+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

HEERLIJKE POMPOENBURGER

Gister hadden we wat te vieren! Zoals je misschien wel voorbij hebt zien komen ben ik geslaagd voor mijn HBO diploma. Om dit te vieren was ik in Amsterdam langs gegaan bij een goede vriendin. Bij binnenkomst stond er een verrassing klaar (een Aloé Vera plant!) en in de avond hebben we nog champagne gedronken en even de stad in geweest! Zo lief! We hadden zin in een gezond, snel, lekker en vegetarisch gerecht. Dit hadden we in een paar minuten bedacht en het was heer-lijk! Kimsha is Trinidees en net zoals ik gek op pittig eten. In de Albert Heijn kwamen we deze gele peper tegen en dachten gelijk, die gaat in de yoghurtdressing! Deze pita pompoenburger met pittige yoghurtdressing staat zo op tafel en je hebt nog lekker en gezond gegeten ook! Eet jij ook steeds meer vegetarisch?
pompoenburger

 

Pita pompoenburger met pittige yoghurtdressing

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

3/4 personen

Ingrediënten:

  • 4-8 Spelt pita broodjes (Albert Heijn)
  • 1 Fles pompoen
  • 2 gele Paprika’s
  • Feta
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 sjalotjes

Yoghurtdressing:

  • 200 ml Geitenyoghurt of normale yoghurt of soja
  • Klein stukje van de Madame Jeanette peper of een andere gele peper
  • Koriander
  • Citroensap & rasp van 1/2 citroen

Bereidingswijze

1. Was als eerste de fles pompoen en snijd vervolgens de onderkant en de bovenkant eraf. Daarna snijd je de fles pompoen in dunne plakken van maximaal 1 centimeter.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.Smeer de flespompoen aan de bovenkant is met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout. Pak een ovenschaal of de bakplaat en leg hier wat bakpapier in.
3. Snijd vervolgens de paprika in grote stukken en leg samen met de flespompoen verspreid op de bakplaat of ovenschaal. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de fles pomoen gaar is.

Dressing

4. Hak nu de koriander en de madame Jeanette peper in kleine stukjes, en meng met de yoghurt. Voeg daarna wat citroenrasp en sap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan wat extra van de madame Jeanette peper toe.
5. Roer vervolgens het geheel en je pittige yoghurtdressing is klaar!

Pita en tomaten salade

6. Leg vervolgens de pita broodjes als de flespompoen bijna klaar zijn even op het rooster of in de broodrooster tot ze krokant worden.
7. Halveer als laatste de cherrytomaatjes en meng die met wat dunne sjalotjes ringen, voeg hier nog wat verse koriander aan toe.

Too Spicy?

Tip: Is je yoghurtdressing iets te pittig geworden? Voeg dan wat honing of een klein beetje suiker toe. Serveer dit gerecht eventueel nog wat extra groente zoals mais.

Ben je misschien net zoals ik, gek op vegetarische recepten zoals deze pompoenburger? Klik dan hier! 
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pompoenburger met pittige yoghurtdressing
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This