+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Onze liefde voor verse sushi is groots! Het is dan ook heerlijk om de sushi te dippen in Kikkoman. Even serieus, hoe lekker is Kikkoman!? Vanuit deze gedachte heb ik een Salade met zalm en Kikkomandressing bedacht. Zonder koolhydraten toch een lekker en gezonde maaltijd! De smaak is mooi in balans met het vettige van de zalm, umami van de Kikkoman, pittige van de wasabi, frisse van de limoen en het zoete van de honingtomaatjes!

Salade met zalm en Kikkomandressing

Bereidingstijd – 20 minuten
2 personen 

Ingrediënten                                  

  • 2 wilde zalm filets met vel (te koop bij de visboer)
  • 1/3 flesje Kikkoman*
  • 2 theelepeltjes Wasabi (of verse Wasabi als je die kan vinden)
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gram honing tomaatjes (cherrytomaatjes kunnen ook)
  • 20 gram lamsoren (te koop bij de visboer)
  • Eetlepel verse gember (geraspt)
  • 1 limoen (biologisch omdat je de schil gebruikt)
  • Eetlepel olijfolie
  • Snuf saltflakes

Benodigdheden

Handrasp
2 mooie borden
Kaasschaaf
Antiaanbakpan

Bereidingswijze

1. Als eerste zet je de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe in de pan. Als de pan heet is leg je de zalm met de kant van de huid in de pan en laat de huid ongeveer binnen 3 minuten knapperig worden en draai dan voorzichtig om in de pan om te garen. Zet het vuur nu zacht.
2. Meng de Kikkoman met het sap + zest van een limoen, geraspte gember, snufje saltflakes en verse peper.
3. Vervolgens pel je de rijpe avocado en ga voorzichtig met de kaasschaaf langs de avocado (zo krijg je avocado krullen). Snijd de honing tomaatjes door midden en verdeel met de lamsoren over twee borden. Besprenkel de Kikkomandressing over de salade.

Perfecte garing is belangrijk

4. Wanneer de wilde zalm een mooie garing heeft gekregen (rosé vinden wij hem het lekkerste). Leg je de wilde zalm op de salade en verdeel er nog wat saltflakes over en wat verse peper, en verdeel als laatste een paar toefjes wasabi (hoeveelheid naar smaak) op de borden.

Ben je ook verliefd geworden op deze dressing? Besprenkel nog wat extra over de salade!

Geniet van de frisse salade met Kikkomandressing en wilde zalm! Gek op de Aziatische salades? Maak dan eens de Vietnamese boedelsalade met garnalen.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This