Aardappeltjes uit de oven met avocado dip

Aardappeltjes uit de oven met avocado dip

Super simpel en super lekker recept! Ik ben gek op allerlei aardappel recepten en vind het dan ook vooral lekker als ze krokant zijn geworden. Zonder dat je ze hebt gefrituurd. Dit vraagt om iets meer geduld, maar dan heb je wat mij betreft een van de lekkerste aardappeltjes met schil.`Avocado past ongeveer overal goed bij, maar echt ook heel lekker bij deze aardappeltjes en citroen. Bekijk hieronder het aardappeltjes uit de oven met avocado dip recept. 


Avocado recepten met citroen

Op mijn Website heb ik al heel veel avocado recepten staan. Ik at het namelijk al toen ik klein was, mijn oma heeft het ooit bij de groenteboer gekocht toen ik nog maar een paar jaar oud was. En geloof het of niet, het was toen al een van mijn favoriete ingrediënten naast citroen. Bekijk bijvoorbeeld eens de avocado dip van mijn oma, lekker in je Mexicaanse fajita’s of wraps, maar ook lekker in een groene smoothie met citroen & kefir.


Roseval aardappeltjes uit de oven

Avocado is een van de lekkerste en gezondste ingrediënten om te eten. Maar wist je dat avocado net zoals vette vis, voeding voor je hersenen is? Daarnaast zijn de roseval aardappeltjes ook voedzaam!

Heerlijke en vegetarische snack met avocado dip! Aardappeltjes uit de oven met avocado dip kan je ook als bijgerecht serveren met een gebakken stukje vis.

5/5

Tools die ik gebruik

Dunschiller illustratie
TOOL
Dunschiller
Aardappeltjes uit de oven met avocado dip

Aardappeltjes uit de oven met avocado dip

Trefwoord avocado recepten, gezonde recepten, vegetarische recepten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • staafmixer
INGREDIËNTEN
  • 250 gram Roseval aardappeltjes met schil
  • 3 takjes verse rozemarijn en/of tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel Herbamare kruidenzout
  • 2 eetlepels geitenyoghurt of normale yoghurt
BEREIDING
  • Als eerste snijd je de aardappels in gelijke partjes, zoals op de afbeelding. Verwarm de oven voor op 190 graden grill stand en anders hete lucht.
  • Pak een bak en doe hier de aardappel partjes in en voeg hier zest van 1/2 citroen aan toe en sap van 1 hele citroen aan toe (bewaar 1 eetlepel voor de avocado dip), olijfolie, hele knoflook teen (met schil), verse rozemarijn en/of tijm. Hussel alles goed door elkaar en zet voor 30 minuten in de oven.
  • Na 30 minuten haal je de aardappels uit de oven en hussel je ze even goed. Zodat ze gelijkmatig bruin en krokant worden. Zet opnieuw voor 15 minuten in de oven.
  • Maak nu de avocado dip, verwijder de schil en de avocado pit. Meng nu de avocado met 1 eetlepel citroensap, citroen zest wat er nog over is. Gebruik de staafmixer om er een gladde avocado dip van te maken. Breng op smaak met de kruidenzout en wat peper.
  • Haal de aardappels uit de oven en server met de avocado dip.

Wat eten wet vandaag? Avocado!

Ben jij net zoals ik helemaal weg van avocado?
Maak dan eens gepofte aardappel met créme fraîche & avocado. 

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

 

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte