Zoals in deel 1 beloofd, nu deel 2 The Lemon Kitchen naar Sicilië + filmpje! De reis was in één woord fantastisch! Ik ben nog steeds aan het nagenieten, als ik terugdenk aan mijn ultieme citroentour door Sicilië. In dit filmpje zie je dat we op bezoek gaan bij Chiara eigenaresse van La Casa di Melo. Ik ben met haar in contact gekomen door Franco Fiorito & Benno Fiorito, broers en beide eigenaarvan mijn favoriete limoncello genaamd Fiorito. Ook laat ik in het filmpje zien waar de Siciliaanse citroenen nou eigenlijk op lijken.

La Casa di Melo

Chiara is een lieve vrouw die ontzettend veel passie heeft voor haar biologische citroenen, olijven en sinaasappels. Ze kwam ons ophalen, net zoals Theodora, bij het Seracuza busstation. Als je beiden zo’n passie en liefde hebt voor mooie producten met de citroen in het speciaal, heb je direct een band. Chiara vertelde dat ze ongeveer 8 jaar geleden samen met haar man, die uit Rome komt het bedrijf in Sicilië van haar ouders heeft overgenomen. We kregen een rondleiding en mochten vanaf het dak foto’s en beelden maken. Je kijkt je ogen uit, met een blauwe lucht, de bomen intens groen en de citroenen betoverend geel. We hebben een wandeling gemaakt over haar land en meerdere plekken bekeken, gevolgd door haar speelse honden, die (in het filmpje te zien) helemaal weg zijn van de citroenen!

Wakker worden tussen de citroenbomen

 

Chiara is meer dan een citroenleverancier, ze heeft namelijk samen met haar man appartementen te huur en runt een vegetarisch restaurant speciaal voor haar gasten. Wat is er fijner dan wakker worden tussen het gele goud en de palmbomen!? Zoals in het filmpje te zien is, zie je dat we uitgenodigd werden om mee te lunchen. Niet zomaar een lunch maar een échte zondags lunch. Chiara geeft aan dat dit de enige dag is, dat ze met haar man en vrienden uitgebreid lunchen en borrelen. Wij hadden het geluk om mee te genieten en dat was zó lekker!

Wat stond er op het menu?

Terwijl de artisjokken gepoft werden in de open haard, kregen we als voorgerecht Fusilli met aardpeer, zongedroogde tomaten, citroen, olijfolie en salie! Het klinkt misschien niet als een bijzonder gerecht, maar dit was wel het lekkerste gerecht van de gehele vakantie! De aardpeer, zongedroogde tomaten, citroen en olijfolie kwam van haar eigen land. Wat betekend dat alle ingrediënten op hun best waren, en geloof me dat proef je! Italië staat er ook bekend om dat de ingrediënten vaak simpel zijn maar kwalitatief zo goed, dat de smaak fenomenaal is. Vervolgens kregen we een salade met venkel, bloedsinaasappel (ook van eigen land) en walnoten, met daarbij citroenaardappeltjes naar moeders recept. Geserveerd met Italiaanse rode wijn. Je snapt natuurlijk wel dat ik in de zevende hemel was.

Citroenen met vrouwelijke vormen

Hoe kan je Siciliaanse citroenen herkennen? Heel makkelijk eigenlijk, de citroenen zijn net bolletjes met een tepel. Een echte Siciliaanse citroen herken je dus aan haar vrouwelijke borstvorm. In Nederland kennen we ze niet anders dan dat ze langwerpig zijn. Als je er overheen wrijft moet er direct een sterk aroma/geur vrij komen en dan weet je zeker dat je ze hebt gevonden! Je kunt ze in Nederland o.a. bij de Eko Plaza (een biologische supermarkt) kopen. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik ze nu nergens anders meer koop!

Holy Cannoli

Jeetje wist ik veel dat deze lekkernijen zó lekker waren. Het komt doordat ze gefrituurd zijn (altijd lekker), vervolgens gevuld zijn met vers gemaakte ricotta en én een vleugje citroen + amandelschaafsel. Mijn god, wat zijn ze heerlijk en wat hebben we er veel op haha! De croissantjes met pistache créme was ook om je vingers bij af te likken. 

Limone e Sale

Een typisch Siciliaans drankje wat vooral in de zomer wordt gedronken. Het is binnen een halve minuut klaar en wordt gemaakt met water, zout en citroen! Misschien een gekke combi maar ik houd er wel van! Het zout wordt toegevoegd om uitdroging te voorkomen en omdat het gewoon lekker is!

Dankbaar

Weet je wat nou zo bijzonder is aan deze reis? Ik heb twee power vrouwen mogen ontmoeten die allebei het bedrijf van hun ouders hebben over genomen en elke dag vol passie met citroenen en andere biologische prachtproducten werken. Door de sfeer, de mensen, de citroenen en de natuur ben écht verliefd geworden op dit romantische eiland. Het eiland dat zo rijk is aan geel goud (Siciliaanse citroenen) en groen goud (pistache nootjes) . Wij gaan zo snel mogelijk weer terug, en dan weet je ons te vinden bij La Casa di Melo!

Wil je ook overnachten in Sicilië tussen de fijnste, mooiste en lekkerste citroenen? Bekijk dan de website van La Casa di Melo! Heb je deel 1. nog niet gezien van onze ultieme citroentour? Klik dan hier!

