We zijn alweer halverwege januari! Hoog tijd om weer een lekker lunch recept met jullie te delen. Afgelopen week heb ik spontaan een avocado toast met garnalen gemaakt. Een hele fijne, gezonde en lekkere combinatie. Ideaal als je gezond en lekker wilt lunchen.
Het romige van de avocado past goed bij het ziltige en hartige van de grote garnalen. Garnalen kun je zelfs rauw eten dus ik raad je aan om ze echt maximaal 1 minuut per kant te bakken. Dan weet je zeker dat ze nog smaakvol en sappig van binnenzijn. Met brood & avocado (en een vleugje citroen) kan je natuurlijk oneindig variëren. Inmiddels kan je op de website al meerdere avocado toast variaties vinden. Avocado en Hollandse garnaaltjes is trouwens ook een erg lekkere combinatie!
Avocado’s heb ik standaard in huis. Per week eet ik denk ik gemiddeld 1-2 avocado’s. Omdat het zo romig, vol van smaak is en je op allerlei manieren kan varieren is het een ideaal ingrediënt. Daarnaast noemen ze het ook wel gezonde vetten voor je hersenen.
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie voor recepten met avocado? Zoals deze avocado toast met garnalen? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
De combinatie van avocado en garnalen vind ik goud! Doperwtjes had ik niet zo snel gecombineerd, dus goede reden om dit recept snel uit te proberen.