Bergamot cakejes met frisse icing

Bergamot cakejes met frisse icing

Kennen jullie de bijzondere citrusvrucht Bergamot al? Ik heb er een tijd geleden een tulband mee gemaakt en onlangs voor mijn verjaardag ben ik met frisse cakejes aan de slag gegaan. Het is naast citroen mijn favoriete citrusvrucht, het heeft iets weg van parfum en als je er aan ruikt word je bijna overladen door intense geur en frisheid. Vooral erg lekker om in zoete recepten te verwerken. Deze bergamot cakejes met frisse icing recept staat hieronder!

Bergamot cakejes

Deze citrusvrucht is een kruising tussen citroen en een zure sinaasappel, maar dan nog aromatischer. Vooral de schil en het sap van bergamot wordt gebruikt. De bergamot wordt veel gebruikt in Earl Grey thee, parfums en in sommige zoete gerechten zoals deze verslavend lekkere bergamot cakejes.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie

Handrasp
Handpers illustratie
Bergamot cakejes met frisse icing

Bergamot cakejes met frisse icing

Gang bakken, zoet
Keuken Italiaans
Trefwoord bak recepten, Bakken, citrus, gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 stuks
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • Cupcake vormpjes & blik
INGREDIËNTEN
  • 1 bergamot te bestellen bij sommige groenteboeren of online
  • 125 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 el melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 eetlepels poedersuiker
BEREIDING
  • Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Haal vervolgens de boter, eieren en melk uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Mix vervolgens de boter en suiker tot dat ze romig worden. Voeg hier de eieren aan toe en mix dit totdat deze goed zijn opgenomen in het gladde beslag.
  • Was vervolgens de bergamot met wat water af en voeg nu de rasp van 1 bergamot (bewaar een beetje voor later) aan het beslag toe. Nu kan je het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toevoegen. Voeg nu de melk en de amandelmeel toe. Daarna mix je het geheel tot een luchtig beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes of het cupcakeblik en bak de cupcakes in circa 20 minuten gaar. Je kan ze op gering nakijken door een satéprikker er in te prikken en als hij er schoon uit komt betekend dat de cakejes gaar zijn.
  • Nu de bergamot icing
  • Pers de bergamot goed uit en verwijder de pitjes. Giet de sap in een steelpannetje en zet het op een laag vuurtje. Voeg de poedersuiker toe en roer het geheel tot het een gladde massa is geworden.
  • Als de cakejes wat meer zijn afgekoeld kan je (voor extra smaak) met een satéprikker wat gaatjes in de cakes prikken en hier vervolgens de icing overheen gieten. Op deze manier heb je zowel in als op de cakes de icing.
  • Serveer de cakes op een mooie schaal en strooi er als laatste nog wat poedersuiker en bergamot zest (rasp) overheen.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer zoete recepten met bijvoorbeeld citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

bergamot cakes frisse icing

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept