Avocado toast met garnalen, citroen & doperwten

Avocado toast met garnalen, citroen & doperwten

We zijn alweer halverwege januari! Hoog tijd om weer een lekker lunch recept met jullie te delen. Afgelopen week heb ik spontaan een avocado toast met garnalen gemaakt. Een hele fijne, gezonde en lekkere combinatie. Ideaal als je gezond en lekker wilt lunchen. 

Avocado toast met garnalen

Het romige van de avocado past goed bij het ziltige en hartige van de grote garnalen. Garnalen kun je zelfs rauw eten dus ik raad je aan om ze echt maximaal 1 minuut per kant te bakken. Dan weet je zeker dat ze nog smaakvol en sappig van binnenzijn. Met brood & avocado (en een vleugje citroen) kan je natuurlijk oneindig variëren. Inmiddels kan je op de website al meerdere avocado toast variaties vinden. Avocado en Hollandse garnaaltjes is trouwens ook een erg lekkere combinatie! 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
avocado toast garnalen citroen doperwten

Avocado toast met garnalen, citroen en doperwten

Gang lunch
Keuken Nederlands
Trefwoord avocado, avocado recepten, avocado toast, biologische citroen, gezonde lunch, gezonde recepten, munt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • staafmixer
  • oven
  • mandoline
  • Antiaanbakpan
INGREDIËNTEN
  • 4 st verse munt blaadjes biologisch
  • 6 grote garnalen MSC-keurmerk
  • 2 broodjes of 1/2 stokbrood desem
  • biologische citroen
  • 1 rijpe avocado biologisch
  • ½ tl Herbamare Kruidenzout biologisch
  • druppeltjes extra vergine olijfolie
  • handje diepvries doperwten biologisch
  • zwarte peper & snuf salt flakes
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Snijd de broodjes/stokbrood doormidden en rooster even in de oven totdat het brood goudbruin wordt en iets krokant. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Haal alvast de doperwten uit de diepvries en laat ontdooien.
  • Gebruik een mandoline of een koksmes om een paar hele dunne citroenplakjes te snijden en verwijder de pitjes.
  • Schep ondertussen het avocado vruchtvlees in een hoge maatbeker en doe hier sap van een 1/2 citroen bij met kruidenzout en wat zwarte peper. Als het een zalige structuur heeft gekregen is de avocado spread klaar. Proef en breng op smaak.
  • Bak de garnalen tegelijk met de doperwten in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie ongeveer 1 minuut per kant. Garnalen kun je zelfs rauw eten en worden snel droog.
  • Smeer het brood rijkelijk in met de avocado spread en leg daarop het de gebakken garnalen en dungesneden citroen. Druppel er nog wat van je lekkerste olijfolie overheen en verdeel er voor de liefhebber nog wat verse muntblaadjes en doperwten en saltflakes naar smaak overheen.

Avocado RECEPTEN MET CITROEN

Avocado’s heb ik standaard in huis. Per week eet ik denk ik gemiddeld 1-2 avocado’s. Omdat het zo romig, vol van smaak is en je op allerlei manieren kan varieren is het een ideaal ingrediënt. Daarnaast noemen ze het ook wel gezonde vetten voor je hersenen.

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie voor recepten met avocado? Zoals deze avocado toast met garnalen? Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

Mocht je opzoek zijn naar (altijd) perfecte avocado’s? Bekijk dan eens Avojoy (no spon) écht een uitkomst!
toast met avocado en garnalen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte