Jalapeño salade met burrata en citroen

Jalapeño salade met burrata en citroen

Een verrassende combinatie! Ik ben gek op smaakexplosies en eet het liefst iets pittigs, met iets romigs in combinatie met iets fris. Dit is zo’n simpel recept wat heel spontaan is ontstaan en echt heerlijk was. Ik ben namelijk gek op de chipotle saus die gemaakt wordt van jalapeño’s. Dit zijn licht pittige en stevige pepertjes die vooral in Mexico gegeten worden. De combinatie met het romige van de burrata en het frisse van de citroen is echt een aanrader! Jalapeño’s salade met burrata en citroen is een licht pittig gerechtje wat lekker is met geroosterd brood en geheel vegetarisch.


I like it spicy and simple

Soms heb je van die dagen dat je nog van alles in de koelkast hebt staan en dat je ineens mega creatief wordt. Dit was zo’n dag en ik kan je vertellen dat ik het met veel liefde heb gemaakt én heb opgegeten. Het staat binnen 5/10 minuten op tafel en is net even wat anders. Het is wel belangrijk dat je tegen (licht) pittig eten kan, anders raad ik je aan om er een glaasje melk bij te serveren haha!


Gek op pittig?
Maak dan eens Angry chicken met zoetzuur!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Jalapeño's salade met burrata en citroen

Jalapeño salade met burrata en citroen

Gang lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord biologische citroen, citroen gerechten, gezonde recepten, Italiaanse recepten, snelle en makkelijke recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • 1 burrata
  • 2 zuurdesem boterhammen of stokbrood
  • 4 jalapeño's of Turkse groene pepers te halen bij de groenteboer/markt of bij de toko
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie de lekkerste die je hebt
  • snuf zout en peper
  • Verse tuinkers of broccoli kers groentenboer
BEREIDING
  • Snijd eerst de bovenkant (steeltje) van de Jalapeño's af en houdt ze in je handen en rol ze even heen en weer (zo vallen de zaadjes er uit). Snijd vervolgens de Jalapeño's in dunne plakjes. Gooi ook de overgebleven zaadjes weg.
  • Pak een mooi salade bord en verdeel hier de Jalapeño schijfjes als een soort carpaccio en leg in het midden de burrata. Verdeel hier vervolgens wat mooie extra vergine olijfolie overheen.
  • Breng vervolgens op smaak met wat zout en peper en rasp als laatste de citroenrasp van 1 citroen over het geheel. Verdeel als laatste sap van 1/2 citroen over de salade. Serveer er nu lekker wat geroosterde zuurdesem boterhammen bij en genieten maar!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
luxe aardappelsalade met citroen en cranberry's met krokante aardappelschil

12 reacties

  1. Ziet er allemaal lekker uit. Zelf ook geen jalapeño fan, maar heb meer even gekeken naar de vormgeving en opbouw. Leuk en inspirerend. ? kom zeker nog een keer terug

  2. Nog nooit van iets als dit gehoord, maar het ziet er erg lekker uit! En daarnaast nog mooi simpel ook 🙂 Pittig eten gaat er bij mij altijd wel in. Volgens mij kan je jalapeño’s ook halen bij de Albert Heijn toch? Ik eet alleen geen kaas dus daar zou ik even wat anders voor moeten verzinnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte