+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wauw! Le Creuset heeft er een nieuwe collectie bij genaamd ‘Fleur’ (limited Edition). Ik had het genoegen om in deze sauspan een gerecht te maken en je raad het al mijn favoriete gerecht is namelijk citroen risotto met venkel. Een super smaakvol Italiaans gerecht met een vleugje saffraan en lekkere parmezaanse kaas.  Hieronder vertel ik je nog wat meer over Le Creuset en mijn recept. 

Le Creuset Fleur

Ongeveer eens per jaar brengt Le Creuset een nieuwe kleur uit, maar af en toe hebben ze ook een limited Edition, net zoals de Fleur collectie. Ik vind de Fleur collectie de allermooiste! Wat deze pannen zo bijzonder maken is de prachtige vormen die terugkomen in de pannen én dat ze wit van kleur zijn. Witte pannen daar ben ik gek op! Het past mooi bij mijn huis stijl en laat het eten nog beter uitkomen zoals bij de citroen risotto.

Saffraan | het rode goud

Wist je dat saffraan tot een van de duurste producten ter wereld behoord? Dit komt doordat ze groeien in een krokusbloem en per bloem maar liefst 3 saffraandraadjes in zitten. Je hebt er  ook maar weinig van nodig gelukkig! De smaak van saffraan doet sommige denken aan honing. Één saffraan draadje kan 1 liter water al geel laten kleuren binnen 1 uur. 

Citroen rissotto met venkel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 2/3 personen

250 gram risotto rijst (Italiaans merk heeft mijn voorkeur)
1 Biologische citroen
1 grote venkel
1/2  verse saffraandraadjes (verkrijgbaar bij de Albert Heijn en EkoPlaza)
1 biologisch groente boullionblokje
Parmezaanse kaas naar smaak
2 eetlepels soja of rijst room (slagroom kan ook)
een klein knoflookteentje (fijngehakt)
1 sjalotje of een witte ui (in ringetjes)
2 glazen Chardonnay (het liefst met houtrijping)

Benodigdheden:

Handrasp
Sauspan (Le Creuset Fleur editie)

Bereidingswijze:

  1. Stoof het sjalotje en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer zodat alle korrels wat olie opnemen en blijf goed roeren.
  2. Leg de twee saffraandraadjes in de bouillon en laat eventrekken totdat de bouillon gelig wordt.
  3. Zet vervolgens de pan op middelhoog vuur en laat afblussen met de witte wijn en voeg ook wat citroensap en zest toe.
  4. Voeg daarna lepel per lepel de bouillon toe en laat het vocht opnemen. Wanneer de risotto bijna zacht is voeg fijngehakte basilicum, extra zeste van de citroen, peper en zout, parmezaan en soja/rijstroom bij en je laat alles afgedekt nog even staan tot alle vocht is opgenomen en de rijstkorrels al dente zijn. Vergeet niet af en toe te proeven! Dat is lekker en handig om bij te houden wat je de lekkerste gaarheid vindt. 
  5. Snijd de venkel in grove stukken en laat nog even 10 minuten mee stoven in de risotto.
  6. Serveer de risotto met citroen en een lekker glas Chardonnay. 

Gek op saffraan? Maak dan eens SPAANSE VISSOEP MET RIVIERKREEFTJES & SAFFRAAN!

Heb je dit gerecht gemaakt? Super leuk! Ik hoor graag wat je er van vond.

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

#spon, dit gerecht is naar eigen mening geschreven en gemaakt

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This