Melanzane betekent aubergine en Parmigiana verwijst naar de koningin der kazen: Parmigiano Reggiano (Parmezaan). In het Siciliaans zeg je: “Parmigiana di Mulinciani”. Ik maakte ‘m in een extra gemakkelijke variant, met de Bertolli Basilico pastasaus.
Een eenvoudig recept met vele lagen van smaak en texturen, waar je een beetje geduld bij nodig hebt. Dit hemelse stoofgerecht zet ik (ook als het aan mijn vriend ligt) wekelijks op tafel! Melanzane alla Parmigiana heeft een perfecte balans tussen hartig én zoet, door de gekarameliseerde aubergine, frisse touch van de tomatensaus en citroenrasp. De zoute- en romige twist van kazen maakt het helemaal af. Melanzane alla Parmigiana is één van de populairste recepten uit het The Lemon Kitchen Sicilië kookboek.
Deze gekarameliseerde aubergine ovenschotel is elke keer weer een feestje op tafel. Succes gegarandeerd! Naast dat het belangrijk is om de aubergines van te voren te zouten zodat het vocht eruit kan trekken is het ook belangrijk om tomatensaus van hoge kwaliteit te kiezen. Ik heb er deze keer voor gekozen om in plaats van zelfgemaakte tomatensaus Bertolli Basilico pastasaus te gebruiken. Deze saus is gemaakt volgens traditioneel Italiaans recept gemaakt, met de beste Italiaanse tomaten, basilicum en extra olijfolie verkregen bij de eerste persing. Deze lekkere pastasaus kan je voor veel verschillende soorten gerechten gebruiken en is ook ideaal om te gebruiken bij de allerlekkerste melanzane alla Parmigiana. Het recept voor deze klassieker waarmee je harten zult veroveren, vind je hieronder.
Leuk nieuws! Ook dit jaar mag ik ambassadeur van Bertolli zijn. Als Italië én Sicilië lover is het een match made in heaven. De recepten van Bertolli zijn onlangs stuk voor stuk verbeterd en de verpakkingen zijn zó mooi. Elk product is met passie samengesteld en sinds 1865 zijn ze op zoek naar het beste van de Italiaanse keuken en dat proef je terug!
Ben je opzoek naar nog meer Italiaanse recepten zoals de lekkerste melanzane alla parmigiana? Maak dan bijvoorbeeld eens::
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
2 reacties
Mijn favoriete Italiaanse gerecht😋, dit recept ga ik onthouden, dankjewel.
Wij hebben ‘m gelijk uitgeprint en gaan dit recept het weekend maken voor de familie. In Sicilië hebben we een andere variant op. Wij zijn benieuwd hoor.