CHINESE SAUZEN
Misschien heb je het al voorbij zien komen op Social Media, ik was namelijk woensdag 6 juni bij het Lee Kum Kee event in de smulweb kookcollege. Je kent ze wel, die heerlijke authentieke Chinese sauzen die waarschijnlijk in je koelkast staan. Misschien vraag je je af waar gebruik je ze nou precies voor? Tijdens het event was chefkok Danny Jansen, bekend van 24-Kitchen, aanwezig en begeleidde de BBQ workshop. In het artikel vertel ik je meer over dit merk en fantastische sauzen. Verder heb ik om jullie te inspireren een pittig recept toegevoegd met een fris-zoete twist: Angry chicken met zoet-zure komkommer. Angry what? Ja, dit gerecht is voor échte liefhebbers van pittig eten!
Nadat alle bloggers/foodlovers binnen waren werd het event officieel in het Engels geopend door Lee Kum Kee zelf. We kregen een heel interessante presentatie over dit bekende bedrijf, wat momenteel op 5 plekken wereldwijd productiebedrijven heeft. Waaronder in Hongkong, Amerika en China. Lee Kum Kee staat vooral bekend om ’s werelds best verkochte oestersausmerk. Je herkent het zwarte flesje aan de mooie vrouw die op het etiket staat. Dit etiket is in de afgelopen 130 jaar drie keer veranderd en blijft een plaatje! De premium Oestersaus en de plek waar het vandaan komt is en blijft onbekend. Er zijn op dit moment 200 verschillende Lee Kum Kee Chinese sauzen op de markt en ze worden al in 100 landen wereldwijd verkocht. Dit merk staat voor kwaliteit en smaak, net zoals The Lemon Kitchen.
Serveertip: Ga net zoals op de angry chicken foto, voor de traditionele Chinese manier en gebruik stokjes bij het eten!
Gek op Aziatisch? Maak dan eens Salade met Zalm en dressing!
Na de introductie van Lee Kum Kee zelf, nam Danny Jansen het over. Hij vertelde dat hij voor dit event meerdere BBQ recepten had ontwikkeld en heel enthousiast was om dit met ons te delen. We hadden een kleine proeverij die qua smaak intensiteit oplopend was en heel variërend in smaak. Een fijne sfeer en was het erg gezellig! Aan het einde van het event hebben we aan een lang gedekte tafel, genoten van alle hemelse Lee Kum Kee creaties. Zie hieronder een cartoon filmpje, waarin je ziet hoe belangrijk kwaliteit is voor dit merk.
Tijdens de BBQ zijn we aan de slag gegaan met allerlei sauzen. Mijn drie favoriete sauzen van dit Chinese merk zijn de Lee Kum Kee Hoisin Saus (serveer ik standaard bij springrolls), Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie en de zoet-frisse Lee Kum Kee Sauce Pruimensaus. Hieronder in het recept heb ik vervolgens gebruik gemaakt van een paar sauzen!
Waarschijnlijk heb je er al een of twee in je koelkast staan en anders haal je ze bij de grotere supermarkten of Aziatische toko’s.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
62 reacties
Oh dit lijkt me heerlijk!
Krijg al trek als ik er naar kijk!!
Dit ga ik ook eens uitproberen! Het ziet er zo goed uit!
Dit ziet er superlekker uit. Ik plaats het alvast in mijn favorieten om binnenkort uit te proberen.
De lichte sojasaus gebruik ik bijna standaard bij elk roerbakgerecht. Love LKK!
Mm mm…. ziet er heerlijk uit krijg er gelijk honger van
Creatief zal ik niet zijn, want ik wil dol graag dit recept proberen!! Ik ben gek op koken en dan vooral Aziatisch koken, ik probeer veel nieuwe recepten en zo gezond en zelf gemaakt mogelijk! Toch ontbreken de beste sausjes en ingrediënten in mijn kast. Ook ben ik dol op kookboeken en nieuwe ontdekkingen, dus ik doe graag mee!!
