Cantuccini een Italiaans koekje wat bekend staat om haar krokantheid. Absoluut mijn favoriet! Zoals al vaker gezegd, ben ik een échte krokant/cripsy lover. De structuur is fijn en maakt het eten ervan nog lekkerder. Als je in Italië bent geweest heb je ze vast wel eens op en in Nederland krijgt je ze ook wel eens bij de koffie. Dit recept heb ik gemaakt voor de geweldige Italiaanse website Ciao Tutti. Saskia Balmaekers is de eigenaresse en onlangs heb ik met haar gezellig (Italiaans) gedineerd en gekletst over een samenwerking. We delen namelijk beiden de passie voor kwaliteit, mooi eten en alles wat met Italië te maken heeft. Onlangs ben ik in Sicilië geweest om de citroenen te bewonderen.
Cantuccini wordt net zoals beschuit tweemaal gebakken en daarom hebben ze die lekkere knapperige structuur. Dit recept heeft even wat tijd & liefde nodig om te maken, maar daarna kan je genieten van een mega krokante cantuccini!
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
20 reacties
3 weken geleden kwam ik dit recept hier tegen, en al 4 keer gemaakt.
TOPISSIMO!
Het ziet er echt super lekker uit! Ik heb het recept opgeslagen, binnenkort maar is maken 🙂 Complimenten voor de foto’s trouwens!
Dit klinkt echt weer geweldig! 😀
Heerlijk! En vind het altijd zo leuk dat je ook achtergrond informatie erbij geeft!
Lijkt me heerlijk! Ga ik proberen.
Is het ook net zo droog als een beschuit, omdat het gedipt wordt?
Wat maak jij toch van die heerlijke gerechten 😀 had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord 🙂
Bij nader inzien : als ik nu eens voor de limoncello zorg, zorg jij dan voor deze koekjes 🙂
Hahaha deal
Oh dat oogt heerlijk hoor!
Ik heb dit nog nooit gehad, maar het lijkt me erg lekker!
dit is wel het betere werk! klinkt heerlijk, maar nog niet zo eenvoudig om te maken ??
LEKKER! Ik ga het eens proberen!
Dat ziet er weer overheerlijk uit, toch eens proberen te maken, kijken of mijn gezin dit lekker vindt.
Dat ziet er weer overheerlijk uit, toch eens proberen te maken, kijken of mijn gezin dit lekker vindt.
Bij Italiaans blijf ik zelf erg hangen in pizza en pasta, dus leuk om andere ideeën op te doen voor de Italiaanse keuken. Het ziet er prima uit.
https://lodiblogt.nl
Heerlijk recept, al vaker gemaakt, ook heel makkelijk te doen. Lekkere combinatie van citroen, pistache en amandel
Dit klinkt gewoon heerlijk. Nu ik toch in kookmodus ben, dit komt zeker eens aan bod in de komende weken.
Groetjes, Eva
http://www.evaperez.be