Onze liefde voor verse sushi is groots! Het is dan ook heerlijk om de sushi te dippen in Kikkoman. Even serieus, hoe lekker is Kikkoman!? Vanuit deze gedachte heb ik een Salade met zalm en Kikkomandressing bedacht. Zonder koolhydraten toch een lekker en gezonde maaltijd! De smaak is mooi in balans met het vettige van de zalm, umami van de Kikkoman, pittige van de wasabi, frisse van de limoen en het zoete van de honingtomaatjes!

Salade met zalm en Kikkomandressing

Ingrediënten (2 personen)                                      Bereidingstijd – 20 minuten
2 wilde zalm filets met vel (te koop bij de visboer)
1/3 flesje Kikkoman*
2 theelepeltjes Wasabi (of verse Wasabi als je die kan vinden)
1 rijpe avocado
200 gram honing tomaatjes (cherrytomaatjes kunnen ook)
20 gram lamsoren (te koop bij de visboer)
Eetlepel verse gember (geraspt)
1 limoen (biologisch omdat je de schil gebruikt)
Eetlepel olijfolie
Snuf saltflakes

Benodigdheden
Handrasp
2 mooie borden
Kaasschaaf
Antiaanbakpan

Bereidingswijze

1. Als eerste zet je de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe in de pan. Als de pan heet is leg je de zalm met de kant van de huid in de pan en laat de huid ongeveer binnen 3 minuten knapperig worden en draai dan voorzichtig om in de pan om te garen. Zet het vuur nu zacht.
2. Meng de Kikkoman met het sap + zest van een limoen, geraspte gember, snufje saltflakes en verse peper.
3. Vervolgens pel je de rijpe avocado en ga voorzichtig met de kaasschaaf langs de avocado (zo krijg je avocado krullen). Snijd de honing tomaatjes door midden en verdeel met de lamsoren over twee borden. Besprenkel de Kikkomandressing over de salade.
4. Wanneer de wilde zalm een mooie garing heeft gekregen (rosé vinden wij hem het lekkerste). Leg je de wilde zalm op de salade en verdeel er nog wat saltflakes over en wat verse peper, en verdeel als laatste een paar toefjes wasabi (hoeveelheid naar smaak) op de borden.

Ben je ook verliefd geworden op deze dressing? Besprenkel nog wat extra over de salade!

Geniet van de frisse salade met Kikkomandressing en wilde zalm! Gek op de Aziatische salades? Maak dan eens de Vietnamese boedelsalade met garnalen.

Print Friendly, PDF & Email
on 20 oktober 2017

Mocht je echte en verse wasabi willen gebruiken in het gerecht : Salade met zalm en Kikkomandressing dan bestel je die eenvoudig online via http://leonvanrijswijk.nl/product-categorie/verse-wasabi-producten/

on 20 oktober 2017

Hoi Leon
Ja lijkt ons ook heerlijk!

on 11 januari 2018

wat een lekker fris gerecht. wij eten doordeweeks koolhydraatarm dus deze ga ik zeker eens proberen

on 11 januari 2018

Oew, dat klinkt goed! Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar dit wil ik nog wel eens proberen!

heerlijk recept om te bewaren en natuurlijk maken

on 11 januari 2018

kikko man dressing ken ik niet: een heel goede reden om het eens uit te proberen! Gaan we binnenkort eens doen. Ik ben een groot tegenstander van eten zonder koolydraten. Dus ik ga er rijst bij eten , of misschien is een graan lekkerder. Dat gaat afhangen van die mysterieuze saus

on 11 januari 2018

Lijkt me heerlijk, ik ben gek op zalm!

on 11 januari 2018

Ik eet geen vis… Maar ik vind het er wel heel goed uitzien! Heel mooi gedaan!

on 11 januari 2018

Oh, kikkoman ken ik niet. Heeft dat geen soya-achtige smaak? Ziet er wel lekker uit!

on 11 januari 2018

Het water loopt me in de mond. Ziet er zo lekker uit!

on 12 januari 2018

Het ziet er heerlijk uit! Kikkoman ken ik wel, die ligt hier ook in de kast voor bij de sushi! Jammie!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.