Boterham geitenkaas met frisse salade

Boterham geitenkaas met frisse salade

Als je mijn laatste recept met zalm voorbij hebt zien komen, is je vast de mango salade opgevallen. Ik had te veel gemaakt en deze salade was de dag erna eigenlijk nóg lekkerder! Nu zat ik te denken wat kan je er nou nog meer mee maken!? Ik had nog zuurdesem brood in huis en romige geitenkaas en zo was mijn lunch binnen 5 minuten klaar!
Restjes waar ik mijn ontbijt, lunch of diner nog lekkerder mee kan maken en niks hoef weg te gooien. Daar word ik blij van! Boterham geitenkaas met frisse salade staat hieronder in een recept uitgelegd.


NO FOOD WASTE met leftovers

Bewaar jij wel eens restjes? Of gooi je het eigenlijk altijd weg? Ik ben gek op salades zoals deze, door het toevoegen van zuur kan je ze wat langer bewaren én worden ze eigenlijk nog lekkerder. Je kan het vergelijken met pickles. Salades met slasoorten serveer ik bijvoorbeeld ook vaak met een aparte dressing, als je dan nog salade over hebt kan je het zeker nog een extra dag bewaren. Heb je nog meer tips? Hoor ik het graag.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
geitenkaas boterham frisse salade

Boterham geitenkaas met frisse salade

Gang ontbijt en lunch
Trefwoord geitenkaas recepten, makkelijke recepten, mango, pickles, vegetarische recepten, zomerse recepten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • broodrooster of oven
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen lekkerste van de EkoPlaza
  • 4 eetlepels romige Rondéle geitenkaas van President verkrijgbaar bij AH & Jumbo
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 eetlepels honing
  • flinke scheut azijn
  • koriander zaad
  • 2 zuurdesem boterhammen of ander brood naar keuze
BEREIDING
  • Was als eerste de komkommer en de wortel. Rasp vervolgens de komkommer en de wortel in dunne slierten. Schil daarna de mango en snij vervolgens dunne plakken van de mango af en voeg bij de wortel en komkommer.
  • Schenk hier nu de honing, flinke scheut azijn en sap van een 1/2 citroen aan toe en breng op smaak met zout en peper en voeg vervolgens een paar koriander zaadjes toe. Zet even afgedekt in de koelkast.
  • Rooster vervolgens de zuurdesem boterhammen en besmeer vervolgens ruim met de geitenkaas. Haal de frisse salade uit de koelkast en verdeel over de geitenkaas. Rasp als laatste nog wat van de biologische citroen over de boterham en serveer bijvoorbeeld met een glas water met citroen!
    Heb je misschien nog wat salade over? Bewaar kan zeker nog een paar dagen. Het zuur zorgt ervoor dat het geconserveerd (langer houdbaar) wordt.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

9 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept