Burrata aardbeiensalade met olijfolie, zwarte peper en basilicum
burrata met aardbeien, olijfolie, zwarte peper en basilicum
burrata met aardbeien, olijfolie, zwarte peper en basilicum

Burrata aardbeiensalade met olijfolie, zwarte peper en basilicum

Zin in 100% comfortfood? Maak dan in een handomdraai deze zomerse burrata aardbeiensalade met de lekkerste olijfolie, vleugje zwarte peper en verse basilicum. 

Het romige van de burrata past perfect bij het fris-zoete van de aardbeien, pittige van de zwarte peper, grassige van de Olivery olijfolie. Een succes recept dat binnen een paar minuten op tafel staat.

Burrata aardbeiensalade

Voorjaar op je bord! De aardbeien zijn in de lente al heerlijk zoet dus zeker aan te raden om al een voorraad in huis te halen. Mocht je in de buurt wonen van een aarbeienteler zou ik daarvoor kiezen. Duurzaam, betaalbaar en lokaal net zoals deze olijfolie wat je per post ontvangt. Warm en koud te gebruiken.

5/5

Burrata met aardbeien, olijfolie, zwarte peper en basilicum

Gang Bijgerecht, Salade, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord aardbei recepten, aardbeien, burrata, gezond, olijfolie, zomer recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 1 st burrata bol
  • 300 g verse aardbeien
  • extra vergine olijfolie oLivery extra vergine uit Puglia
  • grove zwarte peper
  • snuf zoutvlokken
  • ½ citroenrasp
BEREIDING
  • Rasp de citroen.
    Snijd de aardbeien door vieren en meng met zwarte peper, zoutvlokken, Olivery olijfolie en citroenrasp.
    Leg de burrata in het midden van een schaal en verdeel daaromheen de aardbeien. Druppel er nog wat extra olijfolie over. Strooi voor een zoute touch en extra textuur wat zoutvlokken over de aardbeiensalade.
  • Serveer er lekker wat geroosterd (walnoten of desem) brood bij.

Recepten met olijfolie

Dat het groene goud uit Italië multi inzetbaar is was je vast niet onbekend. Op mijn website gebruik in 9/10 recepten de beste olijfolie die ik kan vinden.

oLivery

De olijfolie die ik hierbij heb gebruikt is van oLivery. Een duurzaam bedrijf dat de lekkerste olijfolie uit Puglia haalt. Bij de eerste bestelling krijg je een donkergroene fles met een tuutje. Via de post krijg je de navul verpakkingen binnen. Duurzaam en slim! 

Naast deze burrata aardbeiensalade heb ik nog een paar pareltjes waarbij olijfolie echt onmisbaar is. Maak bijvoorbeeld eens:
De lekkerste zalm tartaar

Pasta in pompoensaus, burrata en hazelnoten

De lekkerste melanzane alla parmigiana

Olivery burrata met aardbeien, olijfolie, zwarte peper en basilicum
Samenwerking met oLivery

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte