+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Als zalm liefhebber wilde ik al een tijdje dit recept met jullie delen. Met de #doemaarlekkerduurzaam actie wil ik andere Nederlanders inspireren een duurzamere draai te geven aan hun maaltijd vanuit de overtuiging dat dit goed is voor mens, dier en milieu. DOE MAAR LEKKER DUURZAAM is een actie die de consument helpt om gemakkelijk en vaker duurzamere maaltijden te kiezen en bereiden wat niet duurder hoeft te zijn. Dit vind ik een mooi initiatief en daarom heb ik een lekkere, duurzamere én betaalbare maaltijd gemaakt. Het zalm tartaar met appel en avocadopuree recept vind je hieronder!

Kook jij ook wel eens met duurzamere producten?

DOE MAAR LEKKER DUURZAAM is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Albert Heijn en Unilever als partners, om duurzamer eten een impuls te geven. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij krijgen een cadeaukaart t.w.v. €12,50, waarmee ze bij Albert Heijn producten kunnen kopen die een gerecht een stukje duurzamer maken. Meer informatie vind je op www.doemaarlekkerduurzaam.nl.

Waarom is het belangrijk om duurzamer te koken en hoe doe je dit?

Als echte food liefhebber vind ik het super belangrijk om bewust inkopen te doen. Wanneer ik in de supermarkt ben neem ik ook even de tijd om de producten uit te kiezen die duurzaam en biologisch zijn. Om het financieel aantrekkelijk te houden, kies ik er vaak voor om een paar producten met een keurmerk te kopen. Denk aan vis, vlees of juist groenten! Daarbij kan je ook sommige ingrediënten of leftovers de volgende dag nog gebruiken. Meerdere recepten op mijn website zijn gemaakt van leftovers. Zo ben je goed bezig én word je nog creatiever in de keuken.

Zalm tartaar met appel en avocadopuree www.thelemonkitchen.nl

Zalm tartaar met appel en avocadopuree

Zalm tartaar met appel en avocadopuree

Bereidingstijd: 15 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • +/- 300 gram verse zalm met ASC-keurmerk (indien mogelijk zonder huid)
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 (biologische) komkommer
  • 1 (biologische) Elstar appel
  • 200 gram (biologische) tuinerwten (diepvries)
  • Verse bieslook

Benodigdheden

  • Handrasp/rasp
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Staafmixer

Bereidingswijze zalm tartaar met appel en avocadopuree

  1. Snijd als eerste de zalm zo klein mogelijk (eerst in lange repen en vervolgens in kleine blokjes). Zit er een huidlaag onder? Snijd dan aan de zijkant eerst (net onder de huid) in en probeer hem er dan voorzichtig af te trekken.
  2. Was vervolgens de appel en de komkommer, verwijder de schil van de avocado. Snijd nu de appel en de komkommer in kleine blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm. Meng dit met de zalm blokjes en breng op smaak met wat zout en peper. Voeg rasp (zest) van een halve citroen toe, sap van een halve citroen en meng het geheel. 
  3. Meng de rijpe avocado met sap van een halve citroen en voeg hier 100 gram doperwtjes aan toe. Gebruik de staafmixer om er een puree van te maken. Proef even en breng daarna op smaak met wat zout en peper. 
  4. Gebruik een kopje/glaasje om de zalm tartaar in te doen, duw even aan en zet het vervolgens voorzichtig op een bord. Zo krijg je een mooie en elegante zalm tartaar. Verdeel over het gerecht wat verse kruiden en serveer met een schijfje citroen.

Serveertip: 

9Deze zalm tartaar is nog lekkerder met een crostini of wat geroosterd brood

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Benieuwd naar meer recepten? Bakers & Fakers heeft bijvoorbeeld heerlijke havermoutkoekjes gemaakt voor de gehele week! 

“ In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn heb ik met een cadeaukaart t.w.v. €12.50 een recept bedacht voor een duurzamere maaltijd. De bijgesloten blog is geschreven op basis van mijn eigen invulling.”

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zalm tartaar met appel en avocadopuree
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This