Een paar weken terug was ik met Betty van Betty’s Kitchen een avondje te vinden in van Amsterdam Amstel, bij de opening van het Italiaanse restaurant L’Osteria, eerste in Nederland. We hebben gelachen en genoten en vooral over nóg meer eten gepraat. Terwijl we aan een lange Italiaanse tafel buiten zaten en genoten van de live muziek, kwamen om de zoveel tijd heerlijke hapjes voorbij gevlogen. Waaronder PIZZA PERFECT! Heerlijke dunne bodem, knapperige buitenkant en hemelse verse ingrediënten. Na afloop van dit feestje kregen we een goodybag mee met daarin dit prachtige borrelplankje. Ik heb een bladerdeegtaart gemaakt met wilde tomaten en citroen, met daarbij chiliflakes, basilicum én parmezaan. Hieronder staat het simpele recept uitgewerkt!

Wanneer serveer je nou zoiets?

Het kan als hoofdgerecht, lunch maar ook lekker om te serveren bij de borrel! Dit recept is echt heel simpel om te maken, maar zit bomvol met mooie smaken!
Dat is dus het mooie aan de Italiaanse keuken, je hebt niet veel ingrediënten nodig als je maar de juiste kiest! Zo’n bladerdeegtaart kan je ook in een grote variant maken!

Bladerdeegtaart met wilde tomaten en citroen

Bereidingstijd: 25 minuten (2 personen)

Ingrediënten

  • Tante Fanny bladerdeeg 1/3 stuk
  • 1 bakje wilde tomaten (te vinden bij de EkoPlaza, maar je kan ook bij de supermarkt gekleurde halen)
  • 1/2 biologische citroen
  • wat verse basilicum en eventueel nog wat peterselie
  • chiliflakes 

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal of taartvorm
Handrasp

Bereidingswijze

1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de wilde tomaten horizontaal door midden.
2. Snijd van het bladerdeeg 1/3 horizontaal af zodat je een mooi stuk hebt, leg de wilde tomaten (met de snijkant omhoog)  in het midden.
3. Prik nu het bladerdeeg in met een vork (wordt hij lekker luchtig van).
4. Vouw vervolgens het bladerdeeg robuust om de tomaten en smeer de randen in met een beetje olie.
5. Leg in een ovenschaal of taartvorm, verdeel er wat citroenrasp en chiliflakes overheen en zet voor +/- 25 minuten in de oven.
6. Serveer met wat verse kruiden en parmezaanse kaas (gebruik hiervoor de handrasp)! 

Tip:

Omdat de tomaten vol van smaak zijn en de parmezaan voor het zoute gedeelte zorgt, hoef je echt geen extra zout toe te voegen!

Ben je gek op bladerdeegtaart? Maak dan eens Tarte Tatin met honingtomaten en buffel mozzarella!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Print Friendly, PDF & Email
on 8 juni 2018

Wat een lekker en origineel taartje lijkt me dat. Ik associeer taart altijd met zoetigheid, maar zo kan het natuurlijk ook!

on 8 juni 2018

Oh wauw, dit klinkt echt heerlijk!

on 8 juni 2018

Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken.

on 8 juni 2018

wat een origineel taartje, je hebt altijd echt zulke lekkere recepten!

on 8 juni 2018

Heerlijk en lekker hartig! Ziet er goed uit.

on 8 juni 2018

Dit lijkt mij heerlijk als een lekker tussendoortje

on 8 juni 2018

He, klopt het dat er geen foto van het gerechtje bij zit? Of kijk ik nou echt niet goed 😛 Ik ben heel erg benieuwd, het klinkt in ieder geval al erg lekker. Benieuwd hoe het eruit ziet haha.

on 8 juni 2018

Dat klinkt echt super lekker!! Eentje om zelf ook eens uit te proberen!

on 8 juni 2018

Ziet er er een super leuk gerechtje uit! leuk voorgerechtje in het mini!

on 9 juni 2018

Origineel hoor. Krijg hier altijd trek 🙂

on 9 juni 2018

Ziet er heerlijk uit!

on 11 juni 2018

Ik zie nu pas de prachtige soepstengels die bovenop de glazen liggen. Die lijken me lekker hartig!

on 11 juni 2018

wat lekker zeg, ik weet zeker dat dit hier een succes zal worden als ik het op tafel zet.

on 11 juni 2018

Prachtige en smakelijke foto, krijg direct zin om de keuken in te duiken om dit snelle taartje te gaan maken

on 11 juni 2018

Het ziet er lekker uit. Ik ga het een keer uitproberen.

on 11 juni 2018

hmmmmmm, ik ga dit recpet bewaren en straks met verse tomaten uit mijn tuin maken.
Felice van https://www.vrouwenpower.nl/

on 11 juni 2018

hmmm, lijkt me echt heel lekker. L’Osteria is een goed restaurant ook, ben er wel eens geweest.

on 11 juni 2018

Wat een lekker taartje! Deze maar eens gaan maken!

on 11 juni 2018

Hoe simpel kan het zijn! Super recept!

on 11 juni 2018

Njummie, ziet er weer maar eens super lekker uit!!

on 11 juni 2018

Dat ziet er lekker uit zeg! Wil ik ook wel eens proberen 🙂

on 16 juni 2018

ziet er heerlijk uit en wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt!

on 22 juli 2018

Het fijne aan bladerdeeg vind ik dat het laagdrempelig is en makkelijk om gewoon in huis te hebben.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.