Zalm ceviche met passievrucht, Gimber en citroen

Zalm ceviche met passievrucht, Gimber en citroen

Ceviche, je mag mij er voor wakker maken. Ik vind het bijzonder smaakvol en wist je dat als je dit recept proeft, de zalm niet meer rauw is? Dit komt doordat de zalm langzaam gegaard is in de biologische citroensap. Dit recept zat al een tijd in mijn hoofd en nu ik een leuke samenwerking met GIMBER heb, kwam het perfect uit! Gimber is een alcoholvrije vrije drank waar onder andere biologische gember en citroen in zitten. Dit veelbelovende jonge merk komt uit België. Het is een geconcentreerde drank en is lichtpittig, fris, superlekker en kan je voor van alles kan gebruiken. Heerlijk als shot in de ochtend! Deze keer ben ik met een hartig recept aan de slag gegaan. Zie hieronder het zomerse zalm ceviche met passievrucht, Gimber en citroen recept. 


GIMBER, een alcoholvrije drank 

Het is een biologische en alternatieve drankje wat je perfect kan toevoegen aan een cocktail, hapje en drankje. Zelfs in baksels past het perfect! Het is ideaal voor iedereen die een grootse liefde voor gember heeft. De biologische gember en citroenen komen uit Peru, overigens zitten er ook kruiden & specerijen in. Als je een slokje van de pure Gimber neemt, sta je versteld van de hoeveelheid smaak. Veel mensen kopen het niet alleen omdat het fantastisch lekker is, maar ook omdat er veel gezondheidsvoordelen aan zitten. Gember wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de alternatieve geneeskunde. De komende maanden ga ik met allerlei recepten van zoet tot hartig aan de slag! Ik kijk er nu al naar uit.


#samenwerking met Gimber


Ben jij net zoals ik gek op gember? Maak dan eens kokosmacronen met gember en citroen!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zalm ceviche met gember

Zalm ceviche met passievrucht, Gimber en citroen

Gang Voorgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord ceviche recepten, recepten met gember, vis recepten, zalm gerechten
Totale tijd 25 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 2 eetlepels GIMBER
  • 200 gram dun gesneden zalm *haal bij de visboer en kies eventueel voor wilde zalm
  • 1 biologische citroen
  • 1 passievrucht
  • verse kruiden zoals basilicum en een paar verschillende kleuren cressjes *groenteboer of de markt
  • 1 eetlepel olijfolie *de lekkerste die je hebt
  • zwarte peper en een snuf zout
BEREIDING
  • Eigenlijk is het een heel simpel recept, maar is het wel belangrijk dat de vis de tijd krijgt om langzaam te garen. Als je de vis bij een visboer hebt gehaald en het is al dun gesneden kan je het mooi op een bord leggen. Zo niet snijd de zalm dan met een scherp koksmes in dunne plakjes.
  • Meng vervolgens de Gimber, sap van een halve biologische citroen, het vruchtvlees van de passievrucht (verwijder eventueel de pitjes als je dit lekkerder lijkt), zwarte peper en een snuf zout met een paar druppels lekkere olijfolie. Roer even tot het goed gemengd is en schenk dit over de zalm.
  • Laat het minimaal een paar minuten intrekken en verdeel er vervolgens wat verse basilicum en gekleurde cressjes overheen. Rasp nu de citroenzest (schil) eroverheen, gebruik hier een zesteur of handrasp voor.
  • Als laatste kan je ervoor kiezen om wat vruchtvlees partjes van de citroen erbij te serveren. Dit zorgt voor een extra frisse touch. Omdat je een biologische citroen hebt, is dit minder zuur en dus erg lekker erbij.
    Smakelijk!

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte