zalm en venkel salade met bloedsinaasappel

zalm en venkel salade met bloedsinaasappel

Koken met de Cook Expert Magimix is een droom die uitkomt! Je kan er werkelijk waar alles mee en past in elke keuken thuis. Ben je onervaren in de keuken of juist een keukenprinses (zoals ik) die alles wil uitproberen? Ik heb in samenwerking met Magimix een 3 gangenmenu gemaakt. Waarvan deze zalm en venkel salade met bloedsinaasappel het hoofdgerecht is! Een lekker, fris en licht lente menu. 


Zalm en venkel salade

De combinatie van zalm en venkel is erg fijn, want deze groente heeft een soort anijs smaak en dat past ook weer goed bij de citroen smaak!


Benieuwd naar het voorgerecht & nagerecht? Bekijk dan deze lekkere en gezonde recepten.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zalm en venkel salade met bloedsinaasappel

zalm en venkel salade met bloedsinaasappel

Gang lunch
Keuken Italiaans
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Magimix Cook Expert of stoommandje
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 2 verse zalm stukken zonder huid
  • 1 biologische citroen
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 kleine venkel
  • verse kruiden zoals kervel en/of dille
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Zet als eerste de Magimix klaar op de stoomfunctie. Snijd de venkel in dunne plakken (verwijder de onderkant en de buitenste bladeren, indien nodig). Leg de venkel plakken op de onderste stoomfunctie laag naast elkaar.
  • Leg nu de tweede stoomfunctie erboven op (zilveren schaaltje). Smeer de zalmmoot even in met een klein beetje citroensap, peper en zout en leg boven op de bovenste stoomfunctie. Zet het apparaat op ongeveer 100/110 graden aan voor 18 minuten. De zalm blijft zo sappig en rosé van binnen.
  • Meng vervolgens de extra vergine olijfolie met verse zest (rasp) van de bloedsinaasappel & citroen (halve eetlepel). Voeg nu een eetlepel bloedsinaasappelsap, peper en zout toe en meng de dressing.
  • Pak als laatste een mooie saladeschaal en verdeel hier de venkel, bloedsinaasappel partjes (zonder witte vezels), zalm (in ruwe stukjes verdeeld) en de dressing. Verdeel over de salade wat verse kervel of dille en je lente zalm en venkel salade met bloedsinaasappel is klaar!

Magimix Cook Expert 

Eenmaal dit apparaat in huis? Dan heb je ongeveer alles wat je nodig hebt in de keuken! Je kan er onder andere mee stomen, mixen, malen, mengen etc. Ik ben er helemaal weg van, en laat het ook handig in mijn keuken staan en gebruik hem dagelijks. Bekijk hieronder het driegangen-menu filmpje wat ik onlangs gemaakt heb. 


Ben je opzoek naar nog meer gezonde inspiratie met zalm? Laat je dan inspireren door 10 x gezonde zalm recepten met citroen!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5 reacties

  1. 5 sterren
    Lijkt me idd een fijn apparaat. Ik heb ooit een keukenmachine gekregen, daar heb ik heel lang ook van alles mee gemaakt. Altijd leuk om zoiets uit te proberen. gr. Jeannet

  2. 5 sterren
    Henk op 26 maart 2019 om 21:58
    Leuk om weer eens iets met venkel te lezen, daar doe ik veel te weinig mee alhoewel ik het wel lekker vind. Al zal ik dit gerecht als veggie niet maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte