Citroen Cantuccini met pistache

Citroen Cantuccini met pistache

CANTUCCINI DIPPEN IN LIMONCELLO

Cantuccini een Italiaans koekje wat bekend staat om haar krokantheid. Absoluut mijn favoriet! Zoals al vaker gezegd, ben ik een échte krokant/cripsy lover. De structuur is fijn en maakt het eten ervan nog lekkerder. Als je in Italië bent geweest heb je ze vast wel eens op en in Nederland krijgt je ze ook wel eens bij de koffie. Dit recept heb ik gemaakt voor de geweldige Italiaanse website Ciao Tutti. Saskia Balmaekers is de eigenaresse en onlangs heb ik met haar gezellig (Italiaans) gedineerd en gekletst over een samenwerking. We delen namelijk beiden de passie voor kwaliteit, mooi eten en alles wat met Italië te maken heeft. Onlangs ben ik in Sicilië geweest om de citroenen te bewonderen.


Wat betekend Cantuccini eigenlijk!?

Cantuccini wordt net zoals beschuit tweemaal gebakken en daarom hebben ze die lekkere knapperige structuur. Dit recept heeft even wat tijd & liefde nodig om te maken, maar daarna kan je genieten van een mega krokante cantuccini!


Serveertip: Lekker dippen in een frisse Limoncello (zoals op de foto) of voor bij je espresso!

Ben je gek op de Italiaanse keuken?
Maak dan eens citroen risotto met venkel!

VOLG ONS! Op Facebook, Instagram & Pinterest!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Citroen Cantuccini met pistache

Citroen Cantuccini met pistache

Gang Snacks & Hapjes
Keuken Italiaans
Trefwoord Hartige recepten, Italiaanse recepten, Limoncello, Zoete recepten
Totale tijd 40 minuten
Porties 20 stuks
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 500 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 200 gram suiker naar keuze
  • 125 ml kokosolie of andere olie zonder kokossmaak
  • 40 ml vers citroensap biologisch
  • zest van 1 biologische citroen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel anijszaad beetje gecrusht/fijngemaakt
  • 100 gram amandelen grof gehakt
  • 100 gram pistachenoten grof gehakt
  • snufje zee zout voor extra smaak
BEREIDING
  • Meng als eerste de olie, suiker, amandel, eieren, citroenzest (rasp) en citroensap en mix met de mixer luchtig op (het geeft niet als de olie een beetje hard wordt of klontjes vormt, gewoon doormixen).
  • Voeg vervolgens de bloem met bakpoeder, anijszaad en evt. zout in een andere kom en meng even het geheel met een lepel
  • Voeg de twee mengsels samen met de mixer, zorg ervoor dat de bloem helemaal is opgenomen in het mengsel.
  • Dan de gehakte nootjes erbij met de hand ff mengen.
  • Vervolgens ga je verder (dit is een redelijk kleverig werkje, maar de plakkerigheid gaat over, door de kom met plasticfolie te bedekken) en het deeg een half uurtje in de koelkast te zetten.
  • Strooi daarna wat bloem op het aanrecht en kneed het door het gekoelde deeg, met de hand.
DE OVEN IN
  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • Verdeel het deeg nu in 2 gelijke, lange “broodjes” van ongeveer 2cm x 30 cm, plaats vervolgens de broden op het bakpapier in een voorverwarmde oven, in ongeveer 25 minuten goudbruin en laat deze afkoelen op een rekje.
  • Na afkoeling snijd je ze in plakjes in (dikte naar keuze) je kunt hiervoor het beste een broodmes gebruiken, of iets anders met karteltjes.
  • Plaats daarna de sneetjes weer in de oven en bak ze gaar 8 minuten per kant (of 10 als ze dikker zijn dan 1 cm).

19 reacties

  1. Het ziet er echt super lekker uit! Ik heb het recept opgeslagen, binnenkort maar is maken 🙂 Complimenten voor de foto’s trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte