Elk seizoen is anders in Nederland en heeft iets magisch. Ik leef & eet ik graag met de seizoenen mee. Zo vind ik de herfst prachtig door alle bladeren die van kleur veranderen en de pompoenen die ineens overal oppoppen. Ik heb een makkelijke en vegetarische crostini gemaakt met gekarameliseerde pompoen en opgeklopte feta.
Voor mij een ultieme herfst lunch. Pompoen is toch wel de meest gegeten groente in dit seizoen. Daarnaast heb ik de portstroop van Ernesto gebruikt om de pompoen te karameliseren en dat zorgt voor een verslavend lekker effect op je crostini. De pompoen heeft van zichzelf al natuurlijke suikers en een diepe smaak. Ik heb de feta opgeklopt zodat hij smeerbaar is geworden en nog lekkerder qua structuur. Voor de hartige tonen heb ik er wat tuinkers op gedaan en voor de frisse tegenhanger wat citroen rasp.
Misschien is het je al opgevallen, maar de flesjes van Ernesto Portstroop hebben een nieuwe look. Prachtig met de gouden letters op het etiket! Ze krijgen binnenkort ook een mini variant, daar ga ik in december mee aan de slag. Kaas en portstroop zijn een perfect duo, ik kwam er laatst achter dat de kaasboer op de markt ze ook in het assortiment heeft.
Ondertussen staat mijn website vol met pompoen recepten. Elk jaar ga ik helemaal los met deze veelzijdige groenten. Zowel zoet als hartig kan je ze gebruiken.
Heb je na het maken van dit recept zin in nog meer pompoen inspiratie, zoals deze crostini met gekarameliseerde pompoen met portstroop?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
#samenwerking met Ernesto Portstroop
Eén reactie
Geniaal!!