+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Sinds kort heb ik een prachtige groene Big Green Egg in de tuin staan. Een fantastisch mooie BBQ, waar ik afgelopen weekend voor het eerst op gekookt heb. Ik vond het mega spannend om hier voor het eerst mee aan de slag te gaan. Na wat boekjes uitspitten en doorlezen ben ik aan de slag gegaan. Ik had van te voren bedacht dat ik een paar verschillende recepten ging uitproberen, zoals deze citroen kip op bierblik van de Big Green Egg. Ik heb hiervoor een lekker citroenbiertje gebruikt, voorextra ‘citroen’ smaak! Maar bij het bereiden van de kip is het essentieel dat de kip een perfecte garing krijgt. De Digitale Oven Thermometer is daarvoor ideaal! 

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg 'The Lemon Kitchen

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg ‘The Lemon Kitchen

Thermapen, de D.O.T. (Digitale Oven Thermometer)

Deze digitale oven thermometer is een fijne thermometer die de juiste temperatuur en de ingestelde temperatuur weergeeft. Deze meter is makkelijk te gebruiken en de sonde (waarmee je in het eten prikt) heeft een lang draad en de thermometer zelf blijft buiten de oven. Heb je de juiste temperatuur bereikt? Dan gaat de het alarm af en gaat het display knipperen. Deze thermometer is trouwens ook ideaal om te gebruiken bij de BBQ, professionele keuken of in een grote drukke ruimte. Mooi wit van kleur, dus voor mij echt een aanwinst in de keuken!

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg 'The Lemon Kitchen

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg ‘The Lemon Kitchen

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg

Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten

  • 1 biologische of scharrelkip a 1,5 KG
  • biologische citroen
  • handje verse basilicum
  • handje verse peterselie
  • olijfolie
  • zwarte peper en theelepel zout
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blikje Radler of een ander citroen bier 

Benodigdheden

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg 'The Lemon Kitchen

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg ‘The Lemon Kitchen

Bereidingswijze citroen kip op bierblik van de Big Green Egg

  1. Als eerste haal je de kip uit de koelkast. Pak nu de staafmixer en meng de olijfolie met een snufje zout, citroenrasp (van een hele citroen), verse basilicum en peterselie. 
  2. Pak vervolgens de kip en smeer hem helemaal in met de zelfgemaakte kruidenolie, stop vervolgens twee plakjes citroen in de kip met twee hele knoflook tenen. 
  3. Zet de BBQ/Big Green Egg aan op ongeveer 180/200 graden en pak een ovenschaal. Maak het bier blik je open en zet daar zet je hele kip op. Zo blijft hij gemakkelijk rechtop staan. 
  4. Steek de D.O.T. met de pin in de borst en zet het alarm op 72/73 graden. Sluit vervolgens de BBQ/Big Green Egg en je hoort vanzelf wanneer de kip de juiste temperatuur bereikt heeft.
    Als je kip nog niet ‘krokant of bruin’ genoeg is, laat je hem iets langer staan en zorg je ervoor dat de bbq wat warmer wordt. Smakelijk!

Serveer er lekkere gegrilde mais bij! 

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg 'The Lemon Kitchen

Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg ‘The Lemon Kitchen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This