Gember cake met citroen & rum karamel

Gember cake met citroen & rum karamel

Laatst was ik samen met mijn vriend in Amsterdam bij een Caribisch restaurant eten. Als nagerecht aten we een soort sticky worteltaart met gember en een karamelsaus. Ik was zó verbaasd over over deze smaak combinatie dat ik direct de link met Gimber heb gemaakt. Alweer de tweede samenwerking met mijn favoriete gember drank! Zie hieronder Gember cake met citroen & rum karamel

Gember cake met citroen en rum karamel

Een pittig, fris en sticky taartje om je vingers bij af te likken! Gemaakt met veel passie en staat binnen een uur op tafel!

Gimber, wat is dat? 

Zoals al eerder verteld werk ik samen met de non alcoholische gember drank met biologische citroen & gember. Je kan het voor van alles gebruiken! Onlangs heb ik het gebruikt om een watermeloen met avocado tartaar én zalm ceviche met passievrucht te maken. Gimber is een biologische en alternatieve drankje wat je perfect kan toevoegen aan een cocktail, hapje en drankje. Zelfs in baksels past het perfect! Het is ideaal voor iedereen die een grootse liefde voor gember heeft. De biologische gember en citroenen komen uit Peru, overigens zitten er ook kruiden & specerijen in. Als je een slokje van de pure Gimber neemt, sla je achterover van de hoeveelheid smaak. Veel mensen kopen het niet alleen omdat het fantastisch lekker is, maar ook omdat er veel gezondheidsvoordelen aan zitten. Gember wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Gember cake met citroen & rum karamel

Gember cake met citroen & rum karamel

Gang Tussendoortje
Trefwoord bak recepten, gember, Zoete recepten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Bakvorm
  • oven
  • Mixer
  • Anti aanbak pan
INGREDIËNTEN
  • 5 eetlepels Gimber of geconcentreerde gembersap
  • 1/2 biologische citroen
  • 100 g kristal suiker
  • 2 eetlepels rum
  • 2 kleine eieren
  • 100 gram basterd suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 50 ml room of sojaroom
  • snuf salt flakes of zout
BEREIDING
  • Als eerste ga je de Gember cake maken. Hiervoor heb je een mixer nodig. Voeg het zelfrijzend bakmeel samen met de eieren, zonnebloem olie, basterdsuiker, 2 eetlepels Gimber en 1 theelepel citroenrasp.
  • Meng het geheel tot het een mooi beslag is geworden. Schep het in de bakvorm en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten.
  • Controleer of de gember cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is je cake klaar. Gebruik de satéprikker vervolgens om wat gaatjes in de cake te prikken. Zo trekt de rum karamel er lekker in!
  • Laat de cake even afkoelen en ga nu de de Rum karamel maken. Hier heb je een anti aanbak pan voor nodig. Voeg als eerste de kristal suiker toe en laat even karameliseren, voeg vervolgens de Rum en twee eetlepels Gember toe. Laat de karamel even met rust, na een paar minuten kan je de room toevoegen en even kort roeren.
  • Schenk de rum karamel over de gember cake.
    Smakelijk!
Vind jij dit Gember cake met citroen & rum karamel recept nou ook zo lekker? Bekijk hier nog meer Zoete recepten

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5 reacties

  1. De basterdsuiker voor de cake staat niet in de ingrediënten lijst dus de hoeveelheid is giswerk. Of gaat de 100 gram kristalsuiker in de cake en welke is dan om de caramel topping te maken?

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept