Angry chicken met zoet-zure komkommer

Angry chicken met zoet-zure komkommer

CHINESE SAUZEN
Misschien heb je het al voorbij zien komen op Social Media, ik was namelijk woensdag 6 juni bij het Lee Kum Kee event in de smulweb kookcollege. Je kent ze wel, die heerlijke authentieke Chinese sauzen die waarschijnlijk in je koelkast staan. Misschien vraag je je af waar gebruik je ze nou precies voor? Tijdens het event was chefkok Danny Jansen, bekend van 24-Kitchen, aanwezig en begeleidde de BBQ workshop. In het artikel vertel ik je meer over dit merk en fantastische sauzen. Verder heb ik om jullie te inspireren een pittig recept toegevoegd met een fris-zoete twist: Angry chicken met zoet-zure komkommer. Angry what? Ja, dit gerecht is voor échte liefhebbers van pittig eten!


Lee Kum Kee

Nadat alle bloggers/foodlovers binnen waren werd het event officieel in het Engels geopend door Lee Kum Kee zelf. We kregen een heel interessante presentatie over dit bekende bedrijf, wat momenteel op 5 plekken wereldwijd productiebedrijven heeft. Waaronder in Hongkong, Amerika en China. Lee Kum Kee staat vooral bekend om ’s werelds best verkochte oestersausmerk. Je herkent het zwarte flesje aan de mooie vrouw die op het etiket staat. Dit etiket is in de afgelopen 130 jaar drie keer veranderd en blijft een plaatje! De premium Oestersaus en de plek waar het vandaan komt is en blijft onbekend. Er zijn op dit moment 200 verschillende Lee Kum Kee Chinese sauzen op de markt en ze worden al in 100 landen wereldwijd verkocht. Dit merk staat voor kwaliteit en smaak, net zoals The Lemon Kitchen.


Serveertip: Ga net zoals op de angry chicken foto, voor de traditionele Chinese manier en gebruik stokjes bij het eten!


Gek op Aziatisch? Maak dan eens Salade met Zalm en dressing!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Lee kum Kee

Angry chicken met zoet-zure komkommer

Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Trefwoord Aziatische recepten, kip recepten, Lee Kum Kee sauzen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • BBQ of grillpan
  • Stokjes
  • Kaasschaaf of dunschiller
INGREDIËNTEN
  • 500 gram kipfilet biologisch
  • 4 eetlepels Lee Kum Kee Pruimensaus
  • 2 eetlepels Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus
  • 1 theelepel Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie gaat bij de komkommer
  • 1 biologische citroen rasp & sap
  • 1 komkommer in dunne langwerpige slierten
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden
  • witte sesam zaadjes
BEREIDING
  • Snijd als eerste de kip in dunne reepjes en maak zo nodig schoon. Meng nu de Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie met de Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus en een eetlepel Lee Kum Kee Pruimensaus, meng het geheel goed. Zorg er vervolgens voor dat de gehele kip goed bedekt is met de marinade en zet voor minimaal een half uur (afgedekt) in de koelkast.
  • Was daarna de komkommer en gebruik vervolgens de kaasschaaf om lange dunne plakken te schaven van de komkommer.
Dressing
  • Maak nu de dressing voor de zoet-zure komkommer, door de zoete saus te mengen met citroenrasp, citroensap, theelepel Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie en wat ui. Breng daarna met wat peper en zout op smaak.
  • Nu de kip gemarineerd is zet je de BBQ aan of de grillpan en zorg je ervoor dat ze gaar en lekker krokant worden. Door de marinade blijft daarna de kip sappig en heerlijk sticky! Vergeet ze vervolgens niet even om te draaien om geheel goudbruin te worden en een pittige-karamel smaak te krijgen.

BBQ event in het Smulweb cooking college

Na de introductie van Lee Kum Kee zelf, nam Danny Jansen het over. Hij vertelde dat hij voor dit event meerdere BBQ recepten had ontwikkeld en heel enthousiast was om dit met ons te delen. We hadden een kleine proeverij die qua smaak intensiteit oplopend was en heel variërend in smaak. Een fijne sfeer en was het erg gezellig! Aan het einde van het event hebben we aan een lang gedekte tafel, genoten van alle hemelse Lee Kum Kee creaties. Zie hieronder een cartoon filmpje, waarin je ziet hoe belangrijk kwaliteit is voor dit merk.


Mijn favoriete Lee Kum Kee sauzen

Tijdens de BBQ zijn we aan de slag gegaan met allerlei sauzen. Mijn drie favoriete  sauzen van dit Chinese merk zijn de Lee Kum Kee Hoisin Saus (serveer ik standaard bij springrolls), Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie en de zoet-frisse Lee Kum Kee Sauce Pruimensaus. Hieronder in het recept heb ik vervolgens gebruik gemaakt van een paar sauzen!

Waar haal je deze Lee Kum Kee sauzen?

Waarschijnlijk heb je er al een of twee in je koelkast staan en anders haal je ze bij de grotere supermarkten of Aziatische toko’s.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

62 reacties

  1. Creatief zal ik niet zijn, want ik wil dol graag dit recept proberen!! Ik ben gek op koken en dan vooral Aziatisch koken, ik probeer veel nieuwe recepten en zo gezond en zelf gemaakt mogelijk! Toch ontbreken de beste sausjes en ingrediënten in mijn kast. Ook ben ik dol op kookboeken en nieuwe ontdekkingen, dus ik doe graag mee!!

  2. De sauzen zet ik op m’n lijstje. Ik ga er een variant van jouw recept mee maken ” duiveltjes kip”. De marinade is dan met Oestersaus en vissaus. De komkommer kopieer ik uit jouw recept, lekker makkelijk. Bloemkoolrijst erbij en smullen maar. Vanavond wordt het geserveerd in huize Pieters.

  3. Mmmmm, dat ziet er goed uit. Ik probeer áltijd (indien gewenst en gepast natuurlijk) met stokjes te eten. Een keer had ik bij een miso-soep toch echt wel ook een lepel erbij nodig 😉 Het klinkt (en ziet eruit) als een heerlijk kipgerecht. Ik kom heel vaak bij toko’s maar deze sauzen heb ik toch nog niet eerder uitgeprobeerd.

  4. Ik laat de actie aan me voorbij gaan want in eet weinig van dit soort sauzen omdat er zoveel suiker in zit. Maar ik weet zeker dat iemand anders hiervan zal smullen!

  5. ik vind het een heel leuke actie en het zet me wel aan het denken. Maar meedoen lukt me niet : ik ben zo weinig bekend met deze keuken dat ik er geen recepten in kan verzinnen…..

  6. Ik wil dit zo graag winnen voor de verjaardag van men stiefmama! Wij houden beiden erg van de aziatische keuken dus zullen er genoeg gerechtjes mee kunnen maken ?

  7. Wat een leuke actie 🙂 Ik ga er denk ik een heerlijke wokschotel mee maken van chinese kool, tauge, ui, paprika, bosui en aardappeltjes. Ik ben een beginnende keukenprinses, maar wokken kan ik al wel goed haha. Dus daarom zou ik dit er mee maken. De laatste tijd maak ik ook vaker ovengerechten. Als ik hier deze sauzen ook voor kan gebruiken, ga ik denk ik een ovenschotel met prei maken in een pittige woksaus. Dan doe ik het in een ovenschaal bedekt met bladerdeeg, zodat ik er een hartige taart van kan maken. Genoeg ideetjes voor dit heerlijke pakket! 😀 Ik doe dus absoluut mee!! Dan kan ik de resultaten weer delen op instagram 0:)

  8. Wat ik zou maken is op houtskool gegrilde bqq tofu sticks gemarineerd in zelfgemaakte Chinese marinade van Lum Kum Kee. Ten eerste omdat de smaken zich perfect lenen voor het combineren van deze sausen. Ten tweede omdat minder vlees te toekomst is. Sticky crunchy tofu smaakt door deze sauzen net zo lekker als sticky grilled chicken!

  9. Jaaa die Osyter Sauce van Lee Kum Kee is echt niet te missen in mijn keuken en gebruik ik in bijna al mijn gerechten! Maar favoriet bij ons thuis en ook eenvoudig te maken is: noodles met kip en champignons in uiteraard oyster saus!

  10. Dit klinkt heel lekker! Ik eet zelf geen kip, maar lijkt mij ook lekker met de kipstuckjes van de Vegetarische Slager 🙂

  11. Lekker! Ik houd heel erg van kip, dus deze ga ik eens proberen. Moest bij de titel trouwens gelijk aan angry birds denken haha

      1. ik ken deze keuken niet goed genoeg…ik ben er op de keuken rond de Middellandse Zee georienteerd. Ik vind het heerlijk, maar kan er – nog – niks mee bedenken….Sorry..

  12. Wat een grappige naam voor een gerecht. Ik eet geen vlees, dus voor mij zou dit niets zijn. Maar ik denk dat mijn vriend dit wel heel lekker vindt!

  13. Jemig, 200 verschillende Lee Kum Kee Chinese sauzen. Dan heb je al bijna een workshop nodig om te leren kiezen wanneer je welke saus gebruikt! Ik kende het merk niet… shame on me 🙂

  14. Wat ziet dit er lekker uit! Echt iets voor mij! Ik laat de winactie aan me voorbij gaan maar ga dit recept toch even opslaan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte