+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een super simpel en lekker recept! Ik ben gek op couscous salades, het is rijk aan smaak en de structuur (als je het goed maakt) is fijn om te eten. Ik ben mij altijd super bewust van bepaalde structuren die goed samen gaan. Zo houd ik bijvoorbeeld ook van ‘bolletjes’ zoals couscous, parel coupcous (grote variant), rode besjes, chocolade bolletjes, maar ook kaviaar haha. Daarnaast vin dik ‘bolletjes’ en ronde vormen ook mooi. Zie hieronder het Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes recept!

Couscous, wat is dat?

Deze grof gemalen durum tarwe is afkomstig uit Noord-Afrika. Je spreekt het trouwens uit als koes-koes! Maar wordt ook in veel verschillende mediterraanse landen in de keuken gebruikt. Wist je dat couscous ook net zoals pasta worden gedroogd? Ze zijn er in verschillende maten verkrijgbaar. Ben jij al bekend met parelcouscous, dat is een grotere variant en ook heerlijk. 

couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes 'The Lemon Kitchen

Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes ‘The Lemon Kitchen

Print

Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes

couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes 'The Lemon Kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 20 minuten
  • Category: salade
Scale

Ingredients

  • couscous voor 2 personen
  • handje vol rode besjes
  • 1 biologische citroen
  • 4 cherrytomaatjes en 1/3 komkommer
  • 4 eetlepels gebrokkelde feta *schaap of geit
  • 3 eetlepels pesto *Makkelijk recept citroen pesto
  • handje vol gepelde pistache nootjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Benodigdheden:

  • handrasp of zesteur
  • bak voor de couscous en een deksel of gebruik een bord

Instructions

  1. als eerste ga je de couscous bereiden, het is een simpele manier van garen. Je hebt een bak nodig om de couscous in te laten garen. Leg de couscous in de bak en schenk hier (gekookt) water overheen. Schenk water bij tot dat de couscous net onder staat.
  2. Let op: Liever te weinig dan te veel water. Leg hier een bord of deksel op, kijk na een paar minuten of je genoeg water eraan toegevoegd hebt.
  3. Haal na 10 minuten de deksel eraf en de couscous zal nu gaar zijn. Voeg nu een theelepel citroeneest toe en een eetlepel citroensap. Meng nu de couscous vervolgens met de pesto.
  4. Pak twee borden en schep de couscous hier op verdeel hier de rode besjes overheen, de pistachenootjes, brokkel de feta eroverheen en als laatste nog wat verse peterselie. 

Smakelijk! 

Keywords: salade met couscous, couscous salade, makkelijke recepten, gezonde recepten, lekkere recepten, recepten met citroen, vegetarische recepten

Erg benieuwd wat jullie van deze Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes recept vinden! Laat je het weten in een bericht hieronder?

Wil je meer recepten met couscous? Maak dan eens Couscous met gegrilde groente en yoghurtdressing
Nog meer inspiratie? Ga dan eens langs bij de couscousbar. 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This