Citroen risotto met venkel

Citroen risotto met venkel

Wauw! Le Creuset heeft er een nieuwe collectie bij genaamd ‘Fleur’ (limited Edition). Ik had het genoegen om in deze sauspan een gerecht te maken en je raad het al mijn favoriete gerecht is namelijk citroen risotto met venkel. Een super smaakvol Italiaans gerecht met een vleugje saffraan en lekkere parmezaanse kaas.  Hieronder vertel ik je nog wat meer over Le Creuset en mijn recept.


Le Creuset Fleur

Ongeveer eens per jaar brengt Le Creuset een nieuwe kleur uit, maar af en toe hebben ze ook een limited Edition, net zoals de Fleur collectie. Ik vind de Fleur collectie de allermooiste! Wat deze pannen zo bijzonder maken is de prachtige vormen die terugkomen in de pannen én dat ze wit van kleur zijn. Witte pannen daar ben ik gek op! Het past mooi bij mijn huis stijl en laat het eten nog beter uitkomen zoals bij de citroen risotto.


Saffraan | het rode goud

Wist je dat saffraan tot een van de duurste producten ter wereld behoord? Dit komt doordat ze groeien in een krokusbloem en per bloem maar liefst 3 saffraandraadjes in zitten. Je hebt er  ook maar weinig van nodig gelukkig! De smaak van saffraan doet sommige denken aan honing. Één saffraan draadje kan 1 liter water al geel laten kleuren binnen 1 uur.


Gek op saffraan? Maak dan eens SPAANSE VISSOEP MET RIVIERKREEFTJES & SAFFRAAN! Heb je dit gerecht gemaakt? Super leuk! Ik hoor graag wat je er van vond.


#spon, dit gerecht is naar eigen mening geschreven en gemaakt

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Citroen risotto met venkel

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Risotto recepten, vegetarische recepten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Sauspan (Le Creuset Fleur editie)
INGREDIËNTEN
  • 250 gram risotto rijst Italiaans merk heeft mijn voorkeur
  • 1 Biologische citroen
  • 1 grote venkel
  • 1/2 verse saffraandraadjes verkrijgbaar bij de Albert Heijn en EkoPlaza
  • 1 biologisch groente boullionblokje
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • 2 eetlepels soja of rijst room slagroom kan ook
  • een klein knoflookteentje fijngehakt
  • 1 sjalotje of een witte ui in ringetjes
  • 2 glazen Chardonnay het liefst met houtrijping
BEREIDING
  • Stoof het sjalotje en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer zodat alle korrels wat olie opnemen en blijf goed roeren.
  • Leg de twee saffraandraadjes in de bouillon en laat eventrekken totdat de bouillon gelig wordt.
  • Zet vervolgens de pan op middelhoog vuur en laat afblussen met de witte wijn en voeg ook wat citroensap en zest toe.
  • Voeg daarna lepel per lepel de bouillon toe en laat het vocht opnemen. Wanneer de risotto bijna zacht is voeg fijngehakte basilicum, extra zeste van de citroen, peper en zout, parmezaan en soja/rijstroom bij en je laat alles afgedekt nog even staan tot alle vocht is opgenomen en de rijstkorrels al dente zijn. Vergeet niet af en toe te proeven! Dat is lekker en handig om bij te houden wat je de lekkerste gaarheid vindt.
  • Snijd de venkel in grove stukken en laat nog even 10 minuten mee stoven in de risotto.
  • Serveer de risotto met citroen en een lekker glas Chardonnay.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

28 reacties

  1. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk nog nooit risotto op heb………… Venkel is niet mijn ding maar misschien moet ik het toch maar eens proberen dan? 🙂

  2. hmm dit klinkt als een heerlijk recept. Ik zou zelf niet zo snel venkel door de risotto doen, maar ik denk in combinatie met de citroen dat het heerlijk smaakt!

  3. Dit is zeker eens wat anders dan de klassieke tomatenrisotto. En inderdaad, het eten komt mooi tot zijn recht in de witte pan.

  4. ik word helemaal hebberig van die pan!! Dat safraan meeldraadjes van de krokus zijn, en heel duur, dat wist ik wel.
    Dit lijkt me een heel lekkere risotto! gaan we eens proberen.
    Weten jullie bye the way, dat venkel en pernog ook a macth made in heaven zijn??

  5. Dit is wel een goed alternatief voor standaard risotto met warme wintergroenten omdat het frisser is. Een perfect gerechtje bij warm weer!
    De pot is mooi, deksel doet denken aan Staub potten.

  6. Wat een overheerlijk recept weer. Wederom doe je me verbazen wat je met limoen/citroen kunt doen. Ik zou er nooit opkomen om het door mijn risotto te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte