perfect gegaarde zeebaars met frisse pesto crème fraîche saus en ziltige zeekraal
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Trefwoord biologische citroen, meten is weten, vis recepten, zeebaars
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 2
Author Jadis
Equipment
Thermapen (thermometer)
Handrasp
citruspers
Anti aanbak pan
Ingrediënten
200gramzeebaars (zonder huid)haal bij de visboer
2eetlepelscrème fraîche(haver crème fraîche haal je bij de AH)
1stukbiologische citroen *Ekoplaza
1/2doosjezeekraal*visboer, groenteboer of supermarkt
1 eetlepelpesto *zelf maken? Zie hier het recept
1theelepelbloem
2takjesverse dille
Instructies
Haal als eerste de zeebaars uit de verpakking en dep even droog. Strooi wat bloem over beiden kanten van de zeebaars. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en doe hier een beetje olie in.
Als de olie heet is leg je de zeebaars in de pan en draai ze na een paar minuten als ze een goudbruin kleurtje hebben gekregen om. Ga nu af en toe meten wat de kerntemperatuur is van de zeebaars. Gebruik hiervoor de Thermapen, op deze manier heb je nog binnen een seconde de temperatuur gemeten.
Kerntemperatuur witvis = ongeveer 67-70 graden
Pak een sauspannetje en doe hier de crème fraîche in doe er wat pesto bij en een eetlepel citroensap en laat binnen enkele seconden even smelten. Roer even.
Serveer de witvis op 2 mooie voorgerecht borden en druppel daar de frisse crême fraîche pesto saus overheen. Gebruik de handrasp of zesteur om nog wat citroenzeste over het gerecht te verdelen. Leg er wat zeekraal bij, verdeel wat verse dille over de vis en je voorgerecht is klaar!