Bladerdeegtaart met wilde tomaten en citroen

Bladerdeegtaart met wilde tomaten en citroen

Een paar weken terug was ik met Betty van Betty’s Kitchen een avondje te vinden in van Amsterdam Amstel, bij de opening van het Italiaanse restaurant L’Osteria, eerste in Nederland. We hebben gelachen en genoten en vooral over nóg meer eten gepraat. Terwijl we aan een lange Italiaanse tafel buiten zaten en genoten van de live muziek, kwamen om de zoveel tijd heerlijke hapjes voorbij gevlogen. Waaronder PIZZA PERFECT! Heerlijke dunne bodem, knapperige buitenkant en hemelse verse ingrediënten. Na afloop van dit feestje kregen we een goodybag mee met daarin dit prachtige borrelplankje. Ik heb een bladerdeegtaart gemaakt met wilde tomaten en citroen, met daarbij chiliflakes, basilicum én parmezaan.
Hieronder staat het simpele recept uitgewerkt!


Wanneer serveer je nou zoiets?

Het kan als hoofdgerecht, lunch maar ook lekker om te serveren bij de borrel! Dit recept is echt heel simpel om te maken, maar zit bomvol met mooie smaken! Dat is dus het mooie aan de Italiaanse keuken, je hebt niet veel ingrediënten nodig als je maar de juiste kiest! Zo’n bladerdeegtaart kan je ook in een grote variant maken!


Tip: Omdat de tomaten vol van smaak zijn en de parmezaan voor het zoute gedeelte zorgt, hoef je echt geen extra zout toe te voegen!


Ben je gek op bladerdeegtaart?
Maak dan eens Tarte Tatin met honingtomaten en buffel mozzarella!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Bladerdeegtaart met wilde tomaten en citroen

Bladerdeegtaart met wilde tomaten en citroen

Gang ontbijt en lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • Ovenschaal of taartvorm
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 1/3 stuk Tante Fanny bladerdeeg
  • 1 bakje wilde tomaten te vinden bij de EkoPlaza, maar je kan ook bij de supermarkt gekleurde halen
  • 1/2 biologische citroen
  • wat verse basilicum en eventueel nog wat peterselie
  • chiliflakes
BEREIDING
  • Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de wilde tomaten horizontaal door midden.
  • Snijd van het bladerdeeg 1/3 horizontaal af zodat je een mooi stuk hebt, leg de wilde tomaten (met de snijkant omhoog) in het midden.
  • Prik nu het bladerdeeg in met een vork (wordt hij lekker luchtig van).
  • Vouw vervolgens het bladerdeeg robuust om de tomaten en smeer de randen in met een beetje olie.
  • Leg in een ovenschaal of taartvorm, verdeel er wat citroenrasp en chiliflakes overheen en zet voor +/- 25 minuten in de oven.
  • Serveer met wat verse kruiden en parmezaanse kaas (gebruik hiervoor de handrasp)!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

L'osteria in Amsterdam bezoek namens The Lemon Kitchen
L'osteria in Amsterdam bezoek namens The Lemon Kitchen

23 reacties

  1. He, klopt het dat er geen foto van het gerechtje bij zit? Of kijk ik nou echt niet goed 😛 Ik ben heel erg benieuwd, het klinkt in ieder geval al erg lekker. Benieuwd hoe het eruit ziet haha.

  2. Wat een lekker en origineel taartje lijkt me dat. Ik associeer taart altijd met zoetigheid, maar zo kan het natuurlijk ook!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte