Crostini met gekarameliseerde pompoen & opgeklopte feta

Crostini met gekarameliseerde pompoen & opgeklopte feta

Elk seizoen is anders in Nederland en heeft iets magisch. Ik leef & eet ik graag met de seizoenen mee. Zo vind ik de herfst prachtig door alle bladeren die van kleur veranderen en de pompoenen die ineens overal oppoppen. Ik heb een makkelijke en vegetarische crostini gemaakt met gekarameliseerde pompoen en opgeklopte feta. 

Crostini met gekarameliseerde pompoen

Voor mij een ultieme herfst lunch. Pompoen is toch wel de meest gegeten groente in dit seizoen. Daarnaast heb ik de portstroop van Ernesto gebruikt om de pompoen te karameliseren en dat zorgt voor een verslavend lekker effect op je crostini. De pompoen heeft van zichzelf al natuurlijke suikers en een diepe smaak. Ik heb de feta opgeklopt zodat hij smeerbaar is geworden en nog lekkerder qua structuur. Voor de hartige tonen heb ik er wat tuinkers op gedaan en voor de frisse tegenhanger wat citroen rasp. 

Ernesto Portstroop

Misschien is het je al opgevallen, maar de flesjes van Ernesto Portstroop hebben een nieuwe look. Prachtig met de gouden letters op het etiket! Ze krijgen binnenkort ook een mini variant, daar ga ik in december mee aan de slag. Kaas en portstroop zijn een perfect duo, ik kwam er laatst achter dat de kaasboer op de markt ze ook in het assortiment heeft.  

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers

Crostini met gekarameliseerde pompoen & opgeklopte feta

Gang Hartige recepten, lunch, Snacks & Hapjes
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord crostini recepten, feta, pompoen recepten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • Kwastje
  • staafmixer
INGREDIËNTEN
  • 300 g feta of geitenkaas schapenmelk
  • ¼ st ronde pompoen
  • 3 el Ernesto Portstroop
  • 3 st zuurdesem boterhammen
  • tuinkers
  • ½ biologische citroen
  • grove zwarte peper
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de pompoen in dunne repen van ½ centimeter en laat de schil eraan zitten.
  • Pak een ovenschaal en leg hier de pompoen in. Knijp een citroen uit en verdeel over de pompoen. Verdeel dan de portstroop over de pompoen en hussel door elkaar. Doe er nog 2 eetlepels water bij en zet 20 minuten in de oven. Door het vocht gaart eerst de pompoen en daarna krijgt het een lekkere karamelsmaak.
  • Snijd het zuurdesem brood in dunne plakken, smeer in met olijfolie en rooster totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  • Pak een maatbeker en doe hier 2 el van het feta vocht en de feta in. Mix met een staafmixer totdat je opgeklopte en smeerbare feta krijgt. Roer hier de citroenzeste (rasp) en wat zwarte peper doorheen.
  • Smeer de crostini rijkelijk in met de opgeklopte feta, leg daarop de pompoen en strooi op het laatste moment er nog wat tuinkers overheen.

Recepten met pompoen

Ondertussen staat mijn website vol met pompoen recepten. Elk jaar ga ik helemaal los met deze veelzijdige groenten. Zowel zoet als hartig kan je ze gebruiken.

 

Heb je na het maken van dit recept zin in nog meer pompoen inspiratie, zoals deze crostini met gekarameliseerde pompoen met portstroop?

 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

#samenwerking met Ernesto Portstroop

crostini portstroop pompoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept