Kennen jullie de bijzondere citrusvrucht Bergamot al? Ik heb er een tijd geleden een tulband mee gemaakt en onlangs voor mijn verjaardag ben ik met frisse cakejes aan de slag gegaan. Het is naast citroen mijn favoriete citrusvrucht, het heeft iets weg van parfum en als je er aan ruikt word je bijna overladen door intense geur en frisheid. Vooral erg lekker om in zoete recepten te verwerken. Deze bergamot cakejes met frisse icing recept staat hieronder!
Deze citrusvrucht is een kruising tussen citroen en een zure sinaasappel, maar dan nog aromatischer. Vooral de schil en het sap van bergamot wordt gebruikt. De bergamot wordt veel gebruikt in Earl Grey thee, parfums en in sommige zoete gerechten zoals deze verslavend lekkere bergamot cakejes.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer zoete recepten met bijvoorbeeld citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?