+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Alweer het tweede recept in samenwerking met Pastaficio. Een online webshop voor de allerbeste en lekkerste pasta’s uit Italië. Afgelopen keer heb ik citroen pasta met zalm en knoflook gemaakt. Deze keer heb ik een andere variant van een citroen pasta gebruikt. Citroen pasta met mossels in Pesto Roomsaus is een licht en fris gerecht. Zie hieronder het makkelijke en zomerse recept!

Citroen Pasta van Carassai

Deze bijzondere citroen pasta en vele andere soorten zijn met veel passie in Italië gemaakt door pasta maker Leonardo Carassai en zijn familie. Wist je dat aan het pastadeeg 3% verse citroensap is toegevoegd? Hierdoor heeft de pasta een lekker fris vleugje citroen, wat je echt terug proeft! De pasta is voedzaam en vol van smaak. Een klein groepje pastamakers maakt volgens een eeuwenoude traditie één van de beste pasta’s van Italië!

Citroen pasta met mossels in Pesto Roomsaus 'The Lemon Kitchen

Citroen pasta met mossels in Pesto Roomsaus ‘The Lemon Kitchen

Citroen pasta met mossels in Pesto Roomsaus

Ingrediënten voor 3 of 4 personen

  • 400 gram Leonardo Carassai
  • 1 biologische citroen
  • 300 ml Chardonnay wijn
  • 400 gram doperwtjes *uit de vriezer
  • 1,5 KG verse mossels
  • 2 eetlepels pesto 
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 200 ml kookroom
  • Verse kruiden zoals basilicum
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Zesteur of handrasp 

Citroen pasta met mossels in Pesto Roomsaus 'The Lemon Kitchen

Bereidingswijze Citroen pasta met mossels in Pesto Roomsaus 

  1. Als eerste was je de mossels even met water af, nu ze nog dicht zijn kan dat vluchtig met wat water om het zand te verwijderen.
  2. Snijd vervolgens de knoflook en ui fijn. Zet een anti aanbak pan of een wokpan op middelhoog vuur. Voeg hier olie, knoflook, ui en een theelepel citroenzest aan toe. Laat even aanfruiten.
  3. Blus vervolgens af met de Chardonnay, voeg nu de mossels toe en laat even sudderen. Voeg nu de kookroom en pesto toe en roer het geheel.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper en druppel er wat citroen sap overheen. Voeg nu als laatste de doperwtjes toe, deze hebben maar een paar minuten nodig.
  5. Nu ga je (gezouten) water op zetten voor de pasta. Druppel er wat olijfolie in. Kook ze beetgaar en voeg als laatste aan de saus met mossels toe. Laat een paar minuten intrekken en serveer!

Smakelijk!

Ben jij nou ook helemaal weg van Citroen pasta? Maak dan eens citroen pasta met pomodorissaus!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Citroen pasta met mossels in Pesto Roomsaus
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This