Citroen cocktail met Gember

Citroen cocktail met Gember

Gember, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het is zo warm en vol van smaak, licht-pittig en gezond. Daarom heb ik een feestelijk drankje gemaakt in samenwerking met GIMBER, een biologisch gember drankje met (bio) citroen. Je kan het puur drinken, je kan ermee koken, lekker als shotje als je en oppepper nodig hebt, maar ook heerlijk in je cocktail! Voor de pittige liefhebbers heb ik er een suggestie bij gedaan om deze cocktail nog meer pit te geven. Zie hieronder Citroen cocktail met Gember!


Citroen cocktail

Biologische gemberdrank zonder alcohol

Is een geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol, maar bomvol met karakter. Voor dit recept heb ik ervoor gekozen om er een cocktail van te maken, maar je kan ook er ook gerust een mocktail (alcohol vrije cocktail) van maken. Vervang dan de prosecco voor tonic of bruisend water. Wist je dat er in gember elementen zitten van citroen? Daarom gaan deze twee zo goed samen. Proef het in deze feestelijke Gimber cocktail!


Citroen cocktail lekker bij je kerst menu!

Vorige week heb ik een kerstmenu op de website gezet om iedereen te inspireren met lekkere en redelijk makkelijke recepten met een vleugje citroen. Voor de ideale smaakbalans. Deze citroen cocktail met Gimber past hier ook supergoed bij.

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Citroen cocktail met Gember

Citroen cocktail met Gember

Totale tijd 10 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Mooie champagne glazen of kristal glazen
  • Cocktail shaker of een lepel
  • Zesteur *voor de citroen krulletjes
INGREDIËNTEN
  • 70 ml Gimber *te koop bij speciaalzaken en online
  • 400 ml Prosecco *of Tonic als je alcohol vrij wilt
  • 1 biologische citroen

Tip: voor de spicy lover een paar druppeltjes Tabasco (groen of rood)

BEREIDING
  • Als je een cocktail shaker hebt schenk dan de prosecco/tonic hierin en voeg de gimber toe.
  • Gebruik nu de zesteur om van de citroen mooie zest krulletjes af te halen, snijd 2 gelijke plakjes van de citroen af voor garnering en houdt even apart.
  • Voeg nu aan de prosecco en gimber 2 eetlepels citroensap toe en shake even kort, zodat het goed gemengd is. Heb je geen shaker? Schenk dan eerst de prosecco in de glazen en vervolgens de Gimber, roer even en voeg dan de citroensap toe.
  • Roer nogmaals en versier de glazen met een schijfje citroen en de citroenkrulletjes.
  • Voor de spicy lover, voeg nog een (paar) druppeltjes van Tabasco toe. Gegarandeerd een succes!
    Proost!

Koken met gember drank

Wil je nog meer inspiratie met Gimber? Maak dan eens zalm ceviche met gimber en citroen of Gember cake met citroen & rum karamel!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?


#samenwerking met Gimber

Eén reactie

4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte