Couscous met gegrilde groente en geitenyoghurt dressing

Couscous met gegrilde groente en geitenyoghurt dressing

Ken je dat gevoel dat je intens hunkert naar groente en véél ook?! Waarschijnlijk is dit een teken van je lichaam, die even gezonde voedingstoffen nodig heeft. Natuurlijk ook omdat het ook lekker is. Ik heb een gezond en vegetarisch gerecht gemaakt waar je vis noch vlees zal missen. Voor dit gerecht heb ik couscous met gegrilde groente gemaakt en een geiten-yoghurtdressing. De geitenyoghurt komt van het merk Betsie’s en die gebruik ik regelmatig. Ik probeer zo min mogelijk koemelk binnen te krijgen. De producten van Betsie’s zijn heerlijk en voor mij een perfect alternatief.


Betsie’s zuivel

Wist je dat de producten van Betsie’s gemaakt worden van Nederlandse geitenmelk en dat deze zuivelproducten licht verteerbaar zijn? De smaak van alle producten is mild, romig en lekker. Het fijne van deze producten is dat het niet een extreme geiten(kaas) smaak heeft, maar juist zacht en subtiel. De producten zijn makkelijk te gebruiken in verschillende soorten recepten. Ik gebruik de geitenyoghurt-moment vooral om (gezonde) sausjes te maken en voor bij mijn ontbijt met noten en muesli. Zie het couscous met gegrilde groente recept hieronder.

TIP: Ben je misschien niet zo gek op koriander of munt, net zoals mijn vriend!? Geen probleem gebruik dan basilicum en bieslook!


Wil je ook Betsie’s geitenzuivel kopen?

Waar koop je Betsie’s geitenzuivel? Bij de grotere supermarkten, zoals de Albert Heijn en de Jumbo!

#gesponsord, maar ontwikkeld en beschreven met eigen mening!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Couscous met gegrilde groente en geitenyoghurt dressing

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterrane
Trefwoord Betsie's, couscous, grillen, groente, vegetarisch, yoghurt, zomer
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
 • Handrasp
 • ovenschaal
 • Grillpan
INGREDIËNTEN
 • 200 ml geitenyoghurt-moment van Betsie's
 • 1 kleine knoflookteen fijngehakt of geperst
 • 1 citroen biologisch
 • 2 puntpaprika's
 • 12 cherrytomaatjes
 • 1 courgette
 • 125 g couscous groot, ongekookt
 • Verse koriander of peterselie
 • Verse munt
BEREIDING
 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Leg de puntpaprika's en de cherrytomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout (naar smaak). Bak dit voor 20 minuten in de oven.
 • Snijd de verse kruiden in grove stukken.
 • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Zodra de couscous wat afgekoeld is, voeg je hier nog citroenrasp (van een halve citroen) en verse kruiden aan toe.
 • Snijd de courgette in lange plakken en smeer ze in met wat olijfolie. Leg ze vervolgens in de grillpan tot dat eraan beiden kanten grillstrepen ontstaat.
 • Meng als laatste de geitenyoghurt met de fijngehakte knoflook, citroenrasp, een paar druppeltjes citroensap, verse kruiden (munt en koriander). Breng het verder op smaak met wat kruidenzout of peper en zout. Roer en je geitenyoghurt dressing is klaar!

Meer vegetarisch?

Ben je gek op deze couscous met gegrilde groente?
Maak dan eens Ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
couscous met gegrilde groente

38 reacties

 1. WoW! jouw foto’s! Ik wist niet eens dat citrusvruchten zoveel toevoegen aan eten. geweldig ik krijg echt zin om te koken als ik dit zie.

 2. Geiten yoghurt… ik ben eigenlijk hele benieuwd hoe dat smaakt..
  Van geitenkaas ben ik geen fan, zou dit wel lukken?
  verder lijkt het me overheerlijk, he een gewone Griekse Yoghurt kan ook wel, denk ik! 😉

 3. Mmmm ziet er heeerlijk uit!
  Ik heb nog nooit geitenyoghurt geproefd, maar wil het zeker proberen!
  Zelf grote fan van geitenkaas, in alle smaken en vormen.

 4. Ik eet / drink niet zoveel producten van geitenmelk of geitenkaas, etc. maar ik zou het eens moeten proberen. Leuk dat je hier eettips op zet. Leuke website!

 5. Geiten yoghurt dressing had ik nog nooit van gehoord! het gerechtje ziet er alvast super lekker uit! ik stuurde het door naar men partner 🙂

 6. Bij het woord geitenyoghurt had ik het recept al uit mijn gedachten gezet, maar als ik die heerlijke foto’s dan weer zie, begin ik toch weer te twijfelen. Ziet er heerlijk uit!

 7. Ik heb me nog nooit gewaagd aan het maken van couscous, maar als ik dit zie moet ik het wel eens proberen!!

 8. Ik houd van koriander! Ik ga je recept proberen. Ik gebruik deze geiten yoghurt namelijk ook regelmatig als ik geen trek heb in soja yoghurt.

 9. Ik weet niet of mijn vriend hier op zit te wachten, is namelijk niet zo’n fan van courgette maar misschien moet hij het gewoon maar eens proberen haha…

 10. Ziet er heerlijk uit! Fijn dat je een tip geeft voor mensen die niet van koriander/munt houden, koriander kan namelijk een gerecht helemaal voor mij verpesten. Basilicum klinkt beter voor mij. En wat een mooie foto’s maak je erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept