+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ken je de quote ‘Let thy food be thy medicine and thy medicine be thy food’? Dit staat steeds meer centraal voor ons in het leven. Vanuit deze gedachte, hebben we deze frisse en smaakvolle salade bedacht. Aziatische salade met rode mul bevat héél veel gezonde voedingsstoffen. Op Netflix zie je steeds meer documentaires voorbij komen die allemaal in het teken staan van gezonder en voedzamer eten. Laatst hebben we de documentaire What the Healt gekeken. Indrukwekkend maar wat mag je dan nog wel eten?! Bewust worden om je lichaam te voeden in plaats van vullen. Daarom proberen wij steeds meer groente te verwerken in onze gerechten.

Aziatische salade met rode mul

Ingrediënten: (2 personen)
2 Rode Mul filets (verkrijgbaar bij de visboer)
1/2 komkommer
1 bakje sojabonen
4 snack paprika’s
1 wortel
handje verse koriander
Japanse mayonaise (verkrijgbaar bij een Aziatische supermarkt)
1 limoen
1 eetlepel Kikkoman (light)
2 eetlepels extra vergine olijfolie (bijvoorbeeld Neolea Oliveoil*)
1 klontje roomboter
zwart zout of zeezout vlokken

Benodigdheden:

2 mooie borden (mooi servies is altijd belangrijk)
handrasp

Bereidingswijze:

1. Zet een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens wat roomboter en olijfolie toe in de pan en laat even opwarmen. Als de pan heet genoeg is, dep dan de rode mul even af met wat keukenpapier. Leg vervolgens de rode mul met de huidkant in de pan en draai na een paar minuten als de huid krokant is.
2. Houd de rode mul in de gaten terwijl je de groente gaat snijden, zodat de vis niet te droog wordt. Daarna snijd je de snackpaprika, komkommer en wortel in dunne plakjes/reepjes.
3. Vervolgens pluk je de koriander en voeg samen met de sojabonen aan de salade. Rasp de limoenschil, voeg daarna de Kikkoman toe en breng de salade verder op smaak met de extra vergine olijfolie, peper, zout en limoensap. De olijfolie van Neolea is zo fris en verfijnd van smaak, waardoor je verder weinig smaken hoeft toe te voegen. Hierdoor komen de pure smaken beter uit.
4. Voeg de salade in een rechte lijn op het bord en leg de gebakken rode mul met de huid naar bovenkant.
5. Als laatste verdeel je wat Japanse mayonaise op het bord.

Met deze lichte maaltijd hoef je je geen zorgen te maken of je genoeg groente binnenkrijgt! Probeer ook eens deze kleurrijke salade met pita croutons!

Smakelijk eten!

*Neolea Oliveoil
Dit is een bijzondere olijfolie uit Griekenland die we laatst hebben ontdekt. Deze olijfolie wordt in Corfu gemaakt en is felgroen van kleur. Dit komt doordat deze olijfolie koud geperst wordt en de verpakking geen lucht of licht doorlaat. Heb jij al een favoriete olijfolie? Wacht maar tot je deze proeft! Verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via de website te bestellen.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This