Crostini’s en bruschetta’s, heel eerlijk gezegd ik kan er geen genoeg van krijgen. De Italianen & Sicilianen trouwens ook niet. Deze keer ben ik geïnspireerd door de cranberrysaus die ik onlangs gemaakt heb. Als ik sauzen, chutney’s, drankjes etc ontwikkel wil ik de lezers wel meer aanbieden dan alleen het recept zelf. Je kan met deze saus goed variëren. Geitenkaas en cranberry zijn echt een gouden duo, zeker als je er een crostini bij serveert met wat frisse citroen en kruidige rozemarijn. Schenk er nog een glaasje rood of port bij en je borrelplank is aff! Zie hieronder mijn nieuwe borrel recept met cranberrysaus.
Wist je dat de cranberry’s van Terschellinger Cranberry’s die dus in Tershelling groeien, als enige nog met de hand geplukt worden en geheel biologisch zijn? Een bijzondere plek én bedrijf dus. Ze hebben meerdere verkoopkanalen waarvan Ekoplaza de grootste is. Naast dat de verpakking een mooie vormgeving hebben, zijn de cranberry’s ook prachtig qua vorm, kleur en de smaak is lekker fris-zuur. Je zou wellicht denken dat cranberry’s zoet horen te zijn, maar dat is een fabeltje. Ze verkopen o.a. naast verse cranberry’s ook gezoet en ongezoete cranberrysap, cranberry compôte en jam.
Dat je biologische citroen kan gebruiken voor allerlei soorten recepten, dat was je vast al bekend. Als je aan het borrelen bent is het ook echt een goed moment om het frisse van deze vrucht terug te laten komen. Omdat bij het borrelen nou eenmaal kaasjes en andere lekkernijen horen is een verfrissende tegenhanger voor meer balans erg fijn. Ben jij opzoek naar nog meer crostini en/of borrelrecepten? Maak dan bijvoorbeeld eens:
#Dit recept is in samenwerking met Terschellinger Cranberry’s gemaakt
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
22 reacties
Zalig! Vroeger net mijn zoon, toen 5 jaar naar Terschelling en een cranberrygebakdag gehouden. Bij elk terras op Midsland stoppen en allebei een cranberrygebakje bestellen. We vonden het allebei zo vreselijk lekker! We werden niet misselijk maar hadden geen lunch of avondeten meer nodig. En zelf maak ik er graag compote van, als taartvulling ideaal, of op ijs, door de yoghurt, op brood, bij varkensvlees, in een milkshake…. Lekkerste bessen ter wereld!
De combinatie van geitenkaas met cranberry vind ik zo lekker! Tegenwoordig voeg ik ook bij zoveel gerechten een klein beetje citroenrasp toe. Geeft echt enorm veel smaak, heerlijk!
Cranberry’s kunnen echt overal bij. Vlees, vis, kaas, zoet mmmm jij maakt alles lekker!
De combinatie van Cranberries met geitenkaas is een heerlijke klassieke smaakcombinatie. Het hartige van de geitenkaas met de frisse smaak van de cranberry is een traktatie. Dit hapje komt met Oud en Nieuw zeker op tafel.
Zo heerlijk, echte cranberries van Terschelling! Wij waren deze zomer op het eiland en wandelden door de duinen met cranberry struiken. Onze kinderen wilden ze dolgraag proeven maar ze waren toen natuurlijk nog niet rijp 😉 Dus ik grijp deze kans graag aan om ze alsnog te kunnen laten proeven! 🙂
Lijkt me heerlijk! Het water loopt me al in mn mond
Wat een feestje en een verwennerij! ❤ Cranberries en 1 van de mooiste waddeneilandeb van Nederland ❤(heb er bijna 30 jaar geleden mijn man ontmoet 💪🏼🥰😘 )..Fijne dagen en keep up the good work; geniet van al je posts en recepten! 💪🏼🍋🍀🙏🏻
Ik ben steeds wel fan van hapjes waarbij brood aan te pas komt! Ook het feit dat het vegetarisch is, lijkt me fijn om eens te maken bij een tapasavond!
Oeh zo lekker en gezond die staan elk jaar op ons kerstmenu
❤️ dol op cranberry’s ❤️ het verhaal van hoe ze op Terschelling gekomen zijn, vond ik als kind al prachtig! Je vindt ons ieder jaar op de Wadden!
dat ziet er echt heerlijk uit allemaal 🍀🍀🍀 graag meegedaan om deze kans te maken
Dit recept staat hoog op mijn to-make lijstje! Ik ben benieuwd naar deze versie van cranberry saus 🙂
Oooh Heerlijk deze CRANBERRYSAUS RECEPT MET CITROEN, SINAASAPPEL & CHARDONNAY hmmmm dat wordt heerlijk smullen 😋👌 een doos cranberry is zeer welkom 😍😍😍
Oehlala! Wij zijn nu op Terschelling en genieten van alle lekkernijen ( to go ) met de allerbijzonderste besjes die er wat ons betreft zijn. Hoe fijn zou het zijn het Terschellinger gevoel thuis nog even vast te houden 😍 en samen te bakken en koken, dan starten we met dit recept … het water loopt al in de mond.
Heerlijk cranberrie saus!!
Heerlijk bij kaas, vlees, taart, jummie.
18 jaar geleden zijn we een midweek op Terschelling geweest en hebben we een rondleiding gehad en geproefd van de heerlijke cranberry’s. Lijkt me heerlijk om weer eens wat mee te gaan koken.
Ziet er heerlijk uit!
Wat heerlijk! Ben dol op cranberries maar doe er eigenlijk veel te weinig mee. Hoog tijd om dat te veranderen!
Dat ziet er heerlijk uit! Cranberrysaus staat nog hoog op mijn to cook lijstje!
Ziet er goed uit… 👍
Leuk wij maken inderdaad jou cranberries saus dus dit is wel iets om mee te borrelen dus
Yummmmie!