Open lasagne met Italiaans stoofvlees & citroen is een recept waar je het warm van krijgt en je vingers bij aflikt. Ik heb gebruik gemaakt van de lasagne bladeren van Pastaficio.nl.
500gramsukade lappenIers rundvlees is het allerlekkerste
165mlrode wijn
3eetlepelsextra vergine olijfolie
2gepelde tomaten uit blik van San Marzano of Mutti+- 400 gram
3takjes verse tijm
stukParmigano Reggiano a 50 gram *Parmezaanse kaas
Instructions
Bak een anti aanbak pan en zet op middelhoog vuur, voeg hier een klontje boter en wat olie aan toe. Voeg hier de snipperde sjalotjes, zest van 1 citroen en fijngehakte knoflook aan toe. Braad het vlees rondom voor een paar minuten en blus nu af met de rode wijn. Voeg de tomaten uit blik toe en breng opnieuw aan de kook.
Zet nu het vuur lager en laat binnen 1,5 – 2 uur gaar worden. Als het vlees gaar is voeg je de verse tijm takjes, in dunne plakjes gesneden wortel toe, en de in dunne ringetjes gesneden bleekselderij. Laat nog ongeveer 15 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met 1 eetlepel citroensap, zout & peper.
Breng nu een pan met (zout) water aan de kook en voeg de lasagne bladeren hier aan toe. Past het niet in de pan? Verdeel er dan gelijke plakken van in het water. Kook binnen 8 minuten ongeveer gaar.
Giet de lasagne bladeren af en laat even uit lekken.
Bord opmaken:
Zet als eerste alle borden klaar en schep per bord een klein beetje van de saus, leg daar vervolgens een lasagne blad op en schep nu weer wat van de saus. Herhaal dit twee of drie keer, dit is afhankelijk van de grootte van de lasagne bladeren.
Druppel nog wat van je aller lekkerste olijfolie over de open lasagne, rasp zoveel als je wilt van de Parmezaanse kaas erover. Verdeel als laatste voor de kleur nog wat verse basilicum blaadjes of cress.
Notes
Serveertip: lekker met een simpele rucola & Parmezaan salade.