Print Friendly, PDF & Email
on 10 maart 2018

ah een leuke blog ontdekt zie ik. Citroenen en pistachenootjes… 2 ingrediënten die ik zelf ook graag gebruik. Zalig.

on 10 maart 2018

Wat een ongelooflijk prachtige omgeving. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar aan de hand van de foto’s en het filmpje kan ik me bijna een gevoel en geurervaring inbeelden.

on 10 maart 2018

Wat leuk dat je een fijne tijd had in deze prachtige omgeving en dat je veel ontdekt hebt! Ben ook ooit naar sicilië geweest!

on 10 maart 2018

Mooie citroenen heeft ze! Leuk dat jullie bij haar mochten eten!

on 10 maart 2018

dat ziet er leuk en gezellig uit!

on 10 maart 2018

Wat een prachtige omgeving. Leuk dat ze veel ingredienten uit eigen tuin serveert

on 10 maart 2018

Leuke trip en het weer op die foto’s dan echt geweldig. Ben overigs ook wel een big citroenfan drink het graag in mijn water geperst of een schijfje in de thee ook.

on 10 maart 2018

die fusilie met aardpeer klinkt juist heerlijk! Ik heb enorm veel aardperen in de tuin en ben altijd op zoek naar lekkere recepten, dus als je het recept ooit te pakken krijgt, hoor ik het graag!

Wat leuke vlog en het ziet er prachtig uit daar

http://dhini.nl

on 11 maart 2018

Leuk verslag! Die pistache croissantjes zien er heerlijk uit!

on 11 maart 2018

Wat een verfrissend verslag. Leuk!
Nu heb ik trek in iets zuurs…

on 11 maart 2018

Wat een verfrissend verslag. Leuk!
Nu heb ik trek in iets zuurs… haha.

on 11 maart 2018

Wat een prachtige foto’s! Ik krijg spontaan een vrolijk gevoel van die kleurrijke citroenenbomen! 🙂 Hopelijk kan je er snel terug heen!

on 11 maart 2018

Wat een mooie omgeving en het klinkt alsof je een heerlijke tijd hebt gehad vol met culinaire hoogstandjes.. Optimaal genieten lijkt me!

on 11 maart 2018

hier krijg ik trek van! en zin om op reis te gaan. En ik ben natuurlijk he-le-maal niet jaloers…..

on 11 maart 2018

Wat prachtig en inderdaad wat een mooie kleuren, de citroenen met de blauwe lucht op de achtergrond en de groenen bladeren. Sicilië trekt mij erg, staat op het wenslijstje!

on 11 maart 2018

Superleuk! Hoe vond jij het om voor de allereerste keer te vloggen? Ik vind het nog steeds een dingetje, maar dat ga je binnenkort zelf zien.

on 11 maart 2018

Hoe pof je artisjokken in de open haard? Ik ben echte fan van artisjokken en heb er nog nooit van gehoord.

on 12 maart 2018

Hoi Wendy! Je poft ze door ze geheel in te pakken met zilverfolie en vervolgens het vuur of in de BBQ te leggen

on 11 maart 2018

Ziet er super gezellig uit! En de sfeerbeelden zijn echt mooi!

on 11 maart 2018

Dat herinner ik me nog! Al die prachtig gele citroenen in de bomen. En zulk lekker eten op dat eiland. Succes met vloggen!

on 11 maart 2018

Wat een leuke blog met prachtige foto’s zeg!

on 11 maart 2018

ik krijg spontaan zin om op reis te vertrekken

Prachtig foto`s en zo veel citroenen. Yum die food

http://dhini.nl

on 12 maart 2018

Wat grappig van die vrouwelijke vorm van de citroenen! Dat wist ik niet. En heerlijk dat je nog zo kunt nagenieten van die reis.

on 12 maart 2018

Wat een leuke blogpost (en reis), doet me zin krijgen om op reis te gaan!

on 12 maart 2018

Wat een gave reis! Het bijwonen van de zondagse lunch lijkt me bijzonder gezellig en lekker! 🤗
De foto’s van de lekkernijen hebben me nu lekkere trek gegeven. Jummie! 😍

on 12 maart 2018

Wij gaan geregeld naar Italië voor het werk van mijn vader. En het eten is daar altijd super lekker. Als ik de foto’s zie krijg ik al heimwee. 🙂

on 12 maart 2018

Mooie foto ‘s, en ook die citroen-gerechten waar je over schrijft. Lekker fris!
Tip voor mezelf 😉

on 13 maart 2018

Wat bijzonder zeg! Wakker worden tussen de citroenbomen.. Jep, dat zegt me wel wwat!

on 13 maart 2018

Wat een leuke video en wat weer mooie foto’s! Een geslaagde trip

on 14 maart 2018

Hmmm, die maaltijd ziet er heerlijk uit zeg. En wat hadden jullie ook mooi weer de hele tijd!

on 19 maart 2018

Leuk artikel! Heb zoveel verhalen over Sicilië gehoord, moet er toch eens heen denk ik. 😊

on 4 april 2018

Leuke film! Als je citrusvruchten in het ‘wild’ wil zien, zou je ook eens naar de Algarve kunnen gaan. Ik heb er nog nooit zo veel gezien! 🙂

Write a comment:

*

Your email address will not be published.