Crostini met gebakken citroen en makreel

Crostini met gebakken citroen en makreel

Crostini’s! Je ziet ze op mijn website regelmatig voorbij komen. Als ultieme krokant-liefhebber kan ik geen week zonder! Deze crostini met gebakken citroen en makreel is een super simpel recept. Maar daardoor niet minder lekker. Voor de kleur en de lekker heb ik daar heb dunne slierten van gebakken courgette aan toegevoegd. Makreel vind ik een van de lekkerste vissoorten om op een boterham of crostini te eten. Het is zó rijk aan smaak en heeft heel weinig nodig. Zie hieronder het crostini met gebakken citroen en makreel recept.


Biologische citroen

Ik kies zelf graag voor deze type citroenen omdat het dus biologisch is, vaak lekkerder en je de buitenlaag (zestlaag) kan gebruiken in je eten! Biologische citroenen zijn namelijk niet bespoten. De meeste biologische citroenen zijn te herkennen aan hun wat rondere vorm, dikkere zestlaag en fris vruchtvlees. Waar koop je ze? Ik ben zelf fan van de Ekoplaza citroenen, maar andere supermarkten verkopen het ook. Dat je citroen kan bakken is vast een verrassing voor je. Het kan als je de citroen heel dun snijd. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Dunschiller illustratie
TOOL
Dunschiller
Crostini met gebakken citroen en makreel ‘The Lemon Kitchen

Crostini met gebakken citroen en makreel

Gang Snacks & Hapjes
Keuken Italiaans
Totale tijd 20 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • dunschiller of kaasschaaf
  • Bakpan
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • 1 Stokbrood of ciabatta *bio stokbrood van de Lidl is erg lekker!
  • circa 200 gram makreel *haal bij de visboer
  • 1/2 courgette in dunne slierten
  • Kruidenzout of Himalaya zout
  • verse kruiden zoals peterselie of basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
BEREIDING
  • Als eerste snijd je de citroen in zo dun mogelijke plakjes (verwijder eventueel de pitjes).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (grill) en snijd de crostini in dunne plakken, smeer ze even in met wat lekkere olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp (zest) en een snuf zout. Zet ze in de oven voor ongeveer 8 minuten tot ze goud bruin zijn.
  • Haal de crostini’s eruit en beleg met flinke stukken verse makreel, bak vervolgens de dunne plakjes citroenen in wat olijfolie, als ze goudbruin zijn geworden kan je ze eruit halen.
  • Was de courgette en gebruik een dunschiller of kaasschaaf om er slierten van te maken. Verdeel dit over de makreel en leg er als laatste een plakje gebakken citroen op!

Crostini's

Ben jij net zoals ik gek op crostini’s?
Maak dan eens paddenstoelen crostini’s of bijvoorbeeld crostini met geitenkaas, citroen en marmelade!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte