Open Lasagne met Italiaans stoofvlees & citroen

Open Lasagne met Italiaans stoofvlees & citroen

Een fantastisch Italiaans herfst/winter recept waar je hele huis heerlijk door van gaat ruiken. Open lasagne met Italiaans stoofvlees & citroen is een recept waar je het warm van krijgt en je vingers bij aflikt. Ik heb gebruik gemaakt van de lasagne bladeren van Pastaficio.nl. Een online webshop met de allerlekkerste pasta’s en andere Italiaanse producten. Open Lasagne met Italiaans stoofvlees & citroen staat binnen 1,5 uur op tafel!  

Wat eten we vandaag? Pasta!

Pasta staat in heel Italië en Sicilië dagelijks op tafel, net zoals wij Nederlanders dagelijks brood eten. Zo kan ik mij nog goed herinneren dat ik geregeld aan mijn moeder vroeg, ‘Mam wat eten we vandaag’? Daarop kreeg ik vaak het antwoord: Pasta lieverd. Heerlijk ik kan het wel elke dag eten. Het verveeld eigenlijk nooit! In Italië eten ze pasta vaak als voorgerecht en niet als hoofdgerecht, waardoor je dus ook wat minder koolhydraten binnenkrijgt. Dit recept kan je dus zowel als hoofdgerecht eten (grotere portie), maar ook als voorgerecht.

Serveertip: lekker met een simpele rucola & Parmezaan salade.

Opzoek naar bijvoorbeeld nog meer Italiaanse pasta inspiratie? Bekijk dan eens pasta met mosselen of 10x pasta recepten met citroen.   Dit is een samenwerking met Pastaficio.nl
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Open Lasagne met Italiaans stoofvlees & citroen

Open lasagne met Italiaans stoofvlees & citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde gerechten, gezonde recepten, Italiaans stoofvlees, winter recepten
Totale tijd 2 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp *voor de Parmezaanse kaas & citroeneest
INGREDIËNTEN
  • 2 sjalotjes
  • 400 –500 gram lasagne bladeren of pappardelle
  • 1 biologische citroen
  • 2 wortels of 1 winterpeen
  • 1 grote teen of 2 kleine teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 gram sukade lappen Iers rundvlees is het allerlekkerste
  • 165 ml rode wijn
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 gepelde tomaten uit blik van San Marzano of Mutti +- 400 gram
  • 3 takjes verse tijm
  • stuk Parmigano Reggiano a 50 gram *Parmezaanse kaas
BEREIDING
  • Bak een anti aanbak pan en zet op middelhoog vuur, voeg hier een klontje boter en wat olie aan toe. Voeg hier de snipperde sjalotjes, zest van 1 citroen en fijngehakte knoflook aan toe. Braad het vlees rondom voor een paar minuten en blus nu af met de rode wijn. Voeg de tomaten uit blik toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Zet nu het vuur lager en laat binnen 1,5 – 2 uur gaar worden. Als het vlees gaar is voeg je de verse tijm takjes, in dunne plakjes gesneden wortel toe, en de in dunne ringetjes gesneden bleekselderij. Laat nog ongeveer 15 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met 1 eetlepel citroensap, zout & peper.
  • Breng nu een pan met (zout) water aan de kook en voeg de lasagne bladeren hier aan toe. Past het niet in de pan? Verdeel er dan gelijke plakken van in het water. Kook binnen 8 minuten ongeveer gaar.
  • Giet de lasagne bladeren af en laat even uit lekken.
Bord opmaken:
  • Zet als eerste alle borden klaar en schep per bord een klein beetje van de saus, leg daar vervolgens een lasagne blad op en schep nu weer wat van de saus. Herhaal dit twee of drie keer, dit is afhankelijk van de grootte van de lasagne bladeren.
  • Druppel nog wat van je aller lekkerste olijfolie over de open lasagne, rasp zoveel als je wilt van de Parmezaanse kaas erover. Verdeel als laatste voor de kleur nog wat verse basilicum blaadjes of cress.

2 reacties

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte