Kaasfondue met Zaanse sambal

Kaasfondue met Zaanse sambal

Kaasfondue is een traditioneel gerecht wat gezellig is om samen met je vrienden en/of familie van te genieten. Deze variant heeft zowel een licht pittige als een frisse twist. De Zaanse sambal past perfect bij de zacht-romige kaas. De Boska cheese maker ziet er niet alleen heel mooi uit, maar houdt de kaas ook warm. Bij kaasfondue kan je verschillende groente soorten serveren, van zoete cherrytomaatjes tot bittere witlof! Wat weer perfect past in de mooie kleine schaaltjes. Stokbrood mag trouwens ook niet ontbreken bij dit gerecht! Zie hieronder het Zaanse sambal kaasfondue recept. 

 

K-OOK | Kookwinkel in Wormerveer

Deze kookwinkel is gevestigd aan het water in Wormerveer en een tijd geleden leerde ik de twee eigenaar van K’OOK, tevens ook goede vriendinnen kennen. Inspirerende fanatieke vrouwen met een mooi concept. De komende maanden ontwikkel ik recepten speciaal voor deze winkel. Sinds kort hebben ze ook een geweldige webshop, waar je alles uit de winkel gemakkelijk online kan bestellen. 


Serveertip: Zoals op de foto’s te zien is kan je bij de kaasfondue allerlei soorten groente serveren. Denk aan gegrilde pompoen, paddenstoelen, komkommer. Serveer er een glas witte wijn bij.

Smakelijk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Kaasfondue met Zaanse sambal

Kaasfondue met Zaanse sambal en citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Trefwoord biologische citroen, citroen gerechten, citroen recepten, groente, kaasfondue, makkelijke gerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • Boska cheese maker (of een andere fonduepan)
  • Vorkjes
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • klein teentje knoflook fijn
  • 1 potje Zaanse sambal of een andere sambal naar keuze
  • 200 gram jonge kaas
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 theelepel maïzena
  • 200 ml witte wijn Chardonnay
  • verse tuinkers
  • *snuf peper & zout
BEREIDING
  • Snijd als eerste de twee stuk kazen in kleine blokjes (1 bij 1 centimeter). Meng de wijn met (gezeefde) maïzena tot het een mengsel is geworden. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg de kaas toe!
  • Roer de kaas er in porties door tot je een gladde, dikke fondue krijgt.Gebruik de handrasp om wat verse citroenzest (rasp) toe te voegen. Voeg vervolgens een eetlepel citroensap en fijngehakte knoflook toe.
  • Als de kaas mooi gesmolten is voeg je ongeveer 1 grote eetlepel Zaanse sambal toe. Ben je net als ik gek op pittig eten? Voeg dan het gehele potje toe!
  • Giet de gesmolten kaas vervolgens in de Boska cheese maker, verdeel er wat verse tuinkers overheen en vergeet en zet er een kaarsje onder.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Kaasfondue met Zaanse sambal

5 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte