Vis zoals de zeebaars maar ook zalm, garnalen of een andere schaal en schelpdieren haal ik bij de visboer of speciaal zaak. Bij zeebaars denk je al snel aan een stukje vis met zilverkleurige huid. Deze keer heb ik ervoor gekozen om de huid eraf te laten. Jij kan er uiteraard voor kiezen dit er aan te laten. Zeebaars is een mooi stuk witvis wat ook erg populair is bij restaurants, maar ook de thuis koks. Maar nu de horeca (helaas nog steeds) gesloten is maak ik er graag een thuis restaurant van. Zeebaars is een stevige witvis met veel smaak en de kerntemperatuur heb ik gemeten met de onmisbare Thermapen (de Special Edition versie!). Dit is een voorgerecht, wil je er liever een hoofdgerecht van maken? Maak er dan bijvoorbeeld een stamppot bij. Zie hieronder het perfect gegaarde zeebaars met créme fraîche recept.
Ik gebruik vaak crème fraiche als (snelle) saus voor bij de vis. Wist je dat ik laatst een ‘vegan’ versie gevonden heb? Gemaakt van haver, en echt niet minder lekker! Wel gezonder en dus zonder koemelk. Als je het mij vraagt is dit de koningin van de witvissen. Stevig en vol van smaak, dit zou zo maar kunnen komen doordat ze vooral garnalen en makreel eten. Wist je dat volwassen zeebaarzen leven zowel in open zee als in kustgebieden en overgangsgebieden tussen zoet en zout water. In de zomer gaan ze soms zelfs de rivier op! Ik word altijd blij van dit soort weetjes.
Ben jij net zoals ik helemaal gek op vis recepten met citroen, zoals deze zeebaars met pesto?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
#Samenwerking met Thermapen Nederland
8 reacties
Lijkt me een heerlijk fris gerecht voor in het nieuwe jaar.
Wat een heerlijk recept Jadis!! Wij zijn thuis met 3 BBQ’s in de tuin altijd volop in de weer met lekker gerechten maken en uitproberen. Manlief is helaas geen viseter, maar onze 2 jongens van 4 en 7 en ikzelf vinden vis heerlijk. Goede reden voor mama om dus ook eens haar kunsten te laten zien 🍋🔪🐟🔥
Dit gerecht ziet er heerlijk uit! Ik wil deze speciale Thermapen wel winnen voor mijn man zodat hij kan vlammen in de keuken!
(En direct een goedmakertje voor de verkeerde vlees thermometers die hij eerder van mij heeft ontvangen)
De zeebaars maar dan met een mooie lemon pepper zou ook lekker zijn 🤩🤩🤩🔥 en natuurlijk perfect gegaard met de thermapen 😎
De zeebaars met pompoen en knolselderij was erg lekker, ga ik zeker nog eens maken.. heerlijk gerecht .. ik ga eerstdaags ook eens kijken, wat voor recepten er in je boek staan
wat een geweldig gebaar verras me maar met zo’n handig exemplaar, hiermee worden mijn gerechten voortaan altijd goed gaar #duimenmaar
😋🍋🐟 whoop whoop 🐟🍋😋 wat een geweldige actie ik doe heel erg graag mee. Hmmmm Sinterklaas en de kerstman 🎅 hebben het allang geroken Milusca is stappelgek op grillen, BBQen bakken en koken.een beetje van dat een beetje van dit. Een beetje citroensap en peper 🌶️ voor de pit. Daarom mag iedereen Milus graag want de liefde gaat ook echt door de maag 😋👌een TOOL
THERMAPEN is zeer welkom gerechten zijn dan altijd zeker lekkerrrr goed gaar 👌🏽
Dit is lekker en die Thermapen ziet er leuk uit, even mijn man tippen voor kerst heheh.