+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

KERST AMUSE
Als ik aan kerst denk, dan denk ik onder andere aan aan prachtige blinis met zalm, mierikswortel en citroen. Mét licht-zoute zalm eitjes, verse dille en een beetje créme fraîche! Vorig jaar was ik al van plan om dit feestelijke recept op de website te zetten, maar het was er niet van gekomen. Afgelopen weekend kwam er bezoek en ben ik de keuken in gegaan om de blinis met wilde zalm te maken! Wat waren ze lekker! Zie hieronder het blinis met wilde zalm recept op de simpele en de iets ingewikkeldere manier.

Wat zijn blinis?

Blinis zijn van oorsprong een Russisch gerecht. Het zijn kleine (hartige) pannenkoekjes die er altijd prachtig uitzien! Ze doen mij zowel denken aan de Amerikaanse pannenkoekjes als aan de poffertjes, maar dan een slag kleiner en platter. Hieronder vind je het recept om zelf blinis te maken, maar voor je kan ze ook in allerlei supermarkten kopen. 

blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen www.thelemonkitchen.nl

Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

Bereidingstijd: 20 minuten | 4 personen

Ingrediënten
Blinis + beleg

  • 1 ei (eigeel en eiwit apart houden)
  • 100 ml melk
  • 110 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram boterBeleg
  • 1 pak a 200 gram wilde zalm (zowel gerookt als opgerookt lekker)
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels Mierikswortelcréme
  • 2 eetlepels créme fraîche
  • verse dille
  • radijsjes (in dunne ringetjes gesneden)
  • zalm eitjes

*als je liever zelf geen blinis maakt, koop dan een bakje van 16 stuks bij de supermarkt

Benodigdheden

  • handrasp
  • anti aanbak pan
 

Bereidingswijze Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

  1. Als eerste gaan we de blinis maken, klop nu in een kom het eiwit stijf voeg een een klein beetje zout toe en stijf tot dat het een stijf geheel is geworden. 
  2. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de eidooier en de melk tot een gladde massa.  Voeg nu voorzichtig de eiwit toe aan de rest en spatel even door het beslag. Nu voeg je wat citroenrasp (1/2 citroen) toe aan het beslag. 
  3. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en gebruik de roomboter om de blinis in te bakken. Bak ze kort aan beiden anten en zorg ervoor dat ze een mooie licht bruine kleur krijgen. 
  4. Meng nu de mierikswortel met de créme fraîche en voeg een klein beetje peper en zout toe. Snijd de zalm in dunne plakjes en druppel hier wat verse citroensap overheen.
  5. Leg de iets wat krokante blinis op een mooie schaal en verdeel hier een theelepel van het mierikwortel mengsel overheen, leg hier een plakje zalm overheen, verdeel er wat verse dille, citroenrasp, radijsjes en leg als laatste wat zalm eitjes op de blinis! 

Serveertip:
Lekker met een glas wijn! 

blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This