Meng als eerste de olie, suiker, amandel, eieren, citroenzest (rasp) en citroensap en mix met de mixer luchtig op (het geeft niet als de olie een beetje hard wordt of klontjes vormt, gewoon doormixen).
Voeg vervolgens de bloem met bakpoeder, anijszaad en evt. zout in een andere kom en meng even het geheel met een lepel
Voeg de twee mengsels samen met de mixer, zorg ervoor dat de bloem helemaal is opgenomen in het mengsel.
Dan de gehakte nootjes erbij met de hand ff mengen.
Vervolgens ga je verder (dit is een redelijk kleverig werkje, maar de plakkerigheid gaat over, door de kom met plasticfolie te bedekken) en het deeg een half uurtje in de koelkast te zetten.
Strooi daarna wat bloem op het aanrecht en kneed het door het gekoelde deeg, met de hand.
DE OVEN IN
Oven voorverwarmen op 175 graden
Verdeel het deeg nu in 2 gelijke, lange “broodjes” van ongeveer 2cm x 30 cm, plaats vervolgens de broden op het bakpapier in een voorverwarmde oven, in ongeveer 25 minuten goudbruin en laat deze afkoelen op een rekje.
Na afkoeling snijd je ze in plakjes in (dikte naar keuze) je kunt hiervoor het beste een broodmes gebruiken, of iets anders met karteltjes.
Plaats daarna de sneetjes weer in de oven en bak ze gaar 8 minuten per kant (of 10 als ze dikker zijn dan 1 cm).
Notes
SERVEERTIP:Lekker dippen in een frisse Limoncello (zoals op de foto) of voor bij je espresso!