Aardappelsalade met cranberry's met krokante aardappelschil
Een luxe aardappelsalade gemaakt met cranberry's en een krokantje van aardappelschil. Makkeijk te maken recept met biolosche en verse ingredienten.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord aardappelsalade, gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, salade recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Servings 4personen
Equipment
Handrasp
steelpan
citruspers
Zesteur
Ingredients
400gramOpperdoerer ronde of Frieslander aardappels*te koop op de markt of sommige supermarkten
1stukbiologische citroen
3eetlepelszure room of créme fraîche
versebieslook
2eetlepelsgedroogde biologische cranberry's *bij Ekoplaza of online
4eetlepelsolijfolie of een andere olie om in te frituren
1theelepelsaltflakes
Instructions
Was de aardappels en ga daarna de aardappels schillen, let op: bewaar deze schillen.
Kook de aardappels gaar in ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk welke aardappel je gekozen hebt). Als je er makkelijk met een vork in kan prikken dan is hij zo goed als gaar.
Laat even afkoelen en doe de aardappels in een bak, zonder deksel.
Zet een gietijzeren pannetje op middelhoog vuur en doe hier een laagje olijfolie in en bak de aardappelschillen tot ze krokant en goudbruin geworden zijn. Laat ze uitlekken op een schaaltje met wat keukenpapier erop. Strooi er wat saltflakes overheen.
Doe in de bak met de gekoelde aardappels de zure room bij, zeste van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap, de gedroogde cranberry's (fijn gehakt), fijngesneden bieslook. Breng op smaak met wat zout en peper.
Pak nu een paar borden en schep hier de aardappelsalade op, verdeel de krokante aardappelschillen over het gerecht en strooi er als laatste nog wat verse kruiden overheen en een citroenkrulletje (gebruik hiervoor een zesteur).Druppel er nog wat goede olijfolie overheen en voila het gerecht is klaar!