+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Dit recept is ontwikkelt voor kookwinkel K’OOK in Wormerveer met allerlei producten uit de winkel. 
Kaasfondue is een traditioneel gerecht wat gezellig is om samen met je vrienden en/of familie van te genieten. Deze variant heeft zowel een licht pittige als een frisse twist. De Zaanse sambal past perfect bij de zacht-romige kaas. De Boska cheese maker ziet er niet alleen heel mooi uit, maar houdt de kaas ook warm. Bij kaasfondue kan je verschillende groente soorten serveren, van zoete cherrytomaatjes tot bittere witlof! Wat weer perfect past in de mooie kleine schaaltjes. Stokbrood mag trouwens ook niet ontbreken bij dit gerecht! Zie hieronder het Zaanse sambal kaasfondue recept.

K-OOK | Kookwinkel in Wormerveer

Deze kookwinkel is gevestigd aan het water in Wormerveer en een tijd geleden leerde ik de twee eigenaar van K’OOK, tevens ook goede vriendinnen kennen. Inspirerende fanatieke vrouwen met een mooi concept. De komende maanden ontwikkel ik recepten speciaal voor deze winkel. Sinds kort hebben ze ook een geweldige webshop, waar je alles uit de winkel gemakkelijk online kan bestellen. 

Kaasfondue met Zaanse sambal www.thelemonkitchen.nl

Kaasfondue met Zaanse sambal | K’OOK 

Kaasfondue met Zaanse sambal

Bereidingstijd:  20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 biologische citroen
  • klein teentje knoflook (fijn)
  • 1 potje Zaanse sambal (of een andere sambal naar keuze)
  • 200 gram jonge kaas
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 theelepel maïzena
  • 200 ml witte wijn (Chardonnay)
  • verse tuinkers
    *snuf peper & zout

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Boska cheese maker (of een andere fonduepan)
  • Vorkjes

Bereidingswijze Zaanse sambal kaasfondue

  1. Snijd als eerste de twee stuk kazen in kleine blokjes (1 bij 1 centimeter). Meng de wijn met (gezeefde) maïzena tot het een mengsel is geworden. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg de kaas toe!
  2. Roer de kaas er in porties door tot je een gladde, dikke fondue krijgt.Gebruik de handrasp om wat verse citroenzest (rasp) toe te voegen. Voeg vervolgens een eetlepel citroensap en fijngehakte knoflook toe.
  3. Als de kaas mooi gesmolten is voeg je ongeveer 1 grote eetlepel Zaanse sambal toe. Ben je net als ik gek op pittig eten? Voeg dan het gehele potje toe!
  4. Giet de gesmolten kaas vervolgens in de Boska cheese maker, verdeel er wat verse tuinkers overheen en vergeet en zet er een kaarsje onder.

Serveertip:

Zoals op de foto’s te zien is kan je bij de kaasfondue allerlei soorten groente serveren. Denk aan gegrilde pompoen, paddenstoelen, komkommer. Serveer er een glas witte wijn bij.
Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
Naam recept
Kaasfondue met Zaanse sambal
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This