Wauw! Le Creuset heeft er een nieuwe collectie bij genaamd ‘Fleur’ (limited Edition). Ik had het genoegen om in deze sauspan een gerecht te maken en je raad het al mijn favoriete gerecht is namelijk citroen risotto met venkel. Een super smaakvol Italiaans gerecht met een vleugje saffraan en lekkere parmezaanse kaas.  Hieronder vertel ik je nog wat meer over Le Creuset en mijn recept. 

Le Creuset Fleur

Ongeveer eens per jaar brengt Le Creuset een nieuwe kleur uit, maar af en toe hebben ze ook een limited Edition, net zoals de Fleur collectie. Ik vind de Fleur collectie de allermooiste! Wat deze pannen zo bijzonder maken is de prachtige vormen die terugkomen in de pannen én dat ze wit van kleur zijn. Witte pannen daar ben ik gek op! Het past mooi bij mijn huis stijl en laat het eten nog beter uitkomen zoals bij de citroen risotto.

Saffraan | het rode goud

Wist je dat saffraan tot een van de duurste producten ter wereld behoord? Dit komt doordat ze groeien in een krokusbloem en per bloem maar liefst 3 saffraandraadjes in zitten. Je hebt er  ook maar weinig van nodig gelukkig! De smaak van saffraan doet sommige denken aan honing. Één saffraan draadje kan 1 liter water al geel laten kleuren binnen 1 uur. 

Citroen rissotto met venkel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 2/3 personen

250 gram risotto rijst (Italiaans merk heeft mijn voorkeur)
1 Biologische citroen
1 grote venkel
1/2  verse saffraandraadjes (verkrijgbaar bij de Albert Heijn en EkoPlaza)
1 biologisch groente boullionblokje
Parmezaanse kaas naar smaak
2 eetlepels soja of rijst room (slagroom kan ook)
een klein knoflookteentje (fijngehakt)
1 sjalotje of een witte ui (in ringetjes)
2 glazen Chardonnay (het liefst met houtrijping)

Benodigdheden:

Handrasp
Sauspan (Le Creuset Fleur editie)

Bereidingswijze:

  1. Stoof het sjalotje en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer zodat alle korrels wat olie opnemen en blijf goed roeren.
  2. Leg de twee saffraandraadjes in de bouillon en laat eventrekken totdat de bouillon gelig wordt.
  3. Zet vervolgens de pan op middelhoog vuur en laat afblussen met de witte wijn en voeg ook wat citroensap en zest toe.
  4. Voeg daarna lepel per lepel de bouillon toe en laat het vocht opnemen. Wanneer de risotto bijna zacht is voeg fijngehakte basilicum, extra zeste van de citroen, peper en zout, parmezaan en soja/rijstroom bij en je laat alles afgedekt nog even staan tot alle vocht is opgenomen en de rijstkorrels al dente zijn. Vergeet niet af en toe te proeven! Dat is lekker en handig om bij te houden wat je de lekkerste gaarheid vindt. 
  5. Snijd de venkel in grove stukken en laat nog even 10 minuten mee stoven in de risotto.
  6. Serveer de risotto met citroen en een lekker glas Chardonnay. 

Gek op saffraan? Maak dan eens SPAANSE VISSOEP MET RIVIERKREEFTJES & SAFFRAAN!

Heb je dit gerecht gemaakt? Super leuk! Ik hoor graag wat je er van vond.

#spon, dit gerecht is naar eigen mening geschreven en gemaakt

on 18 april 2018

Ik lust niet zo graag rijst maar ben wel dol op parmezaanse kaas! 😀

on 18 april 2018

Wat een overheerlijk recept weer. Wederom doe je me verbazen wat je met limoen/citroen kunt doen. Ik zou er nooit opkomen om het door mijn risotto te doen.

on 18 april 2018

Wat een prachtig mooie pan is dat zeg! En dit gerecht lijkt me ook lekker. Ook heel fris stel ik me zo voor.

on 18 april 2018

Ziet er superlekker uit, dit ga ik zo snel mogelijk maken, perfect met dit warme weer.

on 19 april 2018

Dit is wel een goed alternatief voor standaard risotto met warme wintergroenten omdat het frisser is. Een perfect gerechtje bij warm weer!
De pot is mooi, deksel doet denken aan Staub potten.

on 19 april 2018

hmmm heerlijk! risotto mag wel iets fris hebben, dus dit lijkt mij heel lekker.

on 19 april 2018

Die citroen doet me in eerste instantie wat vreemd opkijken maar ga het toch eens proberen. Ben gek op risotto!

on 19 april 2018

Oh super lekker ga ik eens proberen

on 19 april 2018

Ziet er weer heerlijk uit! Alleen jammer van de venkel, ik ben écht geen fan van venkel… 😉

on 19 april 2018

Toevallig vanavond nog risotto gemaakt met geitenkaas, altijd een favoriet recept hier.

on 20 april 2018

Zo mooi de Fleur collectie! Ik houd overigens enorm van risotto maar venkel is niet aan mij besteed.

on 21 april 2018

Prachtige deksel. Recept klinkt ook erg lekker fris

on 21 april 2018

Dit klinkt ontzettend lekker. Heerlijk voor het voorjaar denk ik ook, klinkt fris.

on 21 april 2018

ik word helemaal hebberig van die pan!! Dat safraan meeldraadjes van de krokus zijn, en heel duur, dat wist ik wel.
Dit lijkt me een heel lekkere risotto! gaan we eens proberen.
Weten jullie bye the way, dat venkel en pernog ook a macth made in heaven zijn??

on 22 april 2018

Oh nee dat wist ik niet, heb je daar een receptje mee? 🙂

on 22 april 2018

Heerlijk het zit er ook ngo eens beeldschoon uit.Leuke ontdekking en een pareltje voor op tafel!

on 22 april 2018

Hoi Marjolien, dankjewel voor je compliment 🙂

on 22 april 2018

lijkt me heerlijk

on 23 april 2018

Ik vind risotto echt heel lekker dus deze variant wil ik zeker proberen 🙂 X

on 10 mei 2018

Dit is zeker eens wat anders dan de klassieke tomatenrisotto. En inderdaad, het eten komt mooi tot zijn recht in de witte pan.

on 11 mei 2018

De pan ziet er prachtig uit! En die risotto lijkt me heerlijk.

on 11 mei 2018

hmm dit klinkt als een heerlijk recept. Ik zou zelf niet zo snel venkel door de risotto doen, maar ik denk in combinatie met de citroen dat het heerlijk smaakt!

on 11 mei 2018

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk nog nooit risotto op heb………… Venkel is niet mijn ding maar misschien moet ik het toch maar eens proberen dan? 🙂

on 11 mei 2018

Ik vrees dat de venkel er teveel gaat aan zijn voor mij. de rest lust ik allemaal super graag!

on 11 mei 2018

Ik krijg hier dus gewoon echt meteen honger van, want ik weet hoe dit smaakt! 💜

on 11 mei 2018

Het ziet er lekker uit en klinkt frisse smaak

http://dhini.nl

on 15 mei 2018

Klinkt weer super! Allemaal goede, nieuwe ideeën!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.