Crostini’s! Je ziet ze op mijn website regelmatig voorbij komen. Als ultieme krokant-liefhebber kan ik geen week zonder! Deze crostini met gebakken citroen en makreel is een super simpel recept. Maar daardoor niet minder lekker. Voor de kleur en de lekker heb ik daar heb dunne slierten van gebakken courgette aan toegevoegd. Makreel vind ik een van de lekkerste vissoorten om op een boterham of crostini te eten. Het is zó rijk aan smaak en heeft heel weinig nodig. Zie hieronder het crostini met gebakken citroen en makreel recept.
Ik kies zelf graag voor deze type citroenen omdat het dus biologisch is, vaak lekkerder en je de buitenlaag (zestlaag) kan gebruiken in je eten! Biologische citroenen zijn namelijk niet bespoten. De meeste biologische citroenen zijn te herkennen aan hun wat rondere vorm, dikkere zestlaag en fris vruchtvlees. Waar koop je ze? Ik ben zelf fan van de Ekoplaza citroenen, maar andere supermarkten verkopen het ook. Dat je citroen kan bakken is vast een verrassing voor je. Het kan als je de citroen heel dun snijd. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ben jij net zoals ik gek op crostini’s?
Maak dan eens paddenstoelen crostini’s of bijvoorbeeld crostini met geitenkaas, citroen en marmelade!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
3 reacties
Verse makreel? Is dat rauwe of gerookte? M.
Wat een bijzonder gerecht met gebakken citroen. Kan je die gewoon zo helemaal op eten?