Haha, ik vind het een schitterende naam: Angry Chicken!
Ken het recept niet dus ik ga het zeker een keer proberen.
Wat een leuke winactie. Ik hou wel van oosters eten maar kan zo snel even niets verzinnen..
Lekker! Ben dol op kipgerechten, dus ik ga deze eens proberen.
Ziet er weeral super uit!! wil ik graag zelf eens uitproberen.
Liefs, Eva
http://www.evaperez.be
Ik sla de winactie over, maar ken de producten wel omdat deze in Suriname (13 jaar gewoond) ook veelvuldig gebruikt worden.
Dat ziet er lekker uit! Leuk winactie. Dit kruiden merk ken ik niet
https://dhini.nl
De sauzen zet ik op m’n lijstje. Ik ga er een variant van jouw recept mee maken ” duiveltjes kip”. De marinade is dan met Oestersaus en vissaus. De komkommer kopieer ik uit jouw recept, lekker makkelijk. Bloemkoolrijst erbij en smullen maar. Vanavond wordt het geserveerd in huize Pieters.
Hoi Anneke, wat super leuk! Laat je me weten wat jullie ervan vinden :-)?
Alvast smakelijk! Ik neem aan dat je ook mee doet met de win actie ?
Jazeker Jadis als er iets te winnen valt ben ik van de partij, altijd leuk.
Jadis, ik ben snap de saus voor de komkommer niet. Welke zoete saus moet dat zijn ?
Hoi Anneke, ja dat is de zoete plumeaus :-)!
Mmmmm, dat ziet er goed uit. Ik probeer áltijd (indien gewenst en gepast natuurlijk) met stokjes te eten. Een keer had ik bij een miso-soep toch echt wel ook een lepel erbij nodig 😉 Het klinkt (en ziet eruit) als een heerlijk kipgerecht. Ik kom heel vaak bij toko’s maar deze sauzen heb ik toch nog niet eerder uitgeprobeerd.
Hoi Rory, leuk dat je mee doet! Hopelijk win je! Dan kan je ermee aan de slag, ik ben er fan van.
Ja stokjes is ook echt niet altijd ideaal, maar wel leuk voor de foto en de sfeer!
Ziet er lekker uit! En een hele leuke winactie.
Ik laat de actie aan me voorbij gaan want in eet weinig van dit soort sauzen omdat er zoveel suiker in zit. Maar ik weet zeker dat iemand anders hiervan zal smullen!
ik vind het een heel leuke actie en het zet me wel aan het denken. Maar meedoen lukt me niet : ik ben zo weinig bekend met deze keuken dat ik er geen recepten in kan verzinnen…..
Oh je hoeft niet een heel recept te bedenken, gewoon wat je lekker lijkt. Met kip/vis of wat je wilt 🙂
Ik wil dit zo graag winnen voor de verjaardag van men stiefmama! Wij houden beiden erg van de aziatische keuken dus zullen er genoeg gerechtjes mee kunnen maken ?
Hoi Sigrid, gefeliciteerd met deze prijs! Stuur even een privé berichtje naar mij dan stuur ik het pakket zo snel mogelijk op!
Liefs!
Jadis. – The Lemon Kitchen
Wat een leuke actie doe graag mee!! En zou dan iets met kip en bloemkool rijst gaan maken
Liefs
Oeh, ben nu zo nieuwschierig hoe dit smaakt!
Dat ziet er fantastsich uit, laat maar komen hoor, krijg er spontaan zin in!
Heerlijk, ik zou gemarineerde kip maken. Zoet zuur?
Ziet er heerlijk uit! Jum 🙂
Lekker hoor… zeker mijn man vind zulke dingen echt heerlijk
Wat een leuke actie 🙂 Ik ga er denk ik een heerlijke wokschotel mee maken van chinese kool, tauge, ui, paprika, bosui en aardappeltjes. Ik ben een beginnende keukenprinses, maar wokken kan ik al wel goed haha. Dus daarom zou ik dit er mee maken. De laatste tijd maak ik ook vaker ovengerechten. Als ik hier deze sauzen ook voor kan gebruiken, ga ik denk ik een ovenschotel met prei maken in een pittige woksaus. Dan doe ik het in een ovenschaal bedekt met bladerdeeg, zodat ik er een hartige taart van kan maken. Genoeg ideetjes voor dit heerlijke pakket! 😀 Ik doe dus absoluut mee!! Dan kan ik de resultaten weer delen op instagram 0:)
Oh klinkt heerlijk!
Porkbelly steamed buns. 🙂
Wat ik zou maken is op houtskool gegrilde bqq tofu sticks gemarineerd in zelfgemaakte Chinese marinade van Lum Kum Kee. Ten eerste omdat de smaken zich perfect lenen voor het combineren van deze sausen. Ten tweede omdat minder vlees te toekomst is. Sticky crunchy tofu smaakt door deze sauzen net zo lekker als sticky grilled chicken!
Jaaa die Osyter Sauce van Lee Kum Kee is echt niet te missen in mijn keuken en gebruik ik in bijna al mijn gerechten! Maar favoriet bij ons thuis en ook eenvoudig te maken is: noodles met kip en champignons in uiteraard oyster saus!
Ik zou een pittige oriëntaalse komkommersoep maken, recept volgt. Eerst even naar t afstuderen van m’n dochter ☺
Eet je dit gerecht inderdaad met stokjes? Het valt me op dat die er bij liggen.
Haha dat is natuurlijk aan jezelf!
Angry of niet ik zou ze opeten met veel smaak! leuke inspiratie vind ik hier altijd 🙂
Hoi Stefaan, Dankjewel voor je compliment! Laat je me weten als je het gemaakt hebt?
Dit klinkt heel lekker! Ik eet zelf geen kip, maar lijkt mij ook lekker met de kipstuckjes van de Vegetarische Slager 🙂
Oh my god! Dit wil ik ook echt een keer maken. Klinkt echt heerlijk en ziet er super lekker uit
Dankjewel! Laat je mij weten als je het gemaakt hebt :-)? Er is ook een Winactie als je het leuk vindt.
Lekker! Ik houd heel erg van kip, dus deze ga ik eens proberen. Moest bij de titel trouwens gelijk aan angry birds denken haha
Ik ben dol op dit soort gerechten. Ik ga deze versie eens uitproberen.
je brengt me wel op een idee! dee sauzen gebruik ik nauwelijks in de keuken.
Felice van https://www.vrouwenpower.nl/forums/
Ja! Doe je mee met de win actie <3?
ik ken deze keuken niet goed genoeg…ik ben er op de keuken rond de Middellandse Zee georienteerd. Ik vind het heerlijk, maar kan er – nog – niks mee bedenken….Sorry..
Wat een grappige naam voor een gerecht. Ik eet geen vlees, dus voor mij zou dit niets zijn. Maar ik denk dat mijn vriend dit wel heel lekker vindt!
Echt lekker zeg, wel een grappige naam voor een recept! 😛
Ik vind de naam van dit gerecht zo leuk: Angry chicken. Dat spreekt tot de verbeelding!
Jemig, 200 verschillende Lee Kum Kee Chinese sauzen. Dan heb je al bijna een workshop nodig om te leren kiezen wanneer je welke saus gebruikt! Ik kende het merk niet… shame on me 🙂
Wij hebben vaak Lee Kum Kee in huis vind vriend echt heerlijk
Ziet er zoals gewoonlijk weer lekker uit! Ben dol op kip dus ga deze zeker even onthouden.
Leuk! Doe je mee met de winactie?
Love chicken. Krijg er honger van
OH dit lijkt me echt heerlijk, ik ben dol op kip!
laat maar door komen, die kwaaie kip! ik lust um !!
Wat ziet dit er lekker uit! Echt iets voor mij! Ik laat de winactie aan me voorbij gaan maar ga dit recept toch even opslaan! 🙂
Dit zou echt een recept voor mijn man zijn 😀