+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ken je dat gevoel dat je intens hunkert naar groente en véél ook!? Waarschijnlijk is dit een teken van je lichaam, die even gezonde voedingstoffen nodig heeft. Natuurlijk ook omdat het ook lekker is! Ik heb een gezond en vegetarisch gerecht gemaakt waar je vis noch vlees zal missen! Voor dit gerecht heb ik couscous met gegrilde groente gemaakt en een geiten-yoghurtdressing. De geitenyoghurt komt van het merk Betsie’s en die gebruik ik regelmatig! Ik probeer zo min mogelijk koemelk binnen te krijgen en de producten van Betsie’s zijn heerlijk en voor mij een perfect alternatief. 

Betsie’s zuivel

Wist je dat de producten van Betsie’s gemaakt worden van Nederlandse geitenmelk en dat deze zuivelproducten licht verteerbaar zijn? De smaak van alle producten is mild, romig en lekker! Het fijne van deze producten is dat het niet een extreme geiten(kaas) smaak heeft, maar juist zacht en subtiel. De producten zijn gemakkelijk te gebruiken in verschillende soorten recepten. Ik gebruik de geitenyoghurt-moment vooral om (gezonde) sausjes te maken en voor bij mijn ontbijt met noten en muesli! Zie het couscous met gegrilde groente recept hieronder!

couscous met gegrilde groente

 

Couscous met gegrilde groente en geiten-yoghurtdressing

Bereidingstijd: 30 minuten (2/3 personen)

Ingrediënten

  • 200 ml geitenyoghurt-moment van Betsie’s
  • 1 klein knoflookteentje (fijngehakt of geperst)
  • 1 biologische citroen
  • 2 punt paprika’s (in andere kleuren is ook lekker
  • +/- 12 cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 125 gram (grote) couscous (ongekookt)
  • Verse koriander of peterselie
  • Verse munt

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Ovenschaal
  • Grillpan
    couscous met gegrilde groente

Bereidingswijze

  1. Leg als eerste de punt paprika’s en de cherrytomaatjes in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet erin voor 20 minuten.
    2. Snijd de verse kruiden in grove stukken. Bereidt vervolgens de couscous volgens recept en als het wat afgekoeld is, voeg je hier nog wat citroenrasp en verse kruiden aan toe.
    3. Snijd daarna de courgette in lange plakken en smeer ze in met wat olijfolie en leg in de grillpan tot dat eraan beiden kanten een grill streep ontstaat.
    4. Meng als laatste de geitenyoghurt met de fijngehakte knoflook, citroenrasp, wat druppeltjes citroensap, verse kruiden (munt en koriander) en breng op smaak met wat kruidenzout of peper en zout. Roer en je geiten-yoghurtdressing is klaar!

TIP:

Ben je misschien niet zo gek op koriander of munt, net zoals mijn vriend!? Geen probleem gebruik dan basilicum en bieslook!

Wil je ook Betsie’s geitenzuivel kopen?

Waar koop je Betsie’s geitenzuivel? Bij de grotere supermarkten, zoals de Albert Heijn en de Jumbo!

Meer vegetarisch?

Ben je gek op deze couscous met gegrilde groente? Maak dan eens Ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie!

Volg The Lemon Kitchen!!
Facebook klik hier!
Instagram klik hier!

#gesponsord, maar ontwikkeld en beschreven met eigen mening!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This