Gözleme met spinazie, feta en kipdöner

Afgelopen maand was ik samen met mijn vriend in de markthal van Rotterdam. Ik nam hem twee dagen mee voor zijn verjaardag. Hij was nog nooit in de Markthal geweest, dus daar gingen we als eerste heen! Je hebt in de Markthal allerlei geweldige plekjes. We liepen langs een Turks zaakje waar ze onder andere Gözleme verkochten. Je kan je eigen Yufka bladeren vullen met een kaas, groente, saus en kruiden naar eigen smaak. Dit geweldig simpele gerecht heeft mij geïnspireerd om dit gerecht thuis te maken. Het is simpel om te maken en zo klaar. Gözleme met spinazie, feta & kipdöner is echt ultiem comfort food!

Gözleme met spinazie, feta en kipdöner

Ingrediënten:
– 8 Yufka* bladeren uit de vriezer (te koop bij een Turkse supermarkt ) Koop de duurdere variant, dan vallen de bladeren niet snel uit elkaar
– 200 gram Feta (schapenkaas)
– 100 gram geraspte geitenkaas
– 400 gram verse spinazie
– 200 gram crispy mais
– 1 grote (biologische) citroen
– 1 ei (los geklopt)
– 200 gram döner (los te koop bij een Turkse dônerzaak)

Knoflook-yoghurtdressing:
– 2 tenen knoflook (fijngehakt)
– handje vol verse basilicum
– 100 ml Geitenyoghurt (Betsie’s)
– sap van een halve citroen
– 1 theelepel honing

Benodigdheden:
kwastje
grote bakpan of hete plaat
pizzasnijder

Bereidingswijze:

1. Laat als eerste de Yufka bladeren uit de vriezer ontdooien en vouw ze alvast uit elkaar. Per pakketje heb je 2 bladeren nodig.
2. Meng het ei vervolgens met wat peper en zout tot een egaal mengsel.
3. Leg 2 bladeren op elkaar neer en besmeer de buitenranden met het eimengsel, omdat anders het pakketje straks niet blijft plakken.
4. Verdeel de kazen, spinazie, mais en döner in het midden in een rechthoek. Vouw vervolgens dicht zodat het echt een dicht verpakt pakketje wordt. Verdeel als laatste nog wat eimengsel over de vouwranden.
5. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak 1 pakketje per keer. Draai het pakketje na 2 minuten om. Bak tot de pakketje goudbruin zijn. Bewaar in aluminiumfolie.
6. Voor de dressing meng je de fijne knoflook, gehakte basilicum, honing, citroenschil en sap met elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
7. Misschien wel het leukste onderdeel het snijden en dan eten! Je kunt ze met de pizzasnijder in 4 stukken snijden en verdelen over de borden. Verdeel er wat knoflooksaus over. Serveer er citroenpartjes bij en dan smullen maar!

Vind je dit net te weinig? Maak bijvoorbeeld een spinazie salade bij met mais, kaas en bijvoorbeeld wat paprika.

*Yufka bladeren

Yufka vindt je in de Turkse supermarkt, het zijn dunne deegvellen op basis van tarwebloem, water en zout. Je kan ze in de oven of de frituur gebruiken. Baklava wordt hier ook mee gemaakt! Je hebt ze al vanaf 1,99 maar de iets duurdere variant is vaak beter omdat het hele dunne bladeren zijn. Gebruiken we 2 bladeren in dit recept over elkaar heen.

Toch een ander receptje maken met veel groenten? Probeer dan deze kleurrijke salade met knapperige croutons.

No Comments

Geef een reactie