+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Koken met de Cook Expert Magimix is een droom die uitkomt! Je kan er werkelijk waar alles mee en past in elke keuken thuis. Ben je onervaren in de keuken of juist een keukenprinses (zoals ik) die alles wil uitproberen? Ik heb in samenwerking met Magimix een 3-gangenmenu gemaakt, waarvan deze zalm en venkel salade met bloedsinaasappel het hoofdgerecht is! Een lekker, fris en licht lente menu. 

Magimix Cook Expert 

Eenmaal dit apparaat in huis? Dan heb je ongeveer alles wat je nodig hebt in de keuken! Je kan er onder andere mee stomen, mixen, malen, mengen etc. Ik ben er helemaal weg van, en laat het ook handig in mijn keuken staan en gebruik hem dagelijks. Bekijk hieronder het driegangen-menu wat ik onlangs gemaakt heb. 

Zalm en venkel salade met bloedsinaasappel

Bereidingstijd: 25 minuten voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 verse zalm stukken (zonder huid)
  • 1 biologische citroen
  • 1 bloedsinaasappel
  • een kleine venkel
  • verse kruiden zoals kervel en/of dille
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Zalm en venkel salade met bloedsinaasappel The Lemon Kitchen

Zalm en venkel salade met bloedsinaasappel 

Bereidingswijze Zalm en venkel salade met bloedsinaasappel

  1. Zet als eerste de Magimix klaar op de stoomfunctie. Snijd de venkel in dunne plakken (verwijder de onderkant en de buitenste bladeren, indien nodig). Leg de venkel plakken op de onderste stoomfunctie laag naast elkaar.
  2. Leg nu de tweede stoomfunctie erboven op (zilveren schaaltje). Smeer de zalmmoot even in met een klein beetje citroensap, peper en zout en leg boven op de bovenste stoomfunctie. Zet het apparaat op ongeveer 100/110 graden aan voor 18 minuten. De zalm blijft zo sappig en rosé van binnen.
  3. Meng vervolgens de extra vergine olijfolie met verse zest (rasp) van de bloedsinaasappel & citroen (halve eetlepel). Voeg nu een eetlepel bloedsinaasappelsap, peper en zout toe en meng de dressing. 
  4. Pak als laatste een mooie saladeschaal en verdeel hier de venkel, bloedsinaasappel partjes (zonder witte vezels), zalm (in ruwe stukjes verdeeld) en de dressing. Verdeel over de salade wat verse kervel of dille en je lente zalm en venkel salade met bloedsinaasappel is klaar! 

Benieuwd naar het voorgerecht & nagerecht?

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zalm en venkel salade met bloedsinaasappel
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This