KERST AMUSE
Als ik aan kerst denk, dan denk ik onder andere aan aan prachtige blinis met zalm, mierikswortel en citroen. Mét licht-zoute zalm eitjes, verse dille en een beetje créme fraîche! Vorig jaar was ik al van plan om dit feestelijke recept op de website te zetten, maar het was er niet van gekomen. Afgelopen weekend kwam er bezoek en ben ik de keuken in gegaan om de blinis met wilde zalm te maken! Wat waren ze lekker! Zie hieronder het blinis met wilde zalm recept op de simpele en de iets ingewikkeldere manier.
Blinis zijn van oorsprong een Russisch gerecht. Het zijn kleine (hartige) pannenkoekjes die er altijd prachtig uitzien! Ze doen mij zowel denken aan de Amerikaanse pannenkoekjes als aan de poffertjes, maar dan een slag kleiner en platter. Hieronder vind je het recept om zelf blinis te maken, maar voor je kan ze ook in allerlei supermarkten kopen.
Serveertip: Lekker met een glas wijn!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?