Aardappelsalade met cranberry’s en krokante aardappelschil

Aardappelsalade met cranberry’s en krokante aardappelschil

Een lekker en verrassend recept met biologische cranberry’s. Ik werd een tijd geleden op dit idee gebracht toen ik een aardappelsalade zag van Fred, waarbij hij de aardappelschillen gefrituurd had en een frisse tegenhanger nodig had. Ik dacht gelijk aan de fris-zure cranberry’s van Terschellinger Cranberries. En zo was een nieuw recept geboren. Tevens ook duurzaam om de schillen niet weg te gooien! Het is een luxe aardappelsalade met fijne smaken en structuren die heel goed samen gaan. Zie hieronder het aardappelsalade met cranberry’s en krokante aardappelschil recept. Deze biologische cranberry’s koop je trouwens bij Ekoplaza.

Aardappelsalade met cranberry’s

Eigenlijk is dit echt een easy peasy recept waar je maar een paar ingrediënten bij nodig hebt. Het ziet er op de foto wellicht fancy uit, maar makkelijk te maken dus.  Deze luxe aardappelsalade maak ik met de beste aardappels, ik ga graag naar de markt om de lekkerste in huis te halen. Zo varieer van Opperdoezer ronde en Frieslanders (lekker ziltig uit Zeeland). 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
Zesteur
Hand citroen pers type 2 illustratie
citruspers
aardappelsalade met cranberry's citroen en krokante aardappelschil

Aardappelsalade met cranberry's met krokante aardappelschil

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord aardappelsalade, gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, salade recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • Handrasp
  • steelpan
  • citruspers
  • Zesteur
INGREDIËNTEN
  • 400 gram Opperdoerer ronde of Frieslander aardappels *te koop op de markt of sommige supermarkten
  • 1 stuk biologische citroen
  • 3 eetlepels zure room of créme fraîche
  • verse bieslook
  • 2 eetlepels gedroogde biologische cranberry's *bij Ekoplaza of online
  • 4 eetlepels olijfolie of een andere olie om in te frituren
  • 1 theelepel saltflakes
BEREIDING
  • Was de aardappels en ga daarna de aardappels schillen, let op: bewaar deze schillen.
  • Kook de aardappels gaar in ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk welke aardappel je gekozen hebt). Als je er makkelijk met een vork in kan prikken dan is hij zo goed als gaar.
  • Laat even afkoelen en doe de aardappels in een bak, zonder deksel.
  • Zet een gietijzeren pannetje op middelhoog vuur en doe hier een laagje olijfolie in en bak de aardappelschillen tot ze krokant en goudbruin geworden zijn. Laat ze uitlekken op een schaaltje met wat keukenpapier erop. Strooi er wat saltflakes overheen.
  • Doe in de bak met de gekoelde aardappels de zure room bij, zeste van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap, de gedroogde cranberry's (fijn gehakt), fijngesneden bieslook. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Pak nu een paar borden en schep hier de aardappelsalade op, verdeel de krokante aardappelschillen over het gerecht en strooi er als laatste nog wat verse kruiden overheen en een citroenkrulletje (gebruik hiervoor een zesteur).
    Druppel er nog wat goede olijfolie overheen en voila het gerecht is klaar!

LUXE SALADE RECEPTEN MET CITROEN

Het maken van je eigen salade gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer luxe salade recepten? Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

#samenwerking met Terschellinger Cranberries

luxe aardappelsalade met citroen en cranberry's met krokante aardappelschil
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte