+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Laatst was ik samen met mijn vriend in Amsterdam bij een Caribisch restaurant eten. Als nagerecht aten we een soort sticky worteltaart met gember en een karamelsaus. Ik was zó verbaasd over over deze smaak combinatie dat ik direct de link met Gimber heb gemaakt. Alweer de tweede samenwerking met mijn favoriete gember drank! Zie hieronder Gember cake met citroen & rum karamel 

Gember cake met frisse citroen & rum karamel 'The Lemon Kitchen

Gember cake met citroen & rum karamel ‘The Lemon Kitchen

Gimber, wat is dat? 

Zoals al eerder verteld werk ik samen met de non alcoholische gember drank met biologische citroen & gember. Je kan het voor van alles gebruiken! Onlangs heb ik het gebruikt om een watermeloen met avocado tartaar én zalm ceviche met passievrucht te maken. Gimber is een biologische en alternatieve drankje wat je perfect kan toevoegen aan een cocktail, hapje en drankje. Zelfs in baksels past het perfect! Het is ideaal voor iedereen die een grootse liefde voor gember heeft. De biologische gember en citroenen komen uit Peru, overigens zitten er ook kruiden & specerijen in. Als je een slokje van de pure Gimber neemt, sla je achterover van de hoeveelheid smaak. Veel mensen kopen het niet alleen omdat het fantastisch lekker is, maar ook omdat er veel gezondheidsvoordelen aan zitten. Gember wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de alternatieve geneeskunde. 

Print

Gember cake met citroen & rum karamel

Licht pittige Gember cake met citroen & rum karamel 'The Lemon Kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 1 uur
  • Category: cake
  • Method: oven
  • Cuisine: Caribisch
Scale

Ingredients

  • 5 eetlepels Gimber
  • 1/2 biologische citroen
  • 2 eetlepels Rum
  • 100 gram kristal suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 ml room of sojaroom
  • snuf salt flakes of zout

Benodigdheden:

  • Bakvorm
  • Oven
  • Mixer
  • Anti aanbak pan

Instructions

  1. Als eerste ga je de Gember cake maken. Hiervoor heb je een mixer nodig. Voeg het zelfrijzend bakmeel samen met de eieren, zonnebloem olie, basterdsuiker, 2 eetlepels Gimber en 1 theelepel citroenrasp. 
  2. Meng het geheel tot het een mooi beslag is geworden. Schep het in de bakvorm en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten. 
  3. Controleer of de gember cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is je cake klaar. Gebruik de satéprikker vervolgens om wat gaatjes in de cake te prikken. Zo trekt de rum karamel er lekker in! 
  4. Laat de cake even afkoelen en ga nu de de Rum karamel maken. Hier heb je een anti aanbak pan voor nodig. Voeg als eerste de kristal suiker toe en laat even karameliseren, voeg vervolgens de Rum en twee eetlepels Gember toe. Laat de karamel even met rust, na een paar minuten kan je de room toevoegen en even kort roeren.
  5. Schenk de rum karamel over de gember cake.

Smakelijk! 

Licht pittige Gember cake met citroen & rum karamel 'The Lemon Kitchen

Vind jij dit Gember cake met citroen & rum karamel recept nou ook zo lekker? Bekijk hier nog meer Zoete recepten

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Gember cake met citroen & rum karamel
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This