+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een paar weken terug was ik met Betty van Betty’s Kitchen een avondje te vinden in van Amsterdam Amstel, bij de opening van het Italiaanse restaurant L’Osteria, eerste in Nederland. We hebben gelachen en genoten en vooral over nóg meer eten gepraat. Terwijl we aan een lange Italiaanse tafel buiten zaten en genoten van de live muziek, kwamen om de zoveel tijd heerlijke hapjes voorbij gevlogen. Waaronder PIZZA PERFECT! Heerlijke dunne bodem, knapperige buitenkant en hemelse verse ingrediënten. Na afloop van dit feestje kregen we een goodybag mee met daarin dit prachtige borrelplankje. Ik heb een bladerdeegtaart gemaakt met wilde tomaten en citroen, met daarbij chiliflakes, basilicum én parmezaan. Hieronder staat het simpele recept uitgewerkt!

Wanneer serveer je nou zoiets?

Het kan als hoofdgerecht, lunch maar ook lekker om te serveren bij de borrel! Dit recept is echt heel simpel om te maken, maar zit bomvol met mooie smaken!
Dat is dus het mooie aan de Italiaanse keuken, je hebt niet veel ingrediënten nodig als je maar de juiste kiest! Zo’n bladerdeegtaart kan je ook in een grote variant maken!

Bladerdeegtaart met wilde tomaten en citroen

Bereidingstijd: 25 minuten (2 personen)

Ingrediënten

  • Tante Fanny bladerdeeg 1/3 stuk
  • 1 bakje wilde tomaten (te vinden bij de EkoPlaza, maar je kan ook bij de supermarkt gekleurde halen)
  • 1/2 biologische citroen
  • wat verse basilicum en eventueel nog wat peterselie
  • chiliflakes 

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal of taartvorm
Handrasp

Bereidingswijze

1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de wilde tomaten horizontaal door midden.
2. Snijd van het bladerdeeg 1/3 horizontaal af zodat je een mooi stuk hebt, leg de wilde tomaten (met de snijkant omhoog)  in het midden.
3. Prik nu het bladerdeeg in met een vork (wordt hij lekker luchtig van).
4. Vouw vervolgens het bladerdeeg robuust om de tomaten en smeer de randen in met een beetje olie.
5. Leg in een ovenschaal of taartvorm, verdeel er wat citroenrasp en chiliflakes overheen en zet voor +/- 25 minuten in de oven.
6. Serveer met wat verse kruiden en parmezaanse kaas (gebruik hiervoor de handrasp)! 

Tip:

Omdat de tomaten vol van smaak zijn en de parmezaan voor het zoute gedeelte zorgt, hoef je echt geen extra zout toe te voegen!

Ben je gek op bladerdeegtaart? Maak dan eens Tarte Tatin met honingtomaten en buffel mozzarella!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This