+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ik ben gek op gebakken paddenstoelen met wat verse kruiden en citroenrasp. Je hebt er eigenijk heel weinig voor nodig om wat lekkers te maken met paddenstoelen. Ze hebben van zichzelf al een lekkere bite en diepgaande smaak. Deze paddenstoelen crostini met citroen heb ik onlangs bij de aspergesoep geserveerd. Als je bijvoorbeeld veel vegetarisch eet maar toch het smaakje ‘umami’ (de 5e hartige smaak) wilt proeven is paddenstoelen een lekkere optie. 

Paddenstoelen, wat zijn dat?

Paddenstoelen zijn eigenlijk een soort schimmels, waar weinig echte voedingstoffen in zitten maar vooral heel smaakvol zijn zowel de smaak als de bite is lekker. Wist je dat de paddenstoel nog maar een klein gedeelte is en het meeste zich juist onder de grond bevindt (in de vorm van schimmeldraden)? Je hebt allerlei soorten paddenstoelen en ook een hoop on eetbare paddenstoelen, daarom kan je als je naar het bos gaat niet zo maar alle paddenstoelen mee naar huis nemen. Je hebt hier echt kenners voor nodig. Paddenstoelen bevatten veel water en daarom worden ze tijdens het bakken ook een stuk kleiner. 

Paddenstoelen crostini met citroen 'The Lemon Kitchen

Paddenstoelen crostini met citroen

Bereidingstijd: 10 minuten voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

  • 1 stokbrood (biologisch, zoals die van de EkoPlaza)
  • bakje paddenstoelen a 250 gram
  • 1 biologische citroen
  • 1 eetlepel Lurpak boter (gezouten of ongezouten)
  • verse kruiden zoals bieslook, basilicum en/of peterselie
  • witte peper *of zwarte als je niet anders hebt

Benodigdheden

  • handrasp
  • anti aanbakpan
  • broodrooster of oven (grillstand)

Bereidingswijze Paddenstoelen crostini met citroen

  1. Als eerste is het belangrijk dat je het stokbrood in dunne plakjes snijd, vervolgens ga je de crostini’s maken, hiervoor heb je wat goede olijfolie of Lurpak nodig om het brood mee in te smeren en even in de oven te roosteren.
  2. Strooi een klein beetje citroenrasp over de crostini’s en zet voor een paar minuten in de oven tot ze goud bruin worden. 
  3. Pak nu een anti aanbak pan en voeg hier de olijfolie of Lurpak boter aan toe en bak hier de paddenstoelen met wat verse citroenrasp (ongeveer 1 eetlepel), wat fijn gehakte verse kruiden erbij en wat witte peper. Bren eventueel op smaak met wat zout (veel heb je door de citroenrasp & verse kruiden niet nodig). 
  4. Pak de crostini’s en leg hier de paddenstoelen met verse kruiden en citroenrasp op. 
    Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Paddenstoelen crostini met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This