Ik ben een 'krokant' liefhebber. Daarom maak ik vaak crostini's, ze passen bijna overal bij! Crostini met gebakken citroen en makreel is super lekker!
Gang Snacks & Hapjes
Keuken Italiaans
Totale tijd 20 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
dunschiller of kaasschaaf
Bakpan
Ingrediënten
1biologische citroen
1Stokbrood of ciabatta *bio stokbrood van de Lidl is erg lekker!
circa 200grammakreel *haal bij de visboer
1/2courgette in dunne slierten
Kruidenzout of Himalaya zout
verse kruiden zoals peterselie of basilicum
2eetlepelsolijfolie
Instructies
Als eerste snijd je de citroen in zo dun mogelijke plakjes (verwijder eventueel de pitjes).
Verwarm de oven voor op 200 graden (grill) en snijd de crostini in dunne plakken, smeer ze even in met wat lekkere olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp (zest) en een snuf zout. Zet ze in de oven voor ongeveer 8 minuten tot ze goud bruin zijn.
Haal de crostini’s eruit en beleg met flinke stukken verse makreel, bak vervolgens de dunne plakjes citroenen in wat olijfolie, als ze goudbruin zijn geworden kan je ze eruit halen.
Was de courgette en gebruik een dunschiller of kaasschaaf om er slierten van te maken. Verdeel dit over de makreel en leg er als laatste een plakje gebakken citroen op!
Notities
De crostini’s met gebakken citroen zijn klaar om van te genieten! Ook lekker op een feestje, verjaardag of voor bij de borrel.