Crostini is echt een geweldige Italiaanse uitvinding. Zo lekker en makkelijk te maken. Je kan er ook eindeloos mee variëren. Vooral de combinatie van zuurdesembrood, een Italiaans kaasje en jam is onweerstaanbaar. In Italië zijn crostini’s heel populair, het is lekker krokant en geeft die extra bite aan een gerecht. In het Italiaans betekent crostini ‘dun toastje’ en is het allerlekkerst als het boven houtskool geroosterd wordt. Zie hieronder een van mijn favorieten: gorgonzola crostini met biologische citroenjam
Crostini’s zie je overigens ook veel in mijn kookboek voorbij komen!
Officieel is een crostini een dun plakje brood dat volgens Italianen bij voorkeur geroosterd wordt boven houtskool. Dit ga ik binnenkort op mijn Big Green Egg proberen! Waarbij het brood met een kwastje, goede olijfolie en fijngewreven Italiaanse kruiden zoals oregano, rozemarijn en heerlijk ruikende salie. Vaak met wat verse knoflook en zeezout. Deze blauwe kaas crostini Deze smaken zie je ook vaak terugkomen op focaccia. Wat je op een crostini smeert of doet, dat kan van alles zijn. In Italië zie je veel crostini’s met tomatensalade, buffel mozzarella, burrata of een tapenade voorbij komen. Een tijd geleden maakte ik ook een geitenkaas met marmelade én paddenstoelen crostini’s. Hemels!
Ben jij ook net zoals ik helemaal weg van recepten met biologische citroen, zoals deze gorgonzola crostini met citroenjam? Sla dan deze afbeelding op in een van je Pinterst borden! Opzoek naar nog meer crostini inspiratie? Maak dan eens crostini met gebakken citroen en makreel!
12 reacties
Heerlijk!!
Lekker!
Lijkt me leuk en lekker om uit te proberen. En mijn bevinding op mijn social media te delen. Ik ken dit product nog niet, dus welkom als proeverij!
Lijkt me een heerlijk hapje! Bijzondere combinatie. Als ik deze jam win wil ik het ook graag maken. Ik hou van jam van citrusvruchten 🍋🍋🍋
Ik wil die biologische jam winnen omdat ik 10 juli een gezelschap krijg om voor te koken en dit lijkt me een heerlijk hapje voor bij een aperitiefje!! 😋 Daar ga ik de blits mee maken en weet nu al dat ze zullen smullen!! 🍋
Perfecte combi, het vette van de gorgonzola met het zurige van de citroen als tegenhanger
Wauw, wat een lekker hapje. Koop in Italië op vakantie altijd de jam van Fiordifrutta. De citroenvariant heb ik nog nooit gehad. Die wil ik wel eens proberen. Zeker in combinatie met de crostini en het hartige van de gorgonzola. Klinkt als een topcombi!
Ziet er heel lekker uit! Ik ben erg benieuwd naar de jam, lijkt mij lekker fris
mooie tip! En dat het dun toastje betekend is ook een leuk weetje
Dat ziet er heerlijk uit.
Proeft vast ook naar de zomer.
Dat zou ik graag willen uitproberen!!!
Ohhhh lijkt me heerlijk en leuk om te winnen ben altijd in voor nieuwe producten te proeven en om mee te experimenteren
Nog nooit geprobeerd, benieuwd