staat binnen 10 minuten op tafel en past perfect bij dit fantastische weer. Voor de pittigheid heb ik er wat groene Tabasco aan toegevoegd. Gek op zomerse soepjes? Maak dan eens Gazpacho met Old Amsterdam crostini. 


Doperwten zijn gezond

Wist je dat doperwten mega gezond zijn? Ze bevatten vitamine C, vezels, Kalium, ijzer, B- vitamines. Ik koop altijd bevroren doperwten omdat ze dan verser en meer vitamines bevatten. Na het oogsten (plukken en schillen) worden de erwtjes binnen een paar uur ingevroren waardoor alle voedingsstoffen bewaard kunnen blijven.


Serveertip: serveer er vervolgens wat geroosterd brood, crostini of wat stokbrood bij! Meer vulling? Dan kan je nog wat extra (stukjes) avocado en/of cherrytomaatjes aan de soep toevoegen.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
doperwten-komkommersoep www.thelemonkitchen.nl

Doperwten-komkommersoep met citroen

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord soep recepten, vegetarische recepten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • keukenmachine / mixer / staafmixer
INGREDIËNTEN
  • 1 zak a 500 gram biologische doperwten vriezer
  • 1 komkommer
  • 1 biologische citroen
  • 1 klein sjalotje
  • 1 knoflook teentje
  • snuf chili flakes of wat verse rode peper
  • vese tuinkers
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolieExtra toevoegen:
  • Rooster wat brood erbij!
  • Groene of rode Tabasco
BEREIDING
  • Laat de doperwtjes als eerste even ontdooien en snijd alvast de komkommer in grove stukken.
  • Voeg vervolgens de doperwtjes, komkommer, sap van 1/2 citroen, rasp van 1 citroen, knoflookteentje (geperst) en de olijfolie toe.
  • Mix het geheel tot je een mooie gladde massa hebt gekregen. Voeg hier een scheut water aan toe (dikte van de soep, is naar smaak)
  • Breng de soep op smaak met wat zout, peper en chiliflakes. Maak mooi op met wat tuinkers en genieten maar!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

19 reacties

  1. Ja, lekker. Ik heb ooit een (warme) soep van erwtjes gemaakt (geen erwtensoep zoals men dat kent) en het was heerlijk. Dit is dus een koude soep? Ook erg benieuwd naar.

  2. Lekekr lijkt me dat en ook nog eens reuze gezond. Ik hoop dat mijn kinderen er ook zo over denken! Qua kleur dan 😀

  3. Dit vind ik voor mezelf een uitdaging, omdat ik hier normaal niet zo van hou, komkommer salade vind ik dan bijvoorbeeld wel weer heerlijk! Lekker verfrissend in de zomer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte