26 Comments

Ken je de quote ‘Let thy food be thy medicine and thy medicine be thy food’? Dit staat steeds meer centraal voor ons in het leven. Vanuit deze gedachte, hebben we deze frisse en smaakvolle salade bedacht. Aziatische salade met rode mul bevat héél veel gezonde voedingsstoffen. Op Netflix zie je steeds meer documentaires voorbij komen die allemaal in het teken staan van gezonder en voedzamer eten. Laatst hebben we de documentaire What the Healt gekeken. Indrukwekkend maar wat mag je dan nog wel eten?! Bewust worden om je lichaam te voeden in plaats van vullen. Daarom proberen wij steeds meer groente te verwerken in onze gerechten.

Aziatische salade met rode mul

Ingrediënten: (2 personen)
2 Rode Mul filets (verkrijgbaar bij de visboer)
1/2 komkommer
1 bakje sojabonen
4 snack paprika’s
1 wortel
handje verse koriander
Japanse mayonaise (verkrijgbaar bij een Aziatische supermarkt)
1 limoen
1 eetlepel Kikkoman (light)
2 eetlepels extra vergine olijfolie (bijvoorbeeld Neolea Oliveoil*)
1 klontje roomboter
zwart zout of zeezout vlokken

Benodigdheden:

2 mooie borden (mooi servies is altijd belangrijk)
handrasp

Bereidingswijze:

1. Zet een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens wat roomboter en olijfolie toe in de pan en laat even opwarmen. Als de pan heet genoeg is, dep dan de rode mul even af met wat keukenpapier. Leg vervolgens de rode mul met de huidkant in de pan en draai na een paar minuten als de huid krokant is.
2. Houd de rode mul in de gaten terwijl je de groente gaat snijden, zodat de vis niet te droog wordt. Daarna snijd je de snackpaprika, komkommer en wortel in dunne plakjes/reepjes.
3. Vervolgens pluk je de koriander en voeg samen met de sojabonen aan de salade. Rasp de limoenschil, voeg daarna de Kikkoman toe en breng de salade verder op smaak met de extra vergine olijfolie, peper, zout en limoensap. De olijfolie van Neolea is zo fris en verfijnd van smaak, waardoor je verder weinig smaken hoeft toe te voegen. Hierdoor komen de pure smaken beter uit.
4. Voeg de salade in een rechte lijn op het bord en leg de gebakken rode mul met de huid naar bovenkant.
5. Als laatste verdeel je wat Japanse mayonaise op het bord.

Met deze lichte maaltijd hoef je je geen zorgen te maken of je genoeg groente binnenkrijgt! Probeer ook eens deze kleurrijke salade met pita croutons!

Smakelijk eten!

*Neolea Oliveoil
Dit is een bijzondere olijfolie uit Griekenland die we laatst hebben ontdekt. Deze olijfolie wordt in Corfu gemaakt en is felgroen van kleur. Dit komt doordat deze olijfolie koud geperst wordt en de verpakking geen lucht of licht doorlaat. Heb jij al een favoriete olijfolie? Wacht maar tot je deze proeft! Verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via de website te bestellen.

Print Friendly, PDF & Email
on 15 augustus 2017

Wat een heerlijk gerecht en een onwijs mooie foto!

on 15 augustus 2017

Ik heb nog nooit rude mul gegeten. Ik wist niet dat dit zo gezond was. Dank voor de tip zeg.

on 15 augustus 2017

Rode mul is nieuw voor mij. Fijn dat het zo gezond is, dat wist ik niet!

on 15 augustus 2017

Nog nooit van rode mul gehoord, maar klinkt erg lekker! En mooi servies is zeker belangrijk. Ben nog steeds opzoek…

on 15 augustus 2017

Ziet er goed uit en rode mul is echt heerlijk!

on 15 augustus 2017

Dat klinkt goed. Wij zijn ook bezig met gezondere voeding. Rode Mul heb ik nog nooit op, maar zal het eens gaan proberen. Die olijf olie ga ik ook eens naar kijken. Klinkt goed 🙂

on 15 augustus 2017

Dit ziet er echt overheerlijk uit!

on 15 augustus 2017

Klinkt heerlijk. De combinatie van deze diverse groenten is herkenbaar en superlekker. De rode mul ga ik zeker een keer proberen!

on 16 augustus 2017

Fijn recept! Past helemaal bij mijn levensstijl. Ik ga het snel eens proberen.

on 16 augustus 2017

Goede maaltijd als je gezond wil eten!

on 12 januari 2018

Wat apart zeg! Heerlijk. Ik heb nog nooit iets met rode mul klaar gemaakt! Verrassend recept dit!

on 12 januari 2018

Ik heb nog nooit iets met rode mul klaar gemaakt. Het ziet er wel ontzettend lekker uit 🙂

on 12 januari 2018

Oh heerlijk heel goed idee omdat straks te gaan maken, heerlijk! En prachtige foto overigens

on 12 januari 2018

Ik had zelfs nog nooit van rode mul gehoord haha!

on 12 januari 2018

Mul: wat een onwijs goed idee! dat heb ik in geen jaren meer gegeten en dat is toch een lekker visje! Wat olijf olie betreft: mijn broer woont in Portugal en die komt het huis niet in, zonder een flesje van de plaatselijke olijfolie perser/boer. ( Grapje met een kleine kern van waarheid

on 12 januari 2018

Het ziet er heerlijk uit en het past volgens mij ook binnen mijn koolhydraatarme dieet. Ik ga het recept bewaren. Dank je!

on 12 januari 2018

Heb nog nooit van mul gehoord. Ben er wel benieuwd naar. Op je foto ziet het gerecht er alvast heel lekker uit

on 13 januari 2018

Ziet er zeer smakelijk uit. Thnx voor weer wat eet inspiratie.

on 13 januari 2018

Wat ziet dit er heerlijk uit. Echt een mooie foto. Ik zou zelf alleen de koriander weg laten niet echt mijn ding. haha

on 13 januari 2018

Haha begrijpelijk! Mijn vriend lust dat ook niet. Zonder nog steeds lekker!!

on 13 januari 2018

Rode mul… volgens mij heb ik dat nog nooit gehad maar we zijn gek op vis, dus ik sla je recept even op!

on 13 januari 2018

Leuk! We horen graag als je het gemaakt hebt

on 13 januari 2018

Klinkt als een heerlijk gerecht, de foto is prachtig!

on 13 januari 2018

Dankjewel!

on 14 januari 2018

Het ziet er lekker uit! Maarre… mul kende ik nog niet. Ben benieuwd hoe het smaakt!

One Trackback:

[…] Gek op allerlei groentes? Probeer daarom eens rode mul met Aziatische salade! […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.