Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco
Super lekker en vegetarisch recept! Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco is makkelijkj te maken en lekker voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord vegetarische recepten
Totale tijd 1 uuruur
Author Jadis Schreuder
Equipment
staafmixer
Anti-aanbakpan
Ingrediƫnten
Zwarte bonenburger
1blikjezwarte bonen a 225/250 gram
1heel ei
1theelepeltjegerookte paprikapoeder
2eetlepelsgeraspte kaas & 2 plakken kaas *jong of belegen
2eetlepelspaneermeel
1eetlepelbiologische citroenrasp
De rest
1komkommer
2plakken jonge of belegen kaas
1avocado
een paar eetlepels yoghurt of mayonaise
2eetlepelbiologische citroensap
2brioche of hamburgerbroodjes *Briochebrood is te koop bij enkele bakkers & groothandels
Instructies
Als eerste is het belangrijk dat je de zwarte bonen laat uitlekken, vervolgens voeg je er een ei, paneermeel, gerookte paprikapoeder, citroenrasp, 2 eetlepels geraspte kaas en wat zout en peper aan toe.
Pak nu de staafmixer en let op: kort mixen! Het is namelijk lekker als je nog wat structuur in de burger hebt. Maak er vervolgens 2 ballen van en zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur.
Als je vuur heet genoeg is om te bakken, druk je de twee ballen (goed) plat zodat het hamburgers worden en bak ze goudbruin aan beiden kanten.
Voeg aan de avocado een eetlepel citroensap, (klein beetje) zout en peper toe. Meng dit ook even met de staafmixer of met een vork.
Maak vervolgens de Tabascosaus door 2 eetlepels Tabasco te mengen met yoghurt (of mayonaise als je het lekkerder vindt), peper & zout.
Nu ga je de broodjes opmaken. Je kan ze even kort roosteren in de oven, voor een krokante bite. Als eerste snijd je de broodjes doormidden. Smeer de broodjes in met een beetje Tabascosaus, vervolgens de komkommerslierten, plakje kaas, de gebakken zwarte bonenburger, avocadopuree en eventueel nog een beetje extra Tabascosaus (of pure Tabasco voor de liefhebber).Smakelijk!