+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Super simpel en super lekker recept! Ik ben gek op allerlei aardappel recepten en vind het dan ook vooral lekker als ze krokant zijn geworden. Zonder dat je ze hebt gefrituurd. Dit vraagt om iets meer geduld, maar dan heb je wat mij betreft een van de lekkerste aardappeltjes met schil.`Avocado past ongeveer overal goed bij, maar echt ook heel lekker bij deze aardappeltjes en citroen. Bekijk hieronder het aardappeltjes uit de oven met avocado dip recept. 

Avocado recepten met citroen

Op mijn Website heb ik al heel veel avocado recepten staan. Ik at het namelijk al toen ik klein was, mijn oma heeft het ooit bij de groenteboer gekocht toen ik nog maar een paar jaar oud was. En geloof het of niet, het was toen al een van mijn favoriete ingrediënten naast citroen. Bekijk bijvoorbeeld eens de avocado dip van mijn oma, lekker in je Mexicaanse fajita’s of wraps, maar ook lekker in een groene smoothie met citroen & kefir.

Roseval aardappeltjes uit de oven

Avocado is een van de lekkerste en gezondste ingrediënten om te eten. Maar wist je dat avocado net zoals vette vis, voeding voor je hersenen is? Daarnaast zijn de roseval aardappeltjes ook voedzaam!

aardappeltjes uit de oven, roseval met avocado dip 'The lemon kitchen

Print

Aardappeltjes uit de oven met avocado dip

  • Author: Jadis Schreuder
  • Prep Time: 10 minuten
  • Total Time: 45 minuten
  • Category: bijgerecht
  • Method: oven
  • Cuisine: Mexicaans
Scale

Ingredients

  • 250 gram Roseval aardappeltjes met schil
  • 3 takjes verse rozemarijn en/of tijm
  • 1 knoflook teentje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • biologische citroen
  • rijpe avocado
  • een theelepel Herbamare kruidenzout
  • 2 eetlepels geitenyoghurt of normale yoghurt

Benodigdheden

  • oven
  • staafmixer

Instructions

  1. Als eerste snijd je de aardappels in gelijke partjes, zoals op de afbeelding. Verwarm de oven voor op 190 graden grill stand en anders hete lucht. 
  2. Pak een bak en doe hier de aardappel partjes in en voeg hier zest van 1/2 citroen aan toe en sap van 1 hele citroen aan toe (bewaar 1 eetlepel voor de avocado dip), olijfolie, hele knoflook teen (met schil), verse rozemarijn en/of tijm. Hussel alles goed door elkaar en zet voor 30 minuten in de oven.
  3. Na 30 minuten haal je de aardappels uit de oven en hussel je ze even goed. Zodat ze gelijkmatig bruin en krokant worden. Zet opnieuw voor 15 minuten in de oven. 
  4. Maak nu de avocado dip, verwijder de schil en de avocado pit. Meng nu de avocado met 1 eetlepel citroensap, citroen zest wat er nog over is. Gebruik de staafmixer om er een gladde avocado dip van te maken.  Breng op smaak met de kruidenzout en wat peper. 
  5. Haal de aardappels uit de oven en server met de avocado dip.

    Serveertip: Wil je er een volledige maaltijd van maken? Bak er dan een lekker stukje vis of zalm bij. 

Keywords: avocado dip, avocado en aardappel, makkelijke recepten, gezonde recepten, vegetarische recepten

 

Wat eten wet vandaag? Avocado!

Ben jij net zoals ik helemaal weg van avocado? Maak dan eens gepofte aardappel met créme fraîche & avocado. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Aardappeltjes uit de oven met avocado dip
Auteur
Gepubliceerd op
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This