Citroen pasta met mosselen in Pesto Roomsaus

Citroen pasta met mosselen in Pesto Roomsaus

Alweer het tweede recept in samenwerking met Pastaficio. Een online webshop voor de allerbeste en lekkerste pasta’s uit Italië. Afgelopen keer heb ik een spelt pasta recept gemaakt. Deze keer heb ik een andere variant van een citroen pasta gebruikt. Citroen pasta met mosselen in Pesto Roomsaus is een licht en fris gerecht. Zie hieronder het makkelijke en zomerse recept!


Citroen pasta’s

Super lekker en makkelijk recept met pasta van Pastaficio. Bestel hier voortaan al je pasta soorten en waan je even in Italië.

Smakelijk!


Pasta inspiratie

Ben jij nou ook helemaal weg van Citroen pasta met mossels?
En wil je nog meer pasta inspiratie? Ik kan wekelijks een paar keer pasta eten. Maak dan eens citroen pasta met pomodorissaus!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Citroen pasta met mosselen in Pesto Roomsaus

Citroen pasta met mosselen in Pesto Roomsaus

Keuken Italiaans
Trefwoord mossel recepten, pasta recepten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • kookpan
  • Zesteur of handrasp
INGREDIËNTEN
  • 400 gram Leonardo Carassai
  • 1 biologische citroen
  • 300 ml Chardonnay wijn
  • 400 gram doperwtjes *uit de vriezer
  • 1,5 KG verse mosselen (Zeeuwse)
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 200 ml kookroom
  • Verse kruiden zoals basilicum
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Als eerste was je de mosselen even met water af, nu ze nog dicht zijn kan dat vluchtig met wat water om het zand te verwijderen.
  • Snijd vervolgens de knoflook en ui fijn. Zet een anti aanbak pan of een wokpan op middelhoog vuur. Voeg hier olie, knoflook, ui en een theelepel citroenzest aan toe. Laat even aanfruiten (licht bakken).
  • Blus vervolgens af met de Chardonnay, voeg nu de mosselen toe en laat even sudderen. Voeg nu de kookroom en pesto toe en roer het geheel.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en druppel er wat citroen sap overheen. Voeg nu als laatste de doperwtjes toe, deze hebben maar een paar minuten nodig.
  • Nu ga je (gezouten) water op zetten voor de pasta. Druppel er wat olijfolie in. Kook ze beetgaar en voeg als laatste aan de saus met mosselen toe. Laat een paar minuten intrekken en serveer!
    Smakelijk!

Citroen Pasta van Carassai

Deze bijzondere citroen pasta en bijvoorbeeld vele andere soorten zijn met veel passie in Italië gemaakt door pasta maker Leonardo Carassai en zijn familie. Wist je dat aan het pastadeeg 3% verse citroensap is toegevoegd? Hierdoor heeft de pasta een lekker fris vleugje citroen, wat je echt terug proeft! De pasta is voedzaam en vol van smaak. Een klein groepje pastamakers maakt volgens een eeuwenoude traditie één van de beste pasta’s van Italië!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Citroen Pasta van Carassai

4 reacties

  1. Wat een schoon en kleurrijk gerecht. Ik had deze combinatie zelf niet snel gemaakt, dit weekend gaan we het proberen. Bedankt voor dit leuke recